פיני כהן, אנליסט בכיר וסגן נשיא ב-STKI: "העידן העסקי משתנה לנגד עינינו"
"אנחנו, ב-IT, צריכים להתחיל לקבל דברים חדשים ולהוציא לענן, ואם לא, אז לתשתית אירוח; עם הכול, אנחנו לא צריכים לשכוח לבדוק את נושא מרכז הנתונים המודולרי", אמר כהן
"משהו קורה בעולם העסקי. אם פעם ארגון עסקי מוצלח היה כזה שבא וכובש 'שטחים' גדולים, כיום הארגונים הטובים והחזקים מתאפיינים לא רק בכך אלא גם בכיבוש גבעות ובניצול של מה שיש. אלה דברים שמצויים ברמה האסטרטגית, ומתוך זה נגזרים דברים שמשפיעים על מרכז הנתונים וייקחו אותו למקום אחר מזה שהוא נמצא בו כיום. יש כיום בשוק גורמים שמזיזים אותנו מהמקום בו אנחנו נמצאים", אמר פיני כהן, אנליסט בכיר וסגן נשיא ב-STKI.
כהן דיבר בכנס Data Center של אנשים ומחשבים שנערך באולם הכנסים אווניו שבקריית שדה התעופה, בהשתתפות מאות אנשי מקצוע מהתחום ובהנחיית פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ומני רוזנר, ארכיטקט מתקני מחשב.
לדבריו של כהן, בעידן הנוכחי, מצד אחד מגלים דברים חדשים ומצד שני עדיין נמצאים בתהליך של גילוי כיצד לנצל את הדברים הללו. "אחת הדרכים להסתכל על זה היא שאנחנו נמצאים בסיטואציה תחרותית ואנחנו צריכים לנצל כל מצב. כשיש תחרות מנצלים כל דבר שאפשר", הוא אמר. "זה מוביל לכך שארגון מערכות המידע מקבל כיום שתי צורות: האחת, המוכרת, היא ביצוע פעולות בארגון. החלק הזה, שמכונה Systems of Records, זוכה להרבה פחות משמעות בארגון. מה שזוכה כיום ליותר השפעה ותשומת לב הוא ה-System of Engagement – מערכת יצירת המגע עם הלקוחות הפנימיים והחיצוניים. השאלה היא איך הארגון מתייחס ללקוח. גם בחלק זה יש גידול בקרב ארגונים וזה גם עולם טכנולוגי שונה".
לטענתו, יש שינוי בתהליך הלמידה וההשפעה, במיוחד בכל הנוגע לווקטור התופעה. "כיום, אם אני רוצה לדעת לאן הולך העולם הטכנולוגי, אני צריך להסתכל על מה שעושות החברות שפועלות באינטרנט, כי זה יגיע בסופו של דבר גם ל-IT. מדובר על דברים כמו פיתוח באג'ייל, ארכיטקטורה של מיקרו שירותים, של BYOD, שימוש בענן ציבורי, Big Data וכך הלאה, כשהדבר הבולט הנוסף הוא העובדה שכולנו שמים לפי הכול את המובייל. זה מוביל לכך שמשהו קורה במערכת המידע. אנחנו במצב של מעבר פאזה", הסביר.
לדברי כהן, שלושה דברים עיקריים משפיעים כיום על עולם הדטה סנטרים: הראשון, והחשוב ביניהם, הוא מחשוב הענן. "אנחנו, בחברות הגדולות והמסורתיות, שואלים למה אנחנו צריכים ענן? התשובה היא: קודם כל, כי זה קורה", אמר. "כ-80% מהפיתוח מתרחש בסביבת הענן או עבורו. בענן, אין דבר כזה תוכנת מדף. אני משלם עבור מה שאני משתמש. התפעול שלי אמור להיות יותר נוח והיתרון הוא שהתחזוקה מבוצעת על ידי מי שמאחסן את הענן. למעשה, רוב הסיכויים הוא שבמקרה של הוצאות גדלות נעדיף, וצריכים להעדיף, להשתמש בענן".
אבל מה זה אומר לגבי הדטה סנטר? "תהיה נטייה, אם בוחרים שלא ללכת לענן, לחפש פתרון באמצעות שירותים מאורחים", על פי כהן. "כמו לכל דבר, יש גם לזה יתרונות וחסרונות. היתרון הוא שאני יכול להזמין חלק ממרכז הנתונים, או מודול של מרכז הנתונים, ואני מקבל את הכול ארוז ומוכן מראש. זאת לעומת המצב כיום, במסגרתו בונים הכול תוך בחירת הגדרות מראש כולל מחשבה על העתיד, וזה המשתנה השני למעשה".
המשתנה השלישי אותו הזכיר כהן הוא ההשתלבות החזקה של מעבדים על שבבים המבוססים על הטכנולוגיה של ARM, כולל ייצור שרתים שמבוססים על מעבדים אלה.
"אנחנו מצויים בזמן של שינוי, שבו יש איומים על כל השחקנים הגדולים בתחום. אנחנו, ב-IT, צריכים להתחיל לקבל דברים חדשים ולהוציא לענן, ואם לא, אז לתשתית אירוח. עם הכול, אנחנו לא צריכים לשכוח לבדוק את נושא מרכז הנתונים המודולרי", סיכם כהן.
תגובות
(0)