מה צפוי ב-2015 בשוק הארגוני?

גרטנר שרטטה כמה מגמות שיככבו בשנה הבאה על שולחנם של המנמ"רים, בהן גידול בכמות הרכיבים הניידים בארגונים, כניסה רחבה של האינטרנט של הדברים ומכונות חכמות, להן קוראים אנשי חברת המחקר המשבש הטכנולוגי הגדול ביותר אי פעם של ה-IT

האם גרטנר תקלע? אנחנו צריכים לחכות עוד שנה, או קצת יותר. אילוסטרציה: BigStock

אנחנו מצויים בעיצומו של הרבעון האחרון של 2014, וזה הזמן שבו מנמ"רים בארגונים מביטים על המגמות שיאפיינו את שוק ה-IT בשנה הבאה, כדי לתכנן את צעדיהם ואת תקציביהם.

גרטנר (Gartner) הזדרזה וכבר פרסמה כמה מגמות שלדעת האנליסטים שלה יהיו על סדר יומו של המנמ"ר ב-2015.

המגמה הראשונה עליה מצביעה חברת המחקר היא גידול משמעותי ברכיבים הניידים שיהיו בשוק הארגוני והשירותים שיסופקו על גביהם. גרטנר מציינת כי בניגוד לעבר, הרכיבים הללו לא יהיו עצמאיים, אלא תלויים זה בזה ומתקשרים זה עם זה. עוד צופים האנליסטים כי בעתיד יהיו רכיבים ניידים שיהיו בעלי תכונות ורבאליות, זיהוי דיבור ופקודות קוליות – דבר שיעמיד אתגר של התאמת יכולות אלה לסביבות המחשוב הארגוניות.

זה מתחבר למגמה נוספת שגרטנר צופה (ועימה רבים אחרים) – האינטרנט של הדברים. היא תתבסס על שילוב בין נתונים שיגיעו ממגוון מקורות לשירותים שייווצרו בשל תהליכי הדיגיטציה הנרחבים שיהיו. כל אלה ייצרו מודלים חדשים של שימושים, ניהול, מודלים של תהליכים חדשים מול לקוחות, למשל תשלום לפי שימוש. אחד התחומים בהם הדבר יבוא לידי מימוש הוא הביטוח: התשלום ייעשה רק כשהמבוטח ייסע לחו"ל, ישתמש בחניונים או כל דבר אחר שלגביו עשה ביטוח. זהו העולם החדש שאנשי גרטנר צופים שעל המנמ"רים להתכונן אליו.

תחום אחר הוא הדפסה בתלת מימד. זו תגיע לשיאה, לפי האנליסטים, בתוך שלוש שנים, ותהיה בעלת משקל גם בשוק הארגוני. כיום יש לה משקל ופעילות בעיקר בשוק הצרכני. ההדפסה בתלת מימד תביא לסטנדרטים של תהליכי ייצור שישנו את פני העולם ותיצור תעשיות חדשות, שלא היו קיימות עד כה.

ניתוח צופה פני עתיד

חוקרי גרטנר מעריכים שב-2015 נמשיך לראות את תחום ה-Analytics, ניתוח צופה פני עתיד, חודר יותר ויותר לתחומי הפעילות של הארגון. "בכל אפליקציה צריך להיות אלמנט של אנליטיקה", הם קובעים. ארגונים צריכים לנהל את עצמם באופן הטוב ביותר, כדי להתגבר על ים המידע שמגיע ממגוון מקורות, בהם רשתות חברתיות. עליהם לנתח ולזקק את המידע הזה עבור לקוחותיהם. גרטנר ממליצה לארגונים להתמקד במתן מענה לתשובות לבעיות גדולות – ולא לצלול בים הנתונים. תחום זה קשור גם ל-Big Data ול-BI: על פי חברת המחקר נדרש לתת מענה מהיר לצרכי הלקוח. הדבר ייעשה על ידי הבנת ההקשרים של כל בקשה.

השילוב בין ענן ומובייל יימשך, קובעים החוקרים, והוא יבטיח גידול בפיתוח אפליקציות שישמשו את שני העולמות. הם אומרים שהענן הוא סוג חדש של שימושיות, המכיל גמישות ושירותים עצמאיים שטובים לשוק הארגוני.

שנת המכונות החכמות

האנליסטים צופים ש-2015 תהיה שנת המכונות החכמות. לדבריהם, העולם כולו הולך לשם. ישתלבו בכך אלגוריתמים שיאפשרו למערכות להבין את הסביבה שבה הן עובדות, ללמוד את עצמן. גרטנר צופה שעולם חדש זה יכניס אותנו לעולמות של רובוטים מתקדמים, נכסים וירטואליים שאנשים ינכסו לעצמם ושדרוג של מכונות חכמות קיימות. החברה סבורה שהופעתן של המכונות החכמות תהיה הטכנולוגיה המשבשת ביותר בהיסטוריה של ה-IT.

לסיום, גם בשנה הבאה, כמו בשנים שעברו ובשנים שלאחריה, אבטחת המידע תמשיך להיות קריטית. היא תהיה רלוונטית לא רק להגנה על מערכות ה-IT אלא תהווה חלק מתפיסה כוללת, של כל אחד ואחד בארגון.

השורה התחתונה: המגמות עליהן מצביעים האנליסטים של גרטנר הן המשכן של המגמות שעליהם מדברים בשנים האחרונות. ההבדל הוא שבחלק מאותן מגמות צפויה צמיחה ושהן יהוו אתגר גדול יותר עבור המנמ"רים. על המנמ"רים להיות קשובים לעידן החדש ולהבטיח שהארגון שלהם יישאר בחזית הטכנולוגיה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים