היברידי על סדר היום
יוחאי גל מסביר מהם היתרונות של הענן ההיברידי ומדוע הוא כל כך חשוב לארגונים
מזה זמן, השיח השולט בתעשיית ה-IT עוסק ברלוונטיות ובתרומה לארגון של מנהלי מערכות המידע והפעילות שהם מנהלים. בעולם של פלטפורמות שהולכות ומתרחבות, אין ספק שאנשי ה-IT חייבים לנקוט בכמה צעדים הכרחיים כדי להישאר רלוונטיים: לעבור למודל של אספקה וצריכה מבוססות שירות; לעשות שימוש בהתקנים ניידים ובמדיה החברתית לטובת חדשנות הארגון שלהם; ולאפשר למשתמשים הרלוונטיים בארגון להפעיל כלי Big Data ואנליזה מתקדמים. כל זאת, תוך שמירה על רמת האבטחה ובלי לפגוע ברציפות העסקית של הארגון.
חברות הטכנולוגיה המובילות בעולם השקיעו משאבים ומאמצים רבים במעבר לענן היברידי, שמשלב את היתרונות של ענן פרטי וענן ציבורי, ומציע הרבה יותר מאשר רק שילוב בין השניים. ענן היברידי מספק גישה למערך נרחב של יישומים ושירותים כמו בענן הציבורי, לצד אמינות, ביצועים ורמת אבטחה גבוהה ליישומים עסקיים קריטיים, כפי שניתן לקבל בענן הפרטי.
מודל הענן ההיברידי מאפשר לארגוני ה-IT לבחור היכן לארח את היישומים, המידע והשירותים שלהם. הוא אף מגביר את הגמישות של הארגון מבחינת יכולת השימוש במגוון רחב של שירותים, הרחבת מספר המשתמשים בהתאם לצרכים משתנים, ושמירה על מינימום עלויות ורמת אבטחה גבוהה ביותר. ניתן לומר, אם כך, שענן היברידי הוא פלטפורמה משולבת, ממוכנת, מאובטחת וסקלבילית, שמשמשת לאספקה וצריכה של יישומים עסקיים ושירותים טכנולוגיים אחרים, שנוצרו בתוך הארגון או מחוצה לו. במודל זה, ה-IT הופך לסוכן השירותים (ברוקר) של הארגון, הן מתוך הענן הפרטי והן מתוך הענן הציבורי, באופן השקוף לחלוטין למשמשים הפנימיים והחיצוניים של הארגון.
אחת ההזדמנויות הגדולות שצופן עבורנו הענן ההיברידי קשורה לאבטחה. בימים אלה מתווסף לנושא האבטחה מימד נוסף: ניתוח בזמן אמת של כל האירועים שמתרחשים בכל רגע ברשתות המידע של הארגון. ההגנות ההיקפיות המסורתיות מוגדרות מחדש וכעת מתווספים אליהן מרכיבים משלימים, שנועדו להגן על המערכות מפני מתקפות סייבר מתוחכמות.
אין שום תועלת בבניית מעטפת קשיחה מסביב לארגון, בשעה שהעובדים והלקוחות יכולים להיות בכל מקום שהוא, בכל רגע נתון. יתרה מכך, איש לא יכול למנוע את כל המתקפות ולכן, הצורך לאתר מתקפות לאחר שיצאו לפועל ולהפחית את משך ההתרחשות שלהן הולך והופך חיוני יותר.
כלי אנליטיקה חדשניים מסייעים לאתר במהירות חריגות ברשת הארגונית, לבודד בעיות ולנקוט בפעולה מיידית למניעת פגיעה בארגון. הם דומים מאוד ליישומי גילוי התרמיות הנמצאים בשימוש אצל חברות כרטיסי האשראי, ופועלים ללא הפסקה ובנפחים גדולים במיוחד. לצורך כך נדרשת יכולת איסוף, סריקה וניתוח של כמויות גדולות מאוד של נתונים גולמיים ומגוונים. עננים היברידיים מספקים פלטפורמה יעילה, הניתנת לניהול ולהרחבה על פי הצורך, עבור "אגמי נתונים" (Data Lakes) אלה. ה-"אגמים" הללו נדרשים עבור ניתוחי אבטחה מתקדמים.
לעומת זאת, בענן הציבורי הפכה ההגנה על נכסים עסקיים רגישים לנקודת כאב רצינית עבור חברות רבות. חברות אלה נאלצות לנהל משא ומתן לגבי המיפוי והבנייה מחדש של מערכי האבטחה שלהן, באופן שיתאימו להסכמי רמות השירות (SLA) של ספקיות הענן הציבורי. זוהי דרך מפרכת וממה שאני שומע, חברות מאבדות נתונים וטרנזאקציות בכל פעם שנוצר כשל בענן הציבורי. סוגיות בעייתיות אלה של אבטחה בענן הציבורי מגבילות את הגמישות בעסקים – אותה גמישות שהוא נועד לספק. בענן ההיברידי, לעומת זאת, המצב טוב בהרבה.
מנמ"רים יודעים שהתפקיד החשוב ביותר שלהם בארגון אינו אספקת סביבת המחשוב, על אף שזה דבר חשוב מאוד. הם צריכים לאפשר לעובדי הארגון להשתמש בטכנולוגיה ככלי אסטרטגי, ואף לעודד אותם לכך. לשם כך יש לעצב וליישם אסטרטגיית מחשוב ארגונית. הענן ההיברידי חייב להשתלב בסדר היום העסקי, כאשר המנמ"ר הוא זה שמוביל את המהלך.
הכותב הוא מנהל טכנולוגיות ו-CTO אזורי ב-EMC.
תגובות
(0)