קידום אתרים: סקר אינטרנטי – קשרים רומנטיים במשרד

לאחרונה נערך באינטרנט סקר תחת הכותרת "הרומנטיקה במשרדי ההיי-טק בעת מיתון". תוצאותיו פורסמו בפורומים של משפטני עבודה והפתיעו אותי. כל עורכי הדין לדיני עבודה אשר פניתי אליהם עם סקר זה הודו, כי נדרשו בעבר לייעץ למעסיקים וכן לחלץ מועסקים המהסתבכויות בפרשיות רומנטיות במשרד. לא פעם הם היו עדים לתוצאותיהם של רומנים כושלים הנוצרים במקום העבודה. אנשים איבדו את עבודתם וחברות נתבעו. על כן ראויות תוצאות הסקר לתשומת ליבם הן של מנהלי החברות והן של העובדים עצמם:

האם היית מעורב ברומן בעבודה?
כן 58%
לא, אבל מוכנים להיות מעורבים 12%
לא 30%

השפעת הלחץ?
הסקר נערך בקרב עובדי היי-טק אשר כידוע נמצאים בימים אלו במצב של לחץ. דאגות של אובדן מקום העבודה הולכים ומתגברים ויש צורך בגורם שיעלה את המורל. יתכן שזה בדיוק מה שחיפשו 58 האחוזים.

הדרך הישירה לנישואין?
26% מהנשאלים ציינו, כי פגשו את בני זוגם במהלך העבודה. אחד הנשאלים אשר שייך לקבוצה זו ציין, כי הוא "יכול להבין את המשיכה בין שני אנשים העוסקים באותה העבודה שהם אוהבים. אני מאמין שסוג העבודה שאנו נהנים לעבוד בה מעידה על אופיינו, ועל כן טבעי הדבר שאנשים בעלי אופי דומה ימשכו זה לזה".

והמשפחה?
57% מהמשיבים טענו, כי הם מכירים חבר לעבודה נשוי, אשר ניהל רומן במשרד. 39% התוודו כי הם אוחזים בבן זוג אפלטוני בעבודה. רבים מן הנשאלים הכירו בעובדה ש-"נשים וגברים יכולים להיות ידידים טובים בתוך או מחוץ למשרד". אחרים טענו, כי הדבר טומן בחובו סיכון ובעיה פוטנציאלית המסכנת את המשפחה.

רחוק מן העין רחוק מהלב:
קשה להתמיד בקשר ולשמור על מערכות יחסים הנוצרות במשרד כאשר אחד מכם או שניכם מפוטרים. 39% אמרו שפוטרו לאחרונה בהיותם בדיוק באמצעיתו של רומן. 55% מן הרומנים הללו הסתיימו בפרידה. יתכן כי המשפט "רחוק מהעין רחוק מהלב" הינו נכון במקרה זה.

המצב הכלכלי:
80% מהמשיבים טענו כי הכלכלה הלא יציבה הפחיתה מן הרצון שלהם לקחת סיכונים רומנטיים במשרד. הטענה הרווחת היתה, כי "ישנם דברים חשובים יותר כרגע מאשר לנסות ליצור קשר עם מישהו/מישהי במשרד – לא אעמיד בסיכון את הבטחון הכלכלי שלי עבור קשר זמני". אבל 20% מהנשאלים עדיין מעודדים לקחת סיכונים ומצדיקים את הנושא בטיעונים מגוונים כגון הציטוט הבא: "רצוי להינות ככל האפשר מן החיים, ללא קשר לקשיים הכלכליים".

רומנים משרדיים ימשיכו לפרוח:
שניים מן הנשאלים העידו על עצמם, כי אילו היו מתאהבים לא היו נותנים למצב במשרד להפריע. כלומר על אף שכל רומן בעבודה הינו הימור, נראה כי אנשים עדיין מוכנים לקחת את הסיכון.

מניסיונו של עורך דין לדיני עבודה:
עובדים שכירים ומועסקים, לתשומת ליבכם: רוב הרומנים הנוצרים במשרד אינם שורדים. הם יוצרים חוסר נעימות בקרב עמיתיכם לעבודה וגורמים לבעיות עם המעסיק שלכם. יתר על כן הבעייתיות ברומנים המשרדיים מתחילה בעת בו הרומן מסתיים ומישהו נפגע (76% מהמקרים). תחושת הפגיעות גורמת לאנשים לנהוג בחוסר הגיון. כתוצאה מכך חברים לעבודה נאלצים לנקוט עמדה ולבחור באחד מהמעורבים.

במקרים גרועים יותר אחד מפליטי הרומן נמצא בעמדה בה הוא יכול למרר לצד השני את החיים. הדבר עלול לגרור טענות של הטרדה ולגרום לצורך בנקמה. רומן כושל אף יכול לגרום לעזיבת מקום העבודה.

באופן מפתיע גילו 26% מהמשתתפים בסקר כי עזבו את מעסיקם מן הטעם שהיה "מביך מדי לעבוד יחד לאחר הפרידה". גם רומן המוביל לקשר טוב יכול לגרום לעובד לעזוב. לפי הסקר 26% טענו כי לא רצו להמשיך לעבוד בצוותא עם בן הזוג לאחר שהפכו לזוג, הואיל ומדובר ב"קירבה אינטנסיבית ורבה מדי". בשני המקרים המעסיק יוצא מופסד ועליו לספוג את עלויות הגיוס וההדרכה של עובד חדש.

עצתי לכם מעסיקים:
הכירו בכך שרומנים משרדיים יתרחשו מתחת לאפכם והתכוננו להם. אל תהיו כמו 65% מהחברות עליהם ענו עובדיהם בסקר כי אין להם מדיניות קבועה עבור רומנים משרדיים. הגדירו נהלים כתובים המתייחסים לרומנים והתיחסו למצב המורכב של קשר שהסתיים.

ולכם העובדים:
אל תיכנסו לזה. אני יודעת שכולנו עובדים שעות רבות אך זהו לא החץ של קופידון אותו אתם מרגישים. יתכן שאתם פשוט מותשים מדי מהעבודה הממושכת ולכן חוש השיפוט שלכם נפגע. נוחו וקחו מרחק בטרם תחליטו לזנק לתוך רומן שכזה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים