Ringtone Maker: אתם קובעים את הטעם המוסיקלי של הטלפון

אוהבים שיר ומתים שיהיה לכם בתור רינגטון בטלפון? מתבאסים שהרינגטון נופל על החלק הלא מעניין של השיר? כעת אפשר לבחור בדיוק מה יהיה הקטע שיתפקד בתור הצלצול שלכם, והוא לגמרי בשליטתכם

יש מי שיחליט מה כדאי לשמוע. Ringtone Maker

אחד הדברים שדי ייחדו את סביבת העבודה של אנדרואיד (Android) לאורך השנים, כמובן בהשוואה ל-iOS של אפל (Apple), היא היכולת של המשתמשים להתאים את סביבת העבודה שלהם לטעם האישי שלהם. זה מאפשר כמובן הרבה מאוד יצירתיות, במיוחד עבור משתמשים שלא חוששים להיכנס לעומק הדברים ולהשקיע זמן באפליקציות שמאפשרות להם להביא לידי ביטוי את הצד הזה באישיות שלהם.

בדרך כלל כשמדברים על יצירתיות מתכוונים לגרפיקה לסוגיה, מאפליקציות שמאפשרות לשנות תמונות, ועד אפליקציות שמאפשרות למשתמשים להכין רקעים משל עצמם למסכי הבית השונים של המכשירים שלהם. גם הפעם, אני חייב לציין, כמעט עד הרגע האחרון חשבתי לכתוב על אפליקציית עיצוב תמונות חדשה, אבל אז צצה לה ברקע האפליקציה הנוכחית שמאפשרת לגלות יצירתיות רבה מאוד בהיבט של הצלילים שהמכשיר משמיע.

קוראים לה Ringtone Maker, וכבר משמה אפשר להבין למה בדיוק היא מכוונת: לאפשר למשתמשים להכין רינגטונים אישיים משלהם, רינגטונים בהם הם יכולים להשתמש כדי לקבוע את הצלצול הראשי של הטלפון, או אם נלך הכי רחוק שאפשר, כדי להגדיר עבור כל איש קשר רינגטון משלו.

פשוט אך מדויק

לזכותה של האפליקציה, ניתן לומר שהיא גם מאפשרת לעשות זאת בפשטות רבה יחסית, ועם זאת, באותה מידה להגדיר במדויק את הרינגטון מתוך מקור קיים.

המסך הראשי מציג שלושה ריבועים גדולים וצבעוניים: Create Ringtone, My Ringtones ו-Assign to Contact. אל השניים המאוחרים אגיע עוד מעט, אבל קודם כל ליצירתיות. כן, גם זה סוג של יצירתיות.

לחיצה על Create Ringtone מציגה רשימה של כל השירים שנמצאים בטלפון. ניתן לגלול ברשימה באופן ידני, וניתן לבצע חיפוש אם יודעים שיש שיר מסוים בו רוצים להשתמש. לחיצה על שם של שיר מציגה חלון קופץ שמציג את שם השיר ושלוש אפשרויות: עריכה, השמעה בנגן מוזיקה ומחיקה – אולי למקרה בו מעלים שיר במיוחד עבור יצירת רינגטון רק כדי לגלות שהוא לא ממש מתאים.

לחיצה על עריכה (Edit) מובילה למסך הכנת הרינגטון, והוא אלגנטי למדי וקל ללמוד מהר מאוד מה אפשר לעשות בו. על המסך מוצג השיר בתצורת גרף ועל הגרף הזה מוצגים שני קווים: נקודת ההתחלה של הרינגטון ונקודת הסיום שלו. לחיצה על כפתור ההפעלה משמיעה את הקטע שבין שני הקווים הללו כשלחיצה על כפתור הקדימה ואחורה מאפשרת לדלג במקום לשמוע את הקטע ברציפות.

מתחת רואים כמה נתונים מספריים שקשורים ישירות לקווים המוצגים בגרף: זמן ההתחלה בשיר, זמן הסיום בשיר ואורך הרינגטון בפועל. בחלק העליון מוצג שם השיר וכמה פרטים – מה הסוג שלו, מה איכות ההקלטה וגם מה אורכו.

לא רק רינגטון

ניתן להזיז את שני הקווים באופן ידני כדי לקבוע את נקודת ההתחלה, הסיום והאורך של הרינגטון. ניתן גם להשתמש בכפתורי הפלוס/מינוס שבצד ימין של המסך כדי להזיז את קו הסיום.

אחרי שמסיימים להגדיר את הקטע שרוצים לשמור כרינגטון, לוחצים על אייקון הדיסקט בשורת התפריט העליונה ונותנים שם. אז גם אפשר לבחור האם לשמור אותו כרינגטון, אבל לא רק: ניתן לשמור אותו כשיר עצמאי – מה שפותח אפשרויות נוספות למי שלמשל מקליט בהופעה חיה כמה שירים ברציפות, כצליל להתראות וכצליל לשימוש בשעון המעורר. במקרה של רינגטון, גם אפשר לקבוע מיד לאיזה איש קשר להצמיד אותו. אם רוצים אפשר ללחוץ דווקא אל האייקון על ידו, בצורת עיגול בתנועה נגד כיוון השעון, כדי לאפס את השינויים.

היתרון הגדול של השימוש בקווים על הגרף, ומה שדי קנה אותי, אני חייב לציין, זה היכולת לשים אותם ממש בדיוק במקום שרוצים בשיר. כך, לדוגמה, אם רוצים רק את קטע הסולו של הגיטרה, אפשר ממש לדייק בבחירה שלו מבלי תוספת של שירה לפני או אחרי.

זוכרים את שני הריבועים הנוספים במסך הראשי? ובכן ניתן כאמור להציג את כל הרינגטונים ששמורים במכשיר. לחיצה על שם פותחת תפריט שמאפשרת השמעה, עריכה, מחיקה, הגדרה כרינגטון ראשי וגם הצמדה לאיש קשר. באנשי הקשר הבחירה היא קודם כל באחד האנשים, ואז בוחרים רינגטון מהרשימה. פשוט, קל ואפילו אינטואיטיבי וגם תומך באנדרואיד 6.0 (מינימום 4.0).

להורדה מ-Google Play, לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים