קספרסקי: "קשה לדמיין שמשהו שאנו נושאים קרוב אלינו בכל זמן יכול להפוך לאיום"

הטלפונים הניידים ניצבים היום בפני מגוון סיכונים, אך למרות הסיכון לפריצה וריגול - מרבית המשתמשים לוקחים עמם את הסמארטפון לאמבטיה, לשירותים, ואפילו למיטה ● ויקטור יבלוקוב, ראש קו מוצרים ניידים במעבדה: "רבים מדי מתעלמים מסוגיית האבטחה של מכשירים אלה"

מי מאיים עלינו? אילוסטרציה: BigStock

מתוצאות סקר שערכו מעבדת קספרסקי (Kaspersky Lab) ו-B2B International עולה, כי המשתמשים מתייחסים לטלפון הסלולרי שלהם בקרבה גדולה, אולי אף גדולה מדי – עד כדי לקיחת סיכונים של פריצה למידע אישי.

לפי הסקר, הרוב הגדול של המשתמשים (87%) מאחסנים על הסמארטפון שלהם מידע חשוב, רגיש ולעתים אף לא ניתן לשחזור – כמו סיסמאות, הודעות, תמונות, אנשי קשר, קבצים ועוד. אחד מכל ארבעה נבדקים (25%) אף הצהיר, כי המכשיר שלו נושא מידע רגיש שלא היה רוצה שאיש מלבדו יראה. ולמרות הרגישות המיוחדת – המכשירים הסלולריים מלווים את המשתמשים בכל מקום: בעבודה (52%), במכונית (41%), בתחבורה הציבורית (39%), במיטה (58%) ואפילו בחדר האמבטיה (29%).

הטלפונים הניידים ניצבים היום בפני מגוון סיכונים, לרבות נזק, אובדן או גניבה, וכן פריצה על ידי עברייני סייבר המעוניינים לגנוב מידע או לרגל אחר המשתמש. מכשירים הנמצאים בשימוש ברשתות Wi-Fi ציבוריות שאינן מאובטחות חשופים במיוחד.

עם זאת, אנשים מעטים נוקטים בפעולה להפחתת הסיכון. המחקר מצא, מצא כי 26% בלבד מהמשתמשים מתאימים את הפעילות המקוונת שלהם לשימוש ברשתות Wi-Fi ציבוריות, למרות העובדה שהאקרים יכולים בקלות ליירט נתונים וסיסמאות. רק 47% מנצלים את מאפייני האבטחה המגיעים עם המכשיר, כגון "חסימה מרחוק" או "מצא את המכשיר שלי".

מכוונים כלפי העולם האישי שלנו

ההשפעה של היעדר ההגנה על המכשירים הניידים עלולה להיות מרחיקת לכת. על פי המחקר, רבע מהאנשים שאבדו או נגנבו להם מכשירים גילו שהמידע האישי הסודי שלהם דלף. גם בבית, המשתמשים והמכשירים הניידים שלהם אינם בהכרח מוגנים. שם הם מתמודדים עם סיכונים במקומות רגישים, כגון חדרי שינה וחדרי אמבטיה, שבהם מכשיר שנפרץ יכול להדליק את מצלמת הרשת של המשתמש.

"משתמשים רבים מדי מתעלמים מסוגיית האבטחה של טלפונים ניידים. קשה לדמיין שמשהו שאנו נושאים קרוב אלינו בכל זמן יכול להפוך לאיום. אבל הוא יכול, וזה קורה. חבר דיגיטלי יכול להפוך לאויב. הערכת חסר של הסיכונים האפשריים בהגנה על המכשירים והמידע שלנו, עלול להביא לאובדן של מידע חסוי, כסף ואפילו זהויות. מצלמת המכשיר אותה אנו מפנים כלפי העולם, יכולה להיפרץ ולהיות מכוונת כלפי העולם האישי שלנו. אבטחה היא כבר לא עניין של בחירה", אמר ויקטור יבלוקוב, ראש קו מוצרים ניידים במעבדת קספרסקי.

כדי להקשות על פריצה, החברה ממליצה למשתמשים לקבוע סיסמאות חזקות עבור המכשירים שלהם והחשבונות המקוונים, להתקין פתרון אבטחה אמין ולהיזהר כשהם מורידים אפליקציות, במיוחד על גבי רשתות Wi-Fi פתוחות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים