ארבעה מנהלים בכירים בחטיבת הטכנולוגיה והתפעול של בנק לאומי הודיעו על פרישה מרצון
הפורשים הם: שלמה פרגמנט, האחראי על ניהול הסיכונים בבנק; שרון ברעם, ה-CTO; אלי הלפרין, מנהל התשתיות; וליביה מרקוס, חברת הנהלת החטיבה ● עזיבתם היא חלק מתוכנית פרישה מרצון שמוביל דן ירושלמי, מנמ"ר הבנק
ארבעה מנהלים בכירים בחטיבת הטכנולוגיה והתפעול של בנק לאומי מסיימים את תפקידם, במסגרת תוכנית פרישה מרצון. הארבעה הם: שלמה פרגמנט, האחראי על ניהול הסיכונים בבנק; שרון ברעם, ה-CTO; אלי הלפרין, מנהל התשתיות; וליביה מרקוס, חברת הנהלת החטיבה. בבנק לאומי אישרו את הידיעה.
תוכנית הפרישה מרצון, במסגרתה החליטו העובדים לפרוש, מובלת על ידי המנמ"ר, דן ירושלמי, כחלק מתוכנית ההתייעלות שעליה הכריז הבנק באחרונה. במסגרת תוכנית זו אמורים 430 איש מכל החטיבות בבנק לאומי לסיים את תפקידם, או שכבר פרשו, בתנאים אטרקטיביים.
כל הבכירים שפרשו היו אנשי מטה שעבדו בצמוד למנמ"ר הקודם של בנק לאומי, איציק מלאך. עזיבתם היא חלק מגל פרישות של בכירים בתחום הטכנולוגיה שעובר על התעשייה. רק אתמול (ג') פורסם בלעדית באנשים ומחשבים כי משה וולף, ראש אגף הפיתוח של הבנק, החליט גם הוא לפרוש, לאחר תשע שנים. בנק לאומי אישר את הידיעה ומסר וכי את מקומו ימלא אודי רפפורט, איש אגף הפיתוח.
בכירים נוספים שהודיעו לא מכבר על פרישתם הם אלי ינובסקי, סמנכ"ל הטכנולוגיות של דואר ישראל, שדבר עזיבתו פורסם היום בלעדית באנשים ומחשבים; יעקב רבינוביץ', סמנכ"ל הטכנולוגיות של תנובה, שמונה למנכ"ל אינטנטיה (Intentia); צבי אמיתי, מנמ"ר מפעל הפיס; וכרמלה אבנר, ראשת מטה התקשוב הממשלתי.
גורמים המעורים בשוק צופים כי ברבעון הראשון של 2014 יחולו תזוזות נוספות בתפקידי מנמ"רים ובכירים טכנולוגיים נוספים, במוסדות פיננסיים ובארגונים ציבוריים. גם במוסדות אלה יש דרישה מההנהלות להתייעל ולחסוך בהוצאות השכר הגבוהות של הבכירים, ובמקום זאת למלא את השורות בכוח אדם צעיר וזול יותר. חלק מהם מתקדמים לתפקידים אחרים בתחום ואחרים חוצים את הקווים ועוברים לצד של הספק.
תגובות
(0)