40 שנה לאינטל בישראל – חלק א'

אינטל (Intel) ישראל קמה ב-1974, שש שנים לאחר הקמתה בארצות הברית. הגורם או הגורמים יותר נכון, העיקריים למהלך, היו שכנועיו של פרופסור דב פרוהמן, שעבד בחברה בארצות הברית, הספיק להמציא את EPROM, וחזר ארצה כדי להקים את המפעל הראשון של ענקית השבבים. 26 שנים שימש פרוהמן כמנכ"ל החברה, עד שנת 2000, ובדרך אף זכה בפרס ישראל במדעים מדויקים.

לציון 40 שנות הפעילות בארץ, ערכה בשבוע שעבר החברה מסיבת עיתונאים מתוקתקת כדבעי אותה ניהלו מולי אדן, נשיא אינטל ישראל, מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל וגדי זינגר, מנכ"ל מרכזי הפיתוח. הקשר בין החברה לישראל הוא רחב היקף, והוא כולל גידול בכמות העובדים מחמישה ל-10 אלף, מה שהופך אותה למעסיק הפרטי הגדול במשק. גם היצוא האדיר, 35 מיליארד דולר במהלך שנות הפעילות, וההשקעה העצומה – 10 מיליארד דולר על מפעלים ומרכזי פיתוח בישראל ו-10 מיליאר דולר ברכש מספקים מקומיים, רובם קטנים ובינוניים, רק בעשור האחרון, אינם זוטות כלל וכלל. אינטל זכתה כמובן למענקי עידוד השקעות מטעם ממשלת ישראל בהיקף של מאות מיליוני דולר, וגם בהבטחה של כ-3.5 מיליארד להקמת המפעל הבא כאן בארץ.

אם ננסה לסכם 40 שנה במשפט אחד, אפשר לומר שהשידוך הזה בין אינטל וישראל הצליח, בעיקר מפני שמדובר במשחק עם הרבה מנצחים: אינטל, המדינה והאזרחים. דיילי ציפי צפתה, נצפתה וחזרה עם תמונות.

עולם שלם באינטל ורב חלקה של ישראל בו, ב-40 השנה האחרונות

אז, כך וכאן בחיפה הכל התחיל

לפני 20 שנה, ציינה אינטל 20 שנות פעילות בארץ, ובתמונה ניתן לראות את מקסין פסברג ואת ד"ר דב פרוהמן

לאינטל ישראל כ-10 אלף עובדים ומספר זהה של אנשים שעבדו בה במהלך 40 השנים האחרונות; היא היוותה עבור אותם עובדים חממה טכנולוגית לידע מתקדם וכשפרשו ממנה הקימו מאות רבות של חברות בתחומים קשורים

אינטל ישראל משקיעה גם בחינוך הדור הבא. להלן הממצאים

המשך יבוא…

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים