שלושת הסטארט-אפים החמים של אזור הנגב

הסטארט-אפים שזכו בתחרות יזמות ראשונה מסוגה בנגב עוסקים באיסוף כספים, טכנולוגיה ירוקה להדפסת תלת מימד ופלטפורמה המקשרת בין בשלנים ביתיים לצרכנים רעבים

11/02/2014 18:58

אפליקציה לאיסוף כספים, טכנולוגיה ירוקה להדפסת תלת מימד ופלטפורמה המקשרת בין בשלנים ביתיים לצרכנים רעבים – אלה הם שלושת הרעיונות מאחורי הסטארט-אפים הזוכים בתחרות היזמות של עיריית באר שבע, הראשונה מסוגה באזור הנגב. התחרות התקיימה ביוזמת 7 על שבע, המרכז העירוני של עיריית באר שבע שיוזם קידום עסקים, ומרכז החדשנות Hub7.

האירוע התקיים אמש (ב') בבר ברון בהשתתפותם של יותר מ-100 יזמים, סטארט-אפיסטים, נציגי חברות הון-סיכון וקרנות, ונציגים מתעשיית ההיי-טק. בין היתר, נחשפו המשתתפים להרצאות על חוק האנג'לים, רישום פטנטים, החוק לעידוד השקעות הון, גיוס הון ומשקיעים, שהועברו על ידי אנשי משרד רו"ח דלויט בריטמן אלמגור זהר, קבוצת לוצאטו ואנשי מקצוע נוספים. כמו כן, הם הקשיבו להרצאה על עתידנות וחדשנות שהעביר ד"ר רועי צזנה, חוקר ננו-טכנולוגיה ועמית מחקר במרכז לחיזוי טכנולוגי באוניברסיטת תל אביב.

למקום הראשון בתחרות הגיעה PayBox, אפליקציה שמאפשרת איסוף כסף בצורה חברתית. כל משתמש יכול להקים בה קבוצה ולהזמין אליה אנשים, שיכולים לשלם בקליק. לאחר מכן ניתן לנצל את הסכום שנאסף בקבוצה לתשלום בבתי עסק שונים או לזכות את חשבון המשתמש ששילם. כך, למשל, קבוצת חברים יכולה לארגן בצורה שקופה ונוחה אירועים דוגמת חגיגות ימי הולדת או מסיבות רווקים. יזמי הסטארט-אפ – טל גרינברג, דויד רחמים, אמרי הפנר, אודי ליברמן ואילן קרייזלר – מסרו כי האפליקציה תושק למערכות iOS, אנדרואיד (Android) ו-ווב כבר בחודש מאי הקרוב.

עומדים מימין: קובי סלע, מנכ"ל ווב מדיה גרופ; רחל רווח, בנק הפועלים; אורית וינוגרד, Hub7; עידן כץ, מנהל פיתוח עסקי בחממת אינקוביט; ירון פרץ, Hub7; ועירד דויטש, פיבוטל. יושבים מימין: נדב גיל, משרד רו"ח דלויט בריטמן אלמגור זהר; גיא חצרוני, סיסקו; ד"ר רועי צזנה, אוניברסיטת תל אביב; שני ליבקוביץ, Bfly; ומיכאל וינגורד, Bfly

למקום השני הגיע D-Bottle3 – סטארט-אפ שעוסק במחזור בקבוקים ליצירת חומר גלם למדפסות תלת מימד. המיזם נועד לספק פתרון סביבתי, זול וירוק ליוקר חומר הגלם שנצרך במדפסות תלת מימד ביתיות. יזמי החברה הם שני סטודנטים להנדסת מכונות במכללת סמי שמעון: מוחמד אברהים, בן 24 מאבו גוש, ועלי מסארוה, בן 25 מכפר קרע.

HommyFood, שירות ייחודי להזמנת אוכל ביתי, נבחר למקום השלישי וממשיך לעורר סקרנות בקהילת הסטארט-אפים המתפתחת באזור הדרום. מדובר בפלטפורמה המקשרת בין בשלנים שמעוניינים בהכנסה נוספת לצרכנים שלא מוכנים לוותר על אוכל ביתי. מאחורי הפרויקט עומדים שלושה חברים: אילן פלג, ליאוניד בלובשטיין ומולי אמזלג.

הזוכים קיבלו חלל עבודה בבית ביתא ו-Hub7 ושעות ייעוץ וליווי ממשרד הפטנטים לוצאטו. מעיריית באר שבע נמסר כי האירוע הוא "יריית הפתיחה לאירועים נוספים המתוכננים לקהילה הטכנולוגית המתפתחת בעיר".

יש לכם סטארט-אפ מעניין? חושבים שכדאי לקוראים שלנו לדעת עליו? צרו איתנו קשר

תגובות

(4)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. טל

    לעורך האתר, התגובה במספר 1 היא פרסום בוטה של אחת שאינה יודעת, ושאינו מתאים לאקוסיסטם של יזמים. יש שוני מהותי בין שני האתרים (בהומיפוד כל אחד יכול למכור מזון וכח ההמון קובע מי מצליח יותר ופחות). מן הראוי למחוק את תגובה 1, אלא אם זה לוח מודעות שבו כל אחד יכול לפרסם. תודה

  2. דרור

    נשמע מאוד מעניין המיזם של שימוש בבקבוקים כחומר למדפסות.

  3. דויד

    אחת שיודעת, ובמקרה משתייכת לאתר יאמי, רואים שאת לא יודעת במה מדובר...

  4. אחת שיודעת

    HommyFood שירות ייחודי?!?! זו העתקה בוטה (ופחות מוצלחת) ליאמי http://www.yummi.co.il/ מה יזמות פה? זה פשוט קופי פייסט עלוב

אירועים קרובים