צו 8 למצוינות והצטיינות

תחרות IT Awards 2014 מוקירה את מתכנני ומבצעי הפרויקטים הטכנולוגיים המבצעיים במדינה, אלה שמבטאים את המצוינות של ההיי-טק הישראלי

מבצע צוק איתן הביא עמו, כמו בכל מלחמה, סיפורי תעוזה וגבורה של חיילים בשדה הקרב. זוהי פסגת המצוינות וההצטיינות אליה מחנכים בצבא דורות של חיילים וקצינים.

חלק מאותם חיילים אמיצים, שהשתחררו לא מכבר מצו 8, השתתפו במפגש של יזמים של חברות טכנולוגיות – ואין זה מקרה. המצוינות, הנכונות לחשוב מחוץ לקופסה, להסתער על מטרות ויעדים אינה מתחילה בעת המלחמה. היכולת לתמרן ולשנות מציאות היא נשמת אפו של עולם ההיי-טק, היזמות והטכנולוגיה. כך גם אין זה מקרי שחלק גדול משדרת הניהול הוותיקה של ההיי-טק הגיע משורות הצבא, ולא רק מיחידות המחשבים.

המצוינות האזרחית מנפיקה כל השנה צווי 8 לארגוני פיתוח ובעיקר לאנשים. ההצטיינות הזו משתקפת מזה 12 שנים בתחרות מצטייני המיחשוב של אנשים ומחשבים, IT Awards. אחת לשנה, התחרות מפנה את הזרקורים אל שורה של ארגונים, שמחלקות ה-IT שלהם פיתחו ויישמו במהלך השנה פתרונות טכנולוגיים, פרויקטים מורכבים, שיש בהם מימד של מצוינות. לתחרות מוגשים מדי שנה יותר מ-200 פרויקטים. צוות השיפוט הכולל כמה עשרות מומחים, מנמ"רים לשעבר, יועצים ואנשי מקצוע. חברי הצוות מאתרים את הפרויקטים שמימד ההצטיינות היתרה בולט מהם ממבט ראשון. העובדה שבמשך שנות התחרות מספר הפרויקטים המצטיינים רק עולה מאשרת שוב, בפעם המי יודע כמה, שההצטיינות אינה חד פעמית, אלא מתחדשת כל שנה.

כמו בשדה הקרב, גם באזרחות – המצוינות מביאה להכרעה, לשינוי מציאות, לשיפור הליבה העסקית והסביבתית של הארגון שלמענו מבצעי אותם פרויקטים עובדים.

בתחרות בשנה שעברה זכו בפרסים מיוחדים שני ארגוני בריאות גדולים – שירותי בריאות כללית ומכבי שירותי בריאות, בזכות פרויקטי IT שהתוצאה הישירה שלהם היא שיפור השירות למבוטחים ויכולת של הארגון לטפל טוב יותר בבריאותם. לאומית שירותי בריאות אף זכתה בתואר אלוף האלופים. מעבר לזה, כל אחד מהפרויקטים האלה העמיד את הארגונים הללו בחזית הטכנולוגית. הם לא עשו את זה לבד, כמובן, אלא בעזרת חברות ההיי-טק והאינטגרציה שעובדות עימם.

מצוינות – גם בצה"ל

המצוינות היא גם נחלתן של היחידות הטכנולוגיות בצה"ל ובמערכת הביטחון בכלל. בשנה שעברה, למשל, שמחנו להעניק ארבעה פרסים ליחידות השונות של צה"ל – בים, באוויר וביבשה, ולא בפעם הראשונה. חיל האוויר, לדוגמה, קיבל אות הצטיינות על ביצוע קונסולידציה של מרכזי המיחשוב שלו הפזורים ברחבי הארץ – פרויקט שחוסך מיליוני שקלים למערכת הביטחון, וזה אלמנט חשוב ביותר בימינו. חיל האוויר זכה בגין פרויקט נוסף, "תמונת שמיים", שמאפשר שיתוף מידע מסנסורים ומערכות שו"ב בפריסה רב אתרית. סביר להניח שהמערכת הזו, כמו גם פרויקטים טכנולוגיים אחרים שצה"ל הגיש לתחרות, באו לידי ביטוי בלחימה בעזה – לחימה שהתקשוב היה בה חלק בלתי נפרד מהמערך המבצעי.

גם מקומה של רפאל לא נפקד מהתחרות, ולא רק בזכות כיפת ברזל. החברה פיתחה מערכת תגמול רבעונית שמאפשרת למנהלים לתגמל אלפי עובדים מצטיינים בכל שנה.

מצוינות קיימת גם בסקטורים אזרחיים כמו בנקים, חברות ביטוח וכרטיסי אשראי. אלה הם מגזרים שהתחרות בהם קשה והמצוינות הטכנולוגית היא זו שעושה לעתים את הבידול המנצח שמוביל את אחת החברות לראש הטבלה, במכירות וברווחים. המוחות המבריקים שיושבים בארגונים אלה, שמייצרים פתרונות ולעתים גם מאלתרים, הם אנשי הסיירת של ה-IT , אלה שיחד עם המנהלים שלהם, שמובילים אותם, יוצאים בראש הכוח ופורצים את הדרך.

התחרות השנה תהיה מאתגרת במיוחד דווקא על רקע מבצע צוק איתן. למרות "שגרת החירום" בה היינו בחודש האחרון, ארגונים לא ביטלו פרויקטי IT ולא שינו את תוכניות העבודה שלהם. שמחנו לשמוע ממנהלי משאבי אנוש ומנמ"רים כי רמת ההתייצבות של העובדים בתקופה זו לעבודה הייתה טובה, למעט אלה שגויסו או נאלצו להישאר עם ילדיהם בבית, בהעדר פעילות חלופית. מנהלים ועובדים לא מעטים המשיכו לנהל ולטפל בפרויקטים תוך כדי ימי הלחימה.

תחרות 2014 IT Awards תתמקד במספר קטגוריות מרכזיות: שו"ב, תשתיות טכנולוגיות, מערכות ליבה, שיפור תהליכים עסקיים, ניתוח נתונים, יצירת בידול תחרותי, מינוף טכנולוגיות מתקדמות ופרויקטים ייחודיים. גם השנה נעניק פרסים מיוחדים לבוגרי החינוך הטכנולוגי, הדור העתיד של המצטיינים בחזית האזרחית ובשדה הקרב.

אז אם כבר חזרתם לשגרה מלאה, מחופשה או ממילואים, סמנו לעצמכם לא לשכוח להגיש לתחרות את הפרויקטים המצטיינים שלכם ולהצטרף לעשרות הארגונים שכבר עשו זאת עד כה.

לפרטים והרשמה לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים