עומר שינבויים, נס: "שוק הסאפ השתנה מקצה לקצה בעשור האחרון"

"אם ב-10 השנים האחרונות רוב הפעילות הפרויקטלית שלנו היתה ביישום פרויקטי ERP כבק אופיס לארגונים, כיום אנחנו מיישמים פרויקטים בליבת העסקים של הארגון", אמר שינבויים, סמנכ"ל ומנהל חטיבת הסאפ בחברה

23/11/2015 11:15
עומר שינבויים, מנהל חטיבת הסאפ, נס

"אני מלווה את שוק הסאפ (SAP) זה זמן, והוא השתנה מקצה לקצה בעשור האחרון. אם ב-10 השנים האחרונות רוב הפעילות הפרויקטלית שלנו היתה ביישום פרויקטי ERP כבק אופיס לארגונים, כיום אנחנו מיישמים פרויקטים בליבת העסקים של הארגון. לדוגמה, מערכות בילינג (Billing), החלפת מערכות ליבה בחברות ביטוח, במוסדות להשכלה גבוהה, בעיריות, בקופות חולים ועוד. סט הפתרונות שיש לנו להציע עבור מנהלי הכספים בארגונים, מייצרים יתרונות מובהקים עבור ה-CFO". כך אמר עומר שיינבויים, מנהל חטיבת סאפ בנס (Ness).

שיינבויים אמר את הדברים במסגרת כנס "תכנון ואיחוד דו"חות – הדור הבא", שנערך על ידי נס. באירוע, שנערך ביום חמישי האחרון, השתתפו כ-150 לקוחות בכירים ביחידות הפיננסיות ובעלי תפקידים רלוונטיים בחברות הגדולות במשק, בהם חשבים, מנהלי כספים, אנשי IT, מנמ"רים, מנהלי מערכות סאפ ועוד.  בכנס הרחיבו הדוברים על המערכת SAP BPC (ר"ת Planning & Financial Consolidation) לתמיכה בתהליכי תקציב ובאיחוד דו"חות.

לדבריו, "יש לנו מאות יועצים אשר פזורים אצל עשרות לקוחות. חרטנו על דגלנו, ברמה האסטרטגית, לשבת עם סאפ, להבין מה הפתרונות שיש להם להציע לשוק הישראלי, וברגע שאנחנו מוצאים פתרון כזה שיש לו ערך ללקוחותינו – אנחנו מציעים אותו לשוק. פתרון תכנון ואיחוד דו"חות מבית סאפ הוא פתרון כזה".

"הארגון שאנחנו מכירים ישתנה בתוך חמש שנים"

יובל דנוביץ', מנהל תחום Office of the CFO בסאפ, סיפר על המגמות בתחום. "הארגון שאנחנו מכירים ישתנה בתוך חמש שנים, חלק מהמשרות ישתנו בעוד עשר שנים. ארגונים כמו Airbnb ואובר (Uber) פיתחו כלכלות חדשות. אם נזקק את הדברים האלה ונחשוב על זה כאיחוד ותכנון – נצטרך סביבה אחרת, וגם הלקוחות. אלה דברים שעדיין לא מוכרים לנו, ולא נצליח לעשות זאת בלי פלטפורמה טובה וחזקה".

יובל דנוביץ', מנהל תחום Office of the CFO בסאפ

יובל דנוביץ', מנהל תחום Office of the CFO בסאפ

בעידן של היום, אמר דנוביץ', "כל ביזנס הפך לארגון טכנולוגי קטן. העולם הדיגיטלי נמצא פה כדי להישאר. יש כמה מגמות בולטות, ובהן פתרונות בענן, הקישוריות בין הדברים, העולם החכם והסייבר". לדבריו, "סאפ משקיעה המון משאבים כדי להביא טרנספומציה דיגטלית בצורה הכי טובה שאפשר. אנחנו עושים לא מעט השקעות כדי להביא אתכם למקום הזה".

ירון טיגר, מנהל תחום בחטיבת הסאפ בנס, הציג את פתרון ה-BPC ואת נסיונה הרב של נס בביצוע פרויקטי איחוד דו"חות ותכנון תקציב. "היועצים שלנו מגיעים מהביזנס ולא רק מהעולם הטכנולוגי – אם זה כלכלנים בנושאי תכנון, ובצד החשבונאי – רואי חשבון וחשבים. המערכת היא פלטפורמה למימוש תהליכי תכנון ואיחוד, בעלת ממשק עבודה מוכר ואינטואיטיבי – Web ו-Office, אין עוד חלונות אפורים כמו פעם", אמר.

לא עוד איסוף קבצים ממשתמשים ומערכות

טיגר הוסיף כי "אחד היתרונות המשמעותיים של המערכת, לעומת אחרים, הוא שמדובר במערכת היחידה שנותנת מענה מובנה ואינטגרטיבי לשתי הרגליים – לתכנון ולאיחוד. אין פה העברת והעתקת נתונים, גם לא נתוני האב (חשבונות, מקטים, לקוחות וכיו"ב). כל נתון ונתון אב שקיים במודל התכנון או האיחוד, קיים וזמין גם למודל השני. יתרון משמעותי נוסף הוא הזמן שנחסך באיסוף הנתונים לקראת תהליכי התכנון והאיחוד, לא עוד איסוף קבצים ממשתמשים ומערכות, אלא עבודה על מחסן נתונים אחד אינטגרטיבי.

ירון טיגר, מנהל תחום בחטיבת הסאפ בנס

ירון טיגר, מנהל תחום בחטיבת הסאפ בנס

"הבעיה היא שהארגונים לא תמיד מסתכלים וחושבים קדימה כאשר יוצאים לפרויקט איחוד או תכנון ולא תמיד מבינים את היתרון האדיר ביישום מערכת אינטגרטיבית שנותנת פתרון לשני הנושאים. ואז לאחר שנה, כאשר רוצים ליישם את החלק השני, צריכים להתחיל לטפל ולהתעסק עם ממשקים והתאמה בין מערכות, דבר שבפתרון ה-BPC לא קיים".

הוא סיים בדוגמא מהמצב הקיים בארגונים רבים. "כולנו מכירים את תקופת סגירת הרבעון או תכנון התקציב, כאשר מתחילים לזרום ולהישלח קבצי נתונים מאוד גדולים שלעתים אפילו לא ניתן להעביר במייל, כאשר בכל קובץ יש יחידות ארגוניות, חשבונות, מק"טים ולקוחות שונים, ורק החיבור והאינטגרציה בין הקבצים צורכים זמן רב ומשאבים. עם פתרון ה-BPC כל הבלגן הזה נחסך מאחר שמדובר במערכת עם בסיס נתונים אחד שמדבר בשפת הארגון ומציג אמת ארגונית אחת".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים