עוד אקזיט: ARM רוכשת את Sansa Security ותקים מרכז פיתוח בישראל

הנרכשת היא ספקית חומרה לאבטחת IP ותוכנה למרכיבים מתקדמים של מערכות על שבב, שמוטמעות במכשירי קצה ● סכום העסקה עומד על כ-80 מיליון דולר

נרכשת. Sansa Security

עוד אקזיט כחול-לבן: ARM הבריטית רוכשת את Sansa Security הישראלית. היקף הרכישה לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בענף העריכו אותו ב-75-80 מיליון דולר. ARM צפויה להקים בישראל מרכז פיתוח על בסיס הנרכשת.

Sansa Security, לשעבר דיסקרטיקס, היא ספקית חומרה לאבטחת IP ותוכנה למרכיבים מתקדמים של מערכות על שבב (SoC), המוטמעות במכשירי קצה בעולם האינטרנט של הדברים, כמו גם במכשירים סלולריים. היא מספקת אבטחה ליותר מ-150 מיליון מכשירי קצה בשנה. הטכנולוגיה שלה מוטמעת במגוון מכשירי קצה מקושרים ומערכות של ארגונים גדולים, ומקלה על יצרנים לבנות מוצרים מאובטחים. זאת, באמצעות תת מערכת חומרה, המוסיפה בידוד של פעולות אבטחה ממעבד היישומים העיקרי. התהליך מגובה על ידי מרכיבי תוכנה הפועלים מתוך סביבת פעילות נסמכת, על מנת לבצע פעולות אבטחה רגישות.

יצוין כי Sansa Security הוקמה בשנת 2000 ומספר עובדיה עומד על פחות מ-100. בחברה מושקעות קרנות ההון-סיכון אקסל, סקויה, פיטנגו, ג'נסיס, שרם-פודים-קלנר, פועלים ויורוקום, וסך ההשקעות בה עומד על יותר מ-30 מיליון דולר. בראש החברה עומד קובי סלע, שהחליף ב-2010 את גל סלומון, שייסד אותה ומשמש כיום כיו"ר הדירקטוריון. סלע היה לפני כן סגן נשיא בכיר ומנכ"ל חטיבת המובייל של צורן.

משרדיה הראשיים של ARM ממוקמים בקיימברידג', בריטניה, והיא מעסיקה יותר מ-4,300 עובדים. לחברה למעלה מ-35 מרכזי פיתוח ומשרדי מכירות ברחבי העולם. ARM ישראל הוקמה בשנת 2000.

גישה רוחבית לאבטחת המערכת

הרכישה תספק ל-ARM עוד שכבת הגנה, שתולבש על הטכנולוגיה שלה, TrustZone, ותביא ליצירת שכבת אבטחה נוספת נגד נוזקות. בדרך זו תתקבל גישה רוחבית למערכת, התומכת מלמטה בצרכי מעבד האבטחה והתוכנה. כך, תתאפשר הגנה על כל מכשיר קצה מקושר, יחד עם ניהול מידע רגיש ותוכן.

מייק מולר, מנהל הטכנולוגיות הראשי של ARM, ציין כי "כל מכשיר קצה מקושר עלול להוות מטרה למתקפה ומייצר צורך להטמיע אבטחה בכל נקודת תקיפה פוטנציאלית. הגנה מפני האקרים מתבצעת בצורה היעילה ביותר כאשר היא באה בשכבות. זו הסיבה שאנחנו מרחיבים את יכולות טכנולוגיות האבטחה לתת מערכות חומרה ותוכנה. בדרך זו יתאפשר לשותפים שלנו להחכיר רישיון תוכנה לחליפת אבטחה כוללנית ומקיפה, המגיעה ממקור אחד".

סלע אמר כי "הטכנולוגיה שלנו כבר נמצאת בשימוש להגנה על נתונים שנאגרים ומשודרים ממגוון מכשירי סלולר ומוצרי קצה בעולם האינטרנט של הדברים". הוא ציין כי "החיבור ל-ARM יאפשר לנו להגדיל את קנה המידה העסקי, באמצעות סיוע לשותפים הטכנולוגיים הגלובליים שלה להתמודד עם צרכי האבטחה הבוערים ביותר שלהם".

זמן האקזיטים

הרכישה הנוכחית משתלבת היטב במגמה הכוללת שמורגשת השנה, של גאות במספר ובהיקף האקזיטים של חברות ישראליות. על פי דו"ח של חברת המחקר IVC, שנערך בשיתוף פירמת עורכי הדין מיתר-ליקוורניק-גבע-לשם-טל ושות', סך האקזיטים כחול לבן במחצית הראשונה של השנה עקף את זה של כלל האקזיטים בשנה שעברה – 4.98 מיליארד דולר לעומת 4.93 מיליארד.

בין הרכישות שבוצעו השנה: אמזון (Amazon) קנתה את הסטארט-אפ אנפורנה לבס (Annapurna Labs) מיקנעם תמורת כ-350 מיליון דולר. רד בנד (Red Bend) הישראלית הוותיקה נמכרה תמורת 200 מיליון דולר להרמן (Harman) האמריקנית. אדאלום נרכשה על ידי מיקרוסופט (Microsoft) תמורת 320 מיליון דולר – הרכישה הגדולה ביותר של הענקית מרדמונד בישראל. היא רכשה השנה גם את N-Trig, המפתחת שבבים שמיועדים לממשק מסכי מגע ועטים דיגיטליים, ובכך למעשה חילצה אותה מהקשיים הכלכליים אליהם נקלעה באחרונה. סכום הרכישה עמד על 200 מיליון דולר.

עוד השנה נמכרה WatchDox הישראלית לבלקברי (BlackBerry) הקנדית, תמורת כ-100-150 מיליון דולר. קומברס העבירה את פעילות המו"פ שלה בישראל, המונה 400 עובדים, לידיו של תאגיד הענק ההודי טק מהינדרה (Tech Mahandra). לעומת זאת, חטיבת הבילינג של קומברס נמכרה לפני חודשים אחדים לאמדוקס תמורת 272 מיליון דולר במזומן.

בין העסקות הנוספות השנה: CA קנתה את IdMlogic תמורת 60-90 מיליון שקלים ולפני ימים אחדים עשתה Whitebox אקזיט כשנקנתה על ידי SailPoint, ספקית ניהול זהויות וגישה מאוסטין, טקסס, תמורת עשרות מיליוני דולרים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים