צוקרברג לוחץ: חיבור אינטרנט כלל-עולמי עד 2020
בהצהרת החיבור שעליה חתומים מספר שועי עולם וארגונים פילנתרופיים מפורסמים נכתב כי "אנו מאמינים שגישה לאינטרנט חיונית להשגת מטרות העל של האנושות"
מארק צוקרברג, מייסד ובעליה של הרשת החברתית הפופולרית ביותר, פייסבוק (Facebook), חובר אל One – ארגונו של בונו, סולנה של U2 – במטרה לקדם אספקת גישה אוניברסלית לאינטרנט עד לשנת 2020.
"אנו מאמינים שגישה לאינטרנט חיונית להשגת מטרות העל של האנושות", נכתב ב"הצהרת החיבור" ששחררה One ושעליה חתומים מספר שועי עולם וארגונים פילנתרופיים מפורסמים, בכללם הקרן על-שם ביל ומלינדה גייטס (Bill and Melinda Gates Foundation). ההצהרה פורסמה במסגרת מפעל של האו"ם שעיסוקו מטרות-על אוניברסליות ומציאת פתרונות לבעיות ואתגרים חברתיים וכלכליים ברחבי העולם כולו.
צוקרברג עצמו הופיע באו"ם השבוע לצורך דיון ביכולת ובהשפעת האינטרנט על היעדים הללו, ואמר: "חיבור העולם הוא אחד האתגרים הבסיסיים של דורנו".
במאמר דעה משותף של צוקרברג ובונו שהתפרסם בניו יורק טיימס (New York Times), הסבירו השניים ש"לכחצי מתושבי כדור הארץ עדיין אין כיום גישה לאינטרנט, וזהו נתון שאינו טוב לאיש – לא למוחלשים ולמנותקים, ולא לחצי העולם האחר, המחובר, שביטחונו ושעולם המסחר שלו תלוי ישירות ביציבות החברתית בעולם". כדוגמאות לכוונת הנאמר הצביע צוקרברג על חקלאים ביבשת אפריקה שמשתמשים ברשת לצורך איתור מלאים ומחירים, על נשים בדרום אמריקה הנעזרות בטלפונים ניידים לקבלת מידע בריאותי, וכן על פליטים שבמהלך מסעם לאירופה עושים שימוש בסמארטפונים לשמירת קשרים עם בני משפחותיהם שנותרו מאחור.
ארבעה מיליארד איש לא מחוברים לרשת
דו"ח או"ם חדש בנושא גישה עולמית לפס-רחב מצביע על כך ש-57% מאזרחי העולם, שהם כארבעה מיליארד איש, עדיין לא מחוברים לרשת. במדינות מתפתחות רק 35% מהתושבים נהנים מגישה לאינטרנט. "זה דבר אחד לומר שעלינו לחבר את העולם," מבהיר צוקרברג, "אבל הטריק האמיתי הוא לדעת איך. אין לכך בינתיים פתרון פשוט וזמין. אחד האתגרים הגדולים ביותר הוא להבין כיצד לחבר לאינטרנט מקומות שאין בהם עדיין חשמל בכלל, מצב שקיים למשל בכל תשעה מתוך עשרה כפרים אפריקנים".
"ממשלות יכולות להתחיל את השינוי, וזאת הסיבה לכך שאנחנו תומכים ביוזמות כמו תכנית הנשיא אובמה שנקראת Power Africa, כמו גם ביוזמה הדו-מפלגתית Electrify Africa Act in Congress ודומותיהן, כי היכן שממשלות מניחות תשתית, שם יכולים יזמים פרטיים לבנות ולפתח", אמר צוקרברג וציין את פועלה של פייסבוק לצורך הרחבת הגישה הכלל-עולמית לאינטרנט, ובמקביל הזכיר גם יוזמות שהוא רואה בהן איתות חיובי לקידום המטרה, ביניהן עבודתה של קרן אינטל (Intel Foundation) בתחום החינוך, פעולותיה הטכנולוגיות של מיקרוסופט (Microsoft) לקידום יעדי המילניום ואת פרויקט לון (Loon) של גוגל (Google). "ואולם אין בלבנו כל ספק כי על עמק הסיליקון לעשות הרבה יותר בעבור פיתוח העולם, ובמיוחד בשביל אלו שנמצאים בחלקים העניים והמוחלשים שלו ובשולי הרשת", סיכמו צוקרברג ובונו את דבריהם.
תגובות
(0)