שחר אפעל, מנכ"ל נס: "על מובילי המשק לפעול להנחלת מצוינות ומנהיגות לדור העתיד"

"הצעדת הילדים של כולנו אל עבר העתיד תתאפשר רק באמצעות מיסוד של תוכניות מצוינות וחיבור החינוך הפורמלי לתוכניות משלימות", אמר אפעל

שחר אפעל, מנכ"ל נס ישראל. צילום: קובי קנטור

"תחום החינוך הטכנולוגי לא קשור לימין או שמאל, לאג'נדה פוליטית כזו או אחרת, אלא לנושא שעליו כולם מסכימים – הצעדת הילדים של כולנו אל עבר העתיד, לתת להם כלים ומיומנויות למנהיגות, מדע וטכנולוגיה. כל אלה יתאפשרו רק באמצעות מיסוד של תוכניות מצוינות, כמו זו של נס, ש-'יפגשו' בכל ילד וילדה כחלק ממערכת החינוך העל יסודית. על מובילי המשק מוטלת החובה לפעול להנחלת ערכי מצוינות ומנהיגות לדור העתיד", כך אמר שחר אפעל, נשיא ומנכ"ל נס ישראל.

אפעל דיבר בכנס הסיום של מחזור ז' של פרויקט "פיתוח מנהיגות טכנולוגית וניהול ידע – CTM-Ed", שנערך אמש (ב'), בהפקת אנשים ומחשבים, בוואהל סנטר בר אילן שבגבעת שמואל. השתתפו בו מאות בוגרי התוכנית והוריהם, כמו גם בכירים במשק ונציגים מטעם הממשלה, אגף התקשוב של צה"ל, ראשי עיריות ורשויות מקומיות נוספות, מנהלי מחלקות חינוך, אנשי ומנהלי היי-טק ואנשי מחקר ופיתוח.

"נס מקיימת את התוכנית לפיתוח מנהיגות טכנולוגית וניהול ידע מזה תשע שנים", ציין אפעל. "עם היווסדה, מטרת התוכנית הייתה ליצור חיבור ייחודי וחדשני בין חברה טכנולוגית, מחקר וחינוך". לדבריו, "מטרה זו הוגשמה במלואה ואף יותר מכך. היא נחשבת כיום לתוכנית הדגל של קידום דור העתיד למצוינות ולמנהיגות טכנולוגית".

"גם המחזור השביעי של התוכנית מציג בפנינו פרויקטי גמר ייחודיים, שמשקפים את רמתה הגבוהה והיכולות שפיתחו הבוגרים במסגרת מסלול הלימודים בן השנתיים", הוסיף.

אל"מ עומר דגן, מפקד יחידת צופ"ן בלוט"ם שבאגף התקשוב. צילום: קובי קנטור

אל"מ עומר דגן, מפקד יחידת צופ"ן בלוט"ם שבאגף התקשוב. צילום: קובי קנטור

אפעל דיבר גם בנימה אישית: "במסגרת תפקידי, אני נפגש מדי יום עם לקוחות ושותפים עסקיים רבים. בפגישה אחת, לפני כמה שנים, פגשתי לקוח שהדבר הראשון והיחיד שהוא דיבר עליו הוא על בנו שמשתתף בתוכנית. ראיתי את ניצוץ הגאווה בעיניו. זה הרגע שהבנתי באמת שיש לנו משהו אחר, שעושה את ההבדל, יוצר את הערך ונוגע במקומות האנושיים ביותר שלנו. לנו, בנס, יש את ההבנה והיכולות לגרום לכך לקרות – ולהתחייב לאורך שנים לאחריות חברתית זו".

"התוכנית היא אמנם השלב הראשון, אבל אחריה חשובים לא פחות מיסוד תוכנית ומסלול הכשרת המורים לעולמות המנהיגות הטכנולוגית, כדי שאלה יהיו השגרירים האמיתיים בחינוך דור העתיד שלנו", אמר אפעל. לדבריו, "חיבור מערכת חינוך פורמלית, שרואה את המצוינות לנגד עיניה, עם תוכנית משלימה, שבבסיסה עומד טיפוח דור העתיד, הוא מכפיל כוח אמיתי עבור בוגרי התוכנית".

הוא ציין כי "מצוינות וחדשנות הן במרכז הערכים עליהם מבוססת נס מזה יותר מ-16 שנים. יש לנו אמונה אמיתית שבוגרי התוכנית יהוו תשתית המצוינות לדור הבא של המנהיגות הטכנולוגית בישראל. אנחנו מקווים שהידע והמיומנויות שהבוגרים צברו בתוכנית ילוו אותם עוד שנים רבות ושבעתיד הנראה לעין נראה אותם מובילים את התעשיות המתקדמות בישראל – ואולי אף בעולם".

ד"ר תום רן, חוקר מוביל בפרויקט המחשב הביולוגי במכון ויצמן. צילום: קובי קנטור

ד"ר תום רן, חוקר מוביל בפרויקט המחשב הביולוגי במכון ויצמן. צילום: קובי קנטור

מבני נוער לחיילים

בהמשך דיבר אל"מ עומר דגן, מפקד יחידת צופ"ן בלוט"ם שבאגף התקשוב. הוא אמר כי "במסגרת התוכנית לוקחים נוער מוכשר, בתמיכת ההורים, הרשויות המקומיות ונס, ולאחר סיומה מתקבלים חיילים. אלה יוצרים שינוי, יוזמים רעיונות חדשים למימוש בגופי הטכנולוגיה השונים בצה"ל".

לדבריו, "התוכנית מסייעת לבוגרי התכנית גם עם סיום שירותם הצבאי, באזרחות. מצפה להם עתיד מזהיר".

חתם את האירוע ד"ר תום רן, חוקר מוביל בפרויקט המחשב הביולוגי במכון ויצמן, שתיאר את ההתפתחויות בתחום. הוא תיאר טיפות מים שמכילות בתוכן מיליונים של מעין מחשבים, ש-"ידעו" לאתר תאים סרטניים, להבדילם בפרמטרים שונים מתאים תקינים ולתקוף אותם, ורק אותם, ברעלים הנמצאים ב-"ארגז הכלים" של המחשב שנמצא בטיפה. הוא הסביר כי בדרך זו ניתן יהיה לקצר את משך הטיפול בתאים, משלב האבחון ועד הריפוי, ובניגוד לכימותרפיה – לא לפגוע בתאים התקינים והבריאים.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. דודו

    חברה כושלת אל לה "להנחות" אחרים איך להגיע למצוינות.

אירועים קרובים