הכנס הלוהט של קספרסקי – חלק ח'

כרזת הכנס של קספרסקי

מעבדת קספרסקי (Kaspersky) ערכה באחרונה את כנס אבטחת הסייבר שלה בסינגפור, בצמוד לכנס Interpol Woeld 2015 שערך האינטרפול, בפעם הראשונה. כ-100 מנהלי אבטחה בולטים ונציגי מדיה נבחרים מרחבי העולם שמעו במשך יומיים את "תורתה" של מעבדת קפסרסקי, כיצד היא רואה את המציאות הנוכחית בעולם הסייבר ובעיקר מה צפוי בעתיד הקרוב והרחוק יותר.

האיומים, כמה לא מפתיע, רק יגברו, והשאלות המתבקשות הן באילו כיוונים ואיך להתגונן כדי לשמור על המטרה הבסיסית של כל עסק ומדינה – המשכיות (Business Continuity).

בסינגפור, הכול "אחד" – אי מרכזי אחד, שיש בו מדינה אחת שמורכבת עיר אחת וחווה עונת שנה אחת – מזג אוויר טרופי של קיץ מתמיד, כשהטמפרטורות נעות בין 26 ל-34 מעלות בתוספת של 95% לחות. כלומר: חם, מהביל ומתיש. לא סימפטי. אולם, במרחבי הקמפוס של המלון, מרכז הכנסים, הקזינו והקניון הענק MBS Marina Bay Sands, שנמצא בבעלות שלדון אדלסון, קריר ונעים.

באולם הכנסים עוסקים בנושא "חם" ומעניין – הגנת סייבר. על הבימה עולים יוג'ין קספרסקי, המייסד, היו"ר והמנכ"ל של החברה הקרויה על שמו, וצוות המומחים הטכנולוגיים, ומציגים את הנושא המורכב של פשעי הסייבר ודרכי מניעתם בצורה מובנת ומרתקת. הצוות הזה, שמכונה GREAT Global Research & Analysis Team, הוקם ב-2008 והוא מנפק ניתוחים, תובנות ותחזיות שרבות מהן מתממשות – מה שנותן לו אינרציה ראויה וכבוד בתעשייה.

דיילי ציפי מתכבדת להעביר אתכם קורס מזורז במצב מתקפות ה-ATP בעולם. כמובן שהמומחים ויודעי הדבר והסוד מקרב עשרות אלפי קוראי אנשים ומחשבים יודעים כמעט הכול ואף יותר מזה. אך רובכם ילמד או יכיר דבר אחד או שניים. בנוסף, בטוח שתיהנו – השפה של קספרסקי צבעונית ומלאת דמיון.

השקף הזה מסביר בצורה ברורה וממצה מהן המגמות החדישות ביותר במתקפות המתקדמות של הפושעים.


המוטו החוזר של קספרסקי: כפי שהיא אמרה לפני שנים רבות, היא נמצאת כאן על מנת להציל אותנו.


קוסטין ראיו הוא מומחה אבטחת מידע מרומניה שמשמש כמנהל Great – צוות המומחים של קספרסקי. יש לו משפחה בישראל והוא מכיר אותנו, הישראלים, היטב, אף אולם הוא טרם ביקר כאן.


ראיו סיפר כיצד פושעי האינרטנט מנצלים עירנות ציבורית לחדשות בעקבות אירועים טרגיים ואז תוקפים כדי להשתלט על מחשבי משתמשים. הם עושים זאת באמצעות שליחת מיילים וקבצים נגועים, שמבטיחים לגלות למשתמשים התמימים, למשל, מה קרה באירועים מסתוריים, כמו טיסת המטוס המלזי שנעלם. לא מומלץ להתפתות להבטחות ל-"גילויים מסעירים", שלא רק שהן ריקות מתוכן – הן מסוכנות. סקרנים, ראו הוזהרתם.


אסור ליפול בפח. זוכרים את המוטו "הסקרנות הרגה את החתול?" בבקשה להתאפק.

המשך יבוא…

לחלק א' לחצו כאן.

לחלק ב' לחצו כאן.

לחלק ג' לחצו כאן.

לחלק ד' לחצו כאן.

לחלק ה' לחצו כאן.

לחלק ו' לחצו כאן.

לחלק ז' לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים