EMC: תקלות אובדן נתונים עלו לארגונים 1.7 טריליון דולר

בשנתיים האחרונות חל זינוק של 400% במספר התקלות ● למרות זאת, יותר מ-70% מהארגונים לא מרגישים שהם מוכנים לטיפול בתקלות כאלה

זהירות, אובדן נתונים. אילוסטרציה: אימג'בנק

העלות הכספית לארגונים בשל אובדן נתונים ומידע וזמן השבתת הארגון מפעילות הגיעה בשנה האחרונה ל-1.7 טריליון דולר – כך עולה ממחקר שערכה חברת Vanson Bourne עבור EMC.

על פי המחקר, מספר התקלות של אובדן נתונים ומידע צמח ב-400% מאז 2012, אך באופן מפתיע, 71% מהארגונים עדיין לא בטוחים לחלוטין ביכולתם להתאושש לאחר תקלה מסוג זה. כמו כן, היקף הנתונים שאובדים במהלך אירוע גדל אקספוננציאלית.

במחקר השתתפו 3,300 מקבלי החלטות בתחום ה-IT מ-24 מדינות, מארגונים בסדר גודל בינוני ומתאגידים גדולים. על פי המחקר, 64% מארגונים חוו בשנה האחרונה אירוע של אובדן נתונים או השבתת הארגון. עסק ממוצע חווה בתקופה זו השבתה בלתי צפויה של כשלושה ימי עבודה – 25 שעות. ההשלכות המסחריות האחרות של שיבושים מסוג זה היו אובדן הכנסות (36%) ועיכובים בפיתוח מוצר (34%).

החוקרים העלו שמגמות עסקיות כגון Big Data, מעבר למובייל ולענן בן כלאיים יוצרות אתגרים חדשים להגנה על נתונים. ל-51% מהעסקים אין אף תוכנית התאוששות מאסון בכל סביבות העבודה הללו – ורק ל-6% יש תוכנית שכזו עבור כל השלוש. 62% מהעסקים דירגו את סביבות ה-Big Data, המובייל והענן ההיברידי כקשות להגנה. עוד העריכו הנשאלים כי כאשר 30% מכלל הנתונים הבסיסיים של החברה מאוחסנים בצורה כלשהי בענן, עלול להיגרם אובדן משמעותי של נתונים.

על פי EMC, "אימוץ טכנולוגיות מתקדמות של הגנת נתונים מקטין באופן דרמטי את הסבירות לתקלות ולאובדן מידע. חברות רבות פונות למספר רב של ספקיIT כדי לפתור את אתגרי ההגנה על נתוניהן. עם זאת, הגישה המבודדת בין הספקים השונים, עלולה להגדיל את הסיכונים הנשקפים לארגון". על פי המחקר, ארגונים שלא הטמיעו אסטרטגיה של זמינות רציפה – הם בעלי סיכוי גבוה פי שניים לסבול מאובדן נתונים בהשוואה לחברות שכן עשו זאת.

עוד מציינים החוקרים כי עסקים הנעזרים בשלושה ספקים או יותר לאספקת פתרונות אבטחת מידע איבדו נתונים במספרים הגבוהים פי שלושה מעסקים שאיחדו את אסטרטגיית הגנת הנתונים שלהם סביב ספק אחד. כמו כן, ארגונים הנעזרים בשלושה ספקים או יותר צפויים להוציא בממוצע שלושה מיליון דולר יותר על תשתיות ההגנה של נתוניהם, לעומת חברות הנעזרות בספק אחד.

רמת בשלות אבטחת המידע

המשתתפים במחקר דורגו בהתבסס על תשובותיהם וחולקו לארבע רמות בשלות בתחום אבטחת המידע. הרוב המוחלט של העסקים שנדגמו (87%) נמצא בשתי הרמות התחתונות. ברמה הגלובלית, רק 13% מהמשתתפים דורגו כמקדימים את העקומה, כ-11% דורגו כ-"מאמצים" ו-2% – כ-"מובילים".

לעומת זאת, בסין, 30% מהחברות המקדימות את העקומה – הנתון הגבוה ביותר. במקום האחרון נמצאת איחוד האמירויות הערביות, עם 0%.

לארגונים גדולים, המעסיקים יותר מ-5,000 עובדים, יש פי שניים סיכוי להקדים את העקומה (24%) לעומת ארגונים המעסיקים בין 250-449 עובדים (12%). הארגונים המאובטחים ביותר מחוץ לאסיה ויפן מצויים בארצות הברית ובהולנד.

לדברי גיל דון, מנהל אזורי של חטיבת Data Protection and Avilability ב-EMC, "המחקר מדגיש את ההשפעה הכספית העצומה על עסקים בכל מקום של זמן השבתה לא מתוכנן ושל אובדן נתונים. כאשר 62% ממקבלי החלטות בתחומי ה-IT שרואיינו מרגישים מאותגרים כשהם מנסים להגן על מידע השמור בענן בן כלאיים ובסביבות Big Data ומובייל, ניתן להבין מדוע כמעט כולם חסרי ביטחון לגבי יכולות הגנת הנתונים שלהם באתגרים עסקיים עתידיים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים