הזדמנויות חדשות בהודו
מפגש שהתקיים באוניברסיטת תל אביב עסק בהשלכות החיוביות שיש למהפך הפוליטי שהיה בשנה האחרונה בתת היבשת ובהתעניינות הגוברת של אנשי העסקים ההודים בישראל
מפגש ראשון בנושא עסקים וכלכלה בהודו התקיים ביום ד' האחרון בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב. המפגש עסק בהשלכות של המהפך הפוליטי שהודו עברה במאי 2014, עם בחירתו של נרנדרה מודי לראש הממשלה.
פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב, פתח את הדיון וסקר את הפנייה של האוניברסיטה מזרחה בכלל ולהודו בפרט, גם בהקשר האקדמי של מחקר ולימודים מתקדמים וגם בממד העסקי, של מימוש נכסי הידע שנוצר באוניברסיטה. בפנל השתתפו השגריר ההודי בישראל, ג'אידיפ סארקר, שגריר הודו בישראל, פרופ' גדי אריאב, ראש המרכז לעסקים גלובליים על שם מקס פרלמן בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב; אורן נהרי,עורך חדשות החוץ של הערוץ הראשון; עו"ד ענת ברנשטיין-רייך, סגנית נשיא לשכת המסחר ישראל-אסיה; והשגריר מארק סופר, סמנכ"ל אסיה במשרד החוץ.
השגריר סארקר פתח ואמר כי "אפשר לומר על הודו דבר והיפוכו – ושניהם נכונים", כביטוי למורכבותה של המדינה. הוא התייחס לחשיבות שמייחסים בהודו לחינוך הדור הצעיר ולהשקעה הרבה של המדינה בתחום, בכלל זה להכשרה של 700 אלף מהנדסים בהודו מדי שנה. בהקשר לכך ציין שבראש חברות ענק בינלאומיות בתחומי ההיי-טק והטלקום עומדים מנהלים הודיים, בכלל זה סאטיה נדלה, מנכ"ל מיקרוסופט (Microsoft), ראג'יב סורי, מנכ"ל נוקיה (Nokia), ואחרים.
פרופ' אריאב, יוזם ומנחה האירוע, התייחס למהפך הפוליטי בהודו ואמר כי הוא מבטא "אנרגיות חדשות" במדינה. בבחירות דמוקרטיות, שנערכו במאי האחרון, הצביעו 551 מיליון איש מתוך 814 מליון בעלי זכות בחירה, כלומר: אחוז הצבעה של כ-66%. מתוכם כ-100 מיליון היו מצביעים חדשים. מספרים אלה ממחישים גם את הגודל הבלתי נתפס של הודו וגם את ההישג של ראש הממשלה החדש, מודי, שנבחר ברוב מכריע ומוביל קואליציה יציבה עם "מנדט לשינוי" שהציבוריות ההודית מייחלת לה.
לדברי עו"ד ברנשטיין-רייך, "אפשר להרגיש את השינוי לחיוב ביחס של הודו לישראל, ויש בתת היבשת הזדמנויות רבות לעסקים בתחומי התפלת מים, התעשיות הביטחוניות, דיגיטל, חקלאות, סלולר ועוד. הסכם סחר חופשי שצפוי להיחתם בין הודו לישראל הוא משמעותי וירחיב במידה ניכרת את היקף הסחר בין המדינות".
תגובות
(0)