HP תטמיע פרויקט רשומה רפואית ממוחשבת בצה"ל בהיקף 40 מיליון שקלים

המערכת תאפשר לכל רופא צבאי לראות, באופן מקוון ובזמן אמת, את ההיסטוריה הרפואית של כל חייל, ובעתיד תתחבר גם למערכות הממוחשבות של קופות החולים ● המוצר אותו תטמיע החברה הוא פרי פיתוח משותף של סימנס וסאפ ● איקו חסון, סגן בכיר לראש מנהל הרכש משרד הביטחון: "הפרויקט יביא לשדרוג השירות הרפואי בצבא"

אליעזר ("איקו") חסון, סגן בכיר לראש מנהל הרכש לתקשוב ולמודיעין במשרד הביטחון. צילום: פלי הנמר

HP תטמיע את פרויקט הרשומה הרפואית של חיל הרפואה בצה"ל. הפרויקט יחל השנה וצפוי להסתיים ב-2016, והיקפו הכספי לרבות הטמעה ותחזוקה למשך עשור עומד על 40 מיליון שקלים.

את הפרויקט תבצע חטיבת  Enterprise Services, ב-HP ישראל, בראשות ריקי אביב. המוצר אותו תטמיע, ISH-MED, יוצר על ידי סימנס (Siemens) ופותח במשולב עם סאפ (SAP). עשרות מעובדי החטיבה יהיו שותפים לפרויקט.

מערכת הרשומה הרפואית תאפשר לכל רופא צבאי לראות, באופן מקוון ובזמן אמת, את ההיסטוריה הרפואית של כל חייל, ובעתיד תתחבר גם למערכות הממוחשבות של קופות החולים.

מנהל הרכש במשרד הביטחון (מנה"ר), בשיתוף עם חיל הרפואה ויחידת לוט"ם באגף התיקשוב בצה"ל, בחר בפתרון אותו הציעה HP בתום הליך מכרז ממושך, שכלל גם סדרת בדיקות מקצועיות. המערכת הממוחשבת תתבסס על מוצר מדף של החברה, שיעבור התאמות לדרישות חיל הרפואה, ושיאפשר לכל רופא, צבאי או אזרחי, בכלל יחידות הצבא – לקבל פרטים על החייל, שיכללו בין השאר ביקורים בחדרי מיון ובבתי חולים, בדיקות אצל רופאים מומחים, צילומים, תוצאות בדיקות רפואיות, רגישות לתרופות ופרטים רבים נוספים. המידע הזה יהיה נגיש לכל הגורמים הרפואיים, תחת מגבלות שמירה על סודיות רפואית.

בצה"ל קיימת מזה כעשור, בחיל הרפואה, מערכת רשומה רפואית ממוחשבת, פרי פיתוח פנים צה"לי. המערכת החדשה תחליף אותה.

אליעזר (איקו) חסון, סגן בכיר לראש מנהל הרכש, לתיקשוב ולמודיעין במשרד הביטחון, אמר לאנשים ומחשבים כי "הפרויקט יביא לשדרוג השירות הרפואי המסופק על ידי גורמי הרפואה השונים בצבא ומחוצה לו לחיילי וקציני צה"ל. הוא יגרום להתייעלות בשני היבטים – התייעלות השירות הרופאי וחיסכון בנייר. בהיבט הטכנולוגי, העובדה כי המדובר במוצר מדף, תביא לכך שהיקף הפיתוחים וההתאמות של המערכת אותה תטמיע HP למערך המיחשוב הצה"לי תהיה מועטה ככל האפשר. מנהל הרכש במשרד הביטחון הביא את המערכת המיטבית תוך צמצום מירבי של היקף ההשקעה הכספית".

אורית טננהאוז, ראש מחלקת ציוד מחשבים ביחידת הסגן הבכיר למודיעין ותקשוב במנה"ר, הסבירה על חשיבות הפרויקט – "מערכת הרשומה הרפואית, שבה בחר משרד הביטחון, תביא לשדרוג דרמטי בטיפול הרפואי בחיילי צה"ל, בשגרה ובחירום. הטכנולוגיה המתקדמת שנכניס לשירות בצבא, תאפשר לכל איש רפואה בצה"ל לראות מכל מקום, באופן מקוון ובזמן אמת, את התיק הרפואי של כל חייל, ועל ידי כך לאפשר לכל חייל לקבל את הטיפול היעיל והמתקדם ביותר".

רשומה רפואית היא עמוד השדרה של הטיפול הרפואי הניתן למטופל. היא מסכמת את תולדות הטיפול הרפואי שכבר ניתן, את תוצאות הבדיקות השונות שעבר המטופל ואת מסקנות הרופאים שטיפלו בו עד כה. היא מקנה לרופאים את היכולת לתכנן בביטחון וביעילות את המשכו ואם היא מנוהלת כנדרש היא מפחיתה את הסיכון לטעות רפואית.

רשומת הנייר המסורתית, המתנהלת בכתב יד, בלתי קריא לעתים קרובות, אוצרת בקרבה מסמכים רבים ממקורות שונים ואינה מאפשרת אינטגרציה של המידע הרפואי הנמצא בה. ניהול רשומה כזו הוא מסורבל ביותר. הנגישות למידע ידני זה מוגבלת ביותר. יצירת רשומה ממוחשבת מתקנת חלק מהמגרעות של רשומת הנייר.

רשומה רפואית אחודה, המאגדת בקרבה את כל המידע הרפואי הקיים על אודות החייל או הקצין המטופל, מכל המקורות שבהם נוצר, מאפשרת את הצגתו העדכנית בנקודת הטיפול ובזמן אמת. מידע כזה ניתן להצגה בצורה אינטגרטיבית, המונעת כפל בדיקות ובזבוז משאבים, ומאפשרת את קיצור משך הטיפול. בכך גם נשמרת רציפות הטיפול וקטן הסיכוי לטעות רפואית.

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. דוליטל

    למה לא להחליף קודם את הבבונים שיושבים על כיסאות הרופאים בצבא?

  2. ישראל

    שאלה: למה לא להזכיר שאותן המערכות מופעלות ב 10 בתי חולים ממשלתיים ?

אירועים קרובים