תומאס ציפליס, אינטל: "נשווק בעוצמה את System Studio עבור שוק המערכות המשובצות"

"זוהי הוכחה נוספת למחויבותה של אינטל לספק לשוק זה מענה לצרכיו הייחודיים", אמר ציפליס - מנהל התמיכה הטכנית ב-EMEA, בראיון לאנשים ומחשבים מכנס החברה בצרפת ● לדבריו, הפתרון לא נועד לתמוך בשוק האנדרואיד בשל מחזורי הפיתוח הקצרים המאפיינים אותו

18/04/2013 14:19

"הגרסה הראשונה של הסוויטה היא מבחינתנו נקודת התחלה; אנו מתכוונים להיות עתה ערניים מאוד למשובים שיגיעו מהלקוחות, כדי להבין איזה שיפורים ויכולות נוספות נדרשות בסוויטה. המסר שלנו לשוק – צרו עמנו קשר וספרו לנו על החסרונות והיתרונות של כלי הסוויטה", כך אמר תומאס ציפליס – מנהל התמיכה הטכנית של אינטל (Intel) ב-EMEA. ציפליס אמר את דבריו במסגרת כנס התוכנה שערכה החברה בצ'נטלי שבצרפת, שם הציגה ענקית השבבים את יכולותיה ויתרונותיה של סוויטת System Studio, שנועדה לתת בידי המפתחים כלים וטכנולוגיות להאצת התקנים ניידים ומערכות משובצות מהדור הבא; אלה מאופיינות בדרישה לביצועים גבוהים ויעילות בצריכת הכוח.

בכנס, שהתנהל תחת הכותרת Let performance thrive, אמר ציפליס, כי "System Studio שהושק בפברואר השנה, מהווה צעד נוסף בהמשך מחויבותה של אינטל לספק לשוק המשובצים והמובייל כלים ספציפיים שנותנים מענה על הדרישות העולות מן השוק". לדבריו, אינטל תמשיך לנסות ולזהות הזדמנויות כדי לקדם את הארכיטקטורה שלה בשוק המערכות המשובצות – הן בהיבט של כלים לחומרה והן בהיבט של תחום התוכנה.

ציפליס הוסיף, כי "System Studio אינו סוויטה אקזוטית ופריפריאלית שסיכוייה להצלחה אינם ידועים; אינטל מתכוונת לשווק אותה בעוצמה עבור שוק המערכות המשובצות, לאור היתרונות הרבים הגלומים בה עבור המפתחים". כך, הוא אמר, "מדובר אמנם במוצר חדש, אולם מרכיביו השונים הם מוצרים קיימים שתרומתם לצרכי פיתוח הוכחו זה מכבר. הגרסה הראשונה של הסוויטה שהושקה לאחרונה מחליפה פתרונות קודמים כמו Intel Software Development Tools. בסוויטה החדשה כלולים בעיקר כלים קיימים שעברו שיפור, כמו ה-JTAG Debugger וכלי לאנליזה ומיטוב צריכת הכוח".

מהו המענה המרכזי שנדרש עבור תחום המערכות המשובצות נכון להיום?
"המפתחים מחפשים מענה בעיקר סביב ה-Cross development scenarios. כלומר, פתרון לבעיה שנוצרת כשכותבים קוד על מכונה מסוימת, לרוב PC, שנועד לרוץ בסופו של דבר על מכונה אחרת, לרוב מערכת משובצת כלשהי. שתי המערכות שונות, בדרך כלל, במעבדים ובמערכת ההפעלה שלהן. במילים אחרות, קיים הבדל מהותי בין מערכות משובצות מול פיתוח Native, בו המפתח כותב על PC תוכנית שנועדה ל-PC.

"ניקח, למשל, התקן משובץ לרכב – מערכת הבידור של המכונית. ברור שלא ניתן להריץ ויז'ואל סטודיו או כלים אחרים על מערכת זו. כיצד ניתן אפוא לוודא שהמערכת המפותחת אכן תבצע את יעודה באופן יעיל ומהימן בסביבה אחרת? כיצד ניתן לנתח את הקוד ולהיות בטוחים שהוא יפעל באופן המצופה? לשם כך דרושות יכולות שונות, כמו target remote connection, שמבצעות Debugging לקוד, או יכולת שימוש במאגר מידע מרוחק לצורך ניטור הביצועים".

סוויטת הסטודיו אינה מציעה מענה לכל דרישות השוק.
"זה נכון. לא ניתן להתחיל פתרון רחב שכזה כשהשאיפה היא שהוא יכלול את כל המרכיבים – לעולם אז לא היתה נקודה בזמן שבה יכולים היינו להשיק אותו. אינטל מתמקדת תחילה בסט מסוים של SoCs. בהמשך נהיה ערים לדרישות שעולות מן השוק ונרחיב את המענה שנותנת הסוויטה שלנו. בשלב כלשהו הגדרנו את הרכיבים העיקריים בסטודיו, תוך ידיעה שזה מגביל אותנו למקטע מסוים בשוק. אנחנו כולנו תקווה שבעתיד נוכל לענות על דרישות השוק באופן מספק".

ומה לגבי תמיכה בסגמנט חשוב – התקנים מבוססי אנדרואיד?
"מדובר בתחום שהוא חיה אחרת עבורנו. שעה שבשוק המערכות המשובצות הקלאסי מחזורי הפיתוח נמדדים ביחידות של שנים (למשל, תחום המכוניות), מחזורי הפיתוח של תחום האנדרואיד (Android) הם בסדר גודל של מספר חודשים. אינטל אינה מסוגלת לתת מענה לשווקים כה שונים תחת אותו המוצר. בסוויטה החדשה פנינו לטפל תחילה בשוק המערכות המשובצות. בכל הקשור לסטודיו, נראה שעבור שווקים אלה נייעד תמיד פתרונות שונים. סביר שהמרכיבים בסוויטה יחפפו, כיוון שאינטל מעוניינת לעשות שימוש בטכנולוגיות הטובות שלה. בקצרה, סביר שהתשתית תהיה דומה, אבל עבור שוק המובייל תציע אינטל תמיכה ב-SOC הייחודיים לשוק זה".

הכותב הוא שליח אנשים ומחשבים לצרפת

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים