ברק רגב, גוגל: "אימוץ הענן בישראל – מהחזקים ב-EMEA"

"החברות הטכנולוגיות בארץ עוזרות לנו לשפר את המחשוב ואין לאיכות הפיתוח בישראל אח ורע בעולם", אמר רגב, מנהל פעילות פלטפורמת הענן של החברה לאזור

ברק רגב, מנהל פעילות פלטפורמת הענן של גוגל באזור EMEA

"אימוץ מחשוב הענן, ושל הפלטפורמה של גוגל (Google) בפרט, בשוק הישראלי הוא מהחזקים שאנחנו רואים באירופה. הוא מבוצע בראש ובראשונה על ידי סטארט-אפים ועכשיו גם על ידי ארגונים גדולים", כך אמר ברק רגב, מנהל פעילות פלטפורמת הענן של החברה באזור EMEA (ר"ת אירופה, המזרח התיכון ואפריקה).

רגב התראיין לאנשים ומחשבים במהלך תערוכת CeBIT 2015 בהנובר, גרמניה. "יתרה מכך", אמר, "החברות הטכנולוגיות בארץ עוזרות לנו לשפר את המחשוב. כמות הבקשות והשיפורים שיוצאים מעבודה עם לקוחות ישראליים אינה דומה לאף מקום אחר באירופה. גם איכות הפיתוח שיש בארץ מדהימה. אין לה אך ורע אנחנו לא רואים במקומות אחרים את אותם אתגרים שמציבים בפנינו המפתחים הישראליים".

מזה כשנתיים וחצי מנהל רגב את פעילות הענן של גוגל בכלל אזור EMEA. תחילה הוא הקים את פעילות גוגל אנטרפרייז בישראל ואז קודם לתפקידו הנוכחי, אותו הוא מבצע מלונדון. הוא בחר להקים את המטה לשווקים המתפתחים במזרח התיכון ובאפריקה בתל אביב.

"במסגרת תפקידי אני עוסק בשלושה תחומים עיקריים: בראש וראשונה מדובר בגוף המכירות הבלעדי שעוסק במכירת מחשוב ענן לגופים עסקיים בכל גודל – מהמפתח הבודד ועד לחברות הענק. אני גם אחראי על פיתוח עסקי וקשר עם שותפים עסקיים – בניית כל האקו-סיסטם עם שותפים טכנולוגיים המפתחים מוצרים שמשלימים את פתרונות הענן ומנגישים אותו לעסקים קטנים, דוגמת WIX ,DoIT ,emind ויעל תוכנה הישראליות. דוגמה אחרת של חברה שמשתמשות בענן היא פיליפס (Phillips), שמספקת כתובת IP לכל נורה ומאפשרת לשלוט עליה מרחוק, תוך עיבוד הנתונים בזמן אמת. זו דוגמה מצוינת לאינטרנט של הדברים עוד לפני שקראו לכך בשם זה – פתרון לצורך חיבור הרבה התקנים ולנתח את הנתונים שיוצאים מהם", אמר.

"התחום השלישי עליו אני אחראי הוא אוונגליזם – לבשר את בשורת הענן לתקשורת. זה גם מה שאני עושה כאן, ב-CeBIT", ציין.

רגב אמר כי "אנחנו נותנים לארגונים את קשת הפתרונות, שמאפשרים להם לקבל סביבה וירטואלית ולהריץ עליה מה שהם רוצים. עם זאת, הם יהיו אחראים להרחבתה אם צריך. באפשרות השנייה, APP Engines, אנחנו יכולים לשלוט בדברים עבור הלקוח והוא רק יספק את הקוד. אם, למשל, ייכנסו הרבה משתמשים בו זמנית ליישום – אנחנו נטפל בהם".

"לא ניתן כמובן להציע סביבת מחשוב ללא אחסון, ואנחנו מציעים קשת רחבה – מבסיסי נתונים יחסיים ועד ל-NoSQL. באחרונה השקנו מוצר חדש, Near Line Storage – סביבה שתעלה 1 סנט ל-1 ג'יגה-בייט ומאפשרת לאחסן בה אין סוף מידע", ציין רגב.

"הרובד העליון הוא ה-Big Data", אמר. "גוגל המציאה הרבה מהטרמינולוגיה בתחום. לפני כעשור פרסמנו את המאמר MAP Reduce, שהיה אבן היסוד ל-Hadoop. כיום זו טכנולוגיית מיינסטרים. המשמעות של Big Data היא לא רק התמודדות עם כמות נתונים גדולה – אלא התמודדות עימה בזמן אמת".

"לעלות על הרכבת תוך כדי נסיעה"

"אנחנו מאפשרים ללקוחות לעלות על הרכבת תוך כדי נסיעה, תוך התבססות על 16 שנות פיתוח דטה סנטרים והגעה לבשלות תפעולית", אמר. "עולם הדטה סנטרים לא יכול להסתפק בתשתית. הוא חייב לפעול בדרך שבה עושים את אותם הדברים בצורה יותר יעילה", הוסיף רגב.

הוא אמר כי "מבחינתי, מחשוב ענן זה לא לקחת את היישום שרץ 10 שנים In-House ולהעביר אותו לענן. אין פה בשורה אלא העברת כאב הראש מהמנמ"ר של הארגון אל ספק השירות".

לדבריו, גוגל מציעה כיום אפילו פתרונות בנקאיים על תשתית הענן שלה, על אף שהבנקים ידועים כגופים שמרניים. זאת מאחר שהענן מאפשר להריץ מודלים מתמטיים וסימולציות שקודם היה המחשוב היה מגבלה עבורם. בתשובה לשאלה האם הדבר ניתן מבחינה רגולטורית, ענה רגב: "הרגולציה תמיד מפגרת אחרי המציאות, אבל לאט לאט היא מתיישרת".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים