הישראלי ג'וני סרוג'י מונה לסגן נשיא לטכנולוגיות חומרה באפל

סרוג'י, אזרח ישראלי ממוצא ערבי, קודם מתפקיד סגן נשיא למוצרי חומרה, בו הוא מחזיק כשנתיים וחצי ובמסגרתו הוא מילא תפקידים חשובים בשילוב חדשנות ברכיבי החומרה של החברה

ג'וני סרוג'י, סגן נשיא לטכנולוגיות חומרה באפל. צילום: אתר החברה

ג'וני סרוג'י, אזרח ישראלי ממוצא ערבי, תושב חיפה וסגן נשיא באפל (Apple), קיבל קידום נוסף בחברה: הוא מונה לסגן נשיא בכיר לטכנולוגיות חומרה. זאת, לאחר שב-2013 הוא מונה לסגן נשיא למוצרי חומרה – מינוי עליו הודיעה החברה שנה לאחר מכן.

הקידום שלו בא לאחר שבמסגרת תפקידו הקודם היה סרוג'י אחראי להיבטי הפיתוח, העיצוב והעיבוד של השבבים באפל. הוא מילא תפקידים חשובים בשילוב חדשנות ברכיבי החומרה של החברה – המעבדים, והחיישנים לזיהוי המשתמש על מסכי מגע, וכן היה מעורב בפיתוח סוללות ובקרי אחסון ששולבו ברכיבי החברה. בשל התואר החדש, ידווח סרוג'י ישירות לטים קוק, מנכ"ל אפל, ויהיה חבר בצוות ההנהלה הבכיר של אפל.

סרוג'י הצטרף לאפל ב-2008. לפני כן הוא עבד באינטל (Intel), שם, כמנהל בכיר במרכז המו"פ, הוא היה אחראי לעיצוב שבבים. לפני כן עבד ביבמ (IBM), שם שימש אחראי לעיצוב ופיתוח המעבדים של Power 7. הוא בעל תארים ראשון ושני במדעי המחשב מהטכניון.

באתרים טכנולוגיים בעולם נכתב כי מינויו של סרוג'י מעיד על החשיבות שהחברה מעניקה לפיתוח פנימי של שבבים, בשל היותם רכיב מפתח בבידול התחרותי של מוצרי החברה אל מול שאר יצרניות הטלפונים החכמים.

עם מינויו מצטרף סרוג'י לרשימה מכובדת של ישראלים שהגיעו לעמדות בכירות בענקיות IT, בהם צפרא כץ (הישראלית לשעבר) משמשת כנשיאה משותפת באורקל (Oracle); וד"ר ארנה ברי, שמשמשת סגנית נשיא ב-EMC העולמית, וכן ראש תחום חדשנות וצמיחה במרכזי המצוינות של EMC בארצות הברית וב-EMEA (ר"ת אירופה, המזרח התיכון ואפריקה).

למרות הריחוק הגיאוגרפי, לסרוג'י מעורבות בפעילות של אפל בישראל. כך, הוא היה מעורב בהקמת מרכז המו"פ המקומי שלה ב-2011 ודחף להקמת המרכז בחיפה, העיר בה גדל.

רכישות של אפל בישראל

בנובמבר 2013 הודיעה אפל על רכישת פריימסנס (PrimeSense) הישראלית, שפיתחה טכנולוגיית חישה תלת ממדית, תמורת כ-345 מיליון דולר. פריימסנס יושבת ברמת החייל בתל אביב. החיישן פרי פיתוחה מבוסס על חומרה ועל תוכנה, והוא מסוגל לזהות בצורה תלת ממדית הבעות פנים ותנועות גוף. הוא אף יכול לתרגם אותן למידע דיגיטלי שעשוי לשמש למשחקי מחשב וליישומים נוספים של הפעלת מכשירים באמצעות תנועות גוף.

הרכישה הקודמת שביצעה אפל של חברה ישראלית אירעה ב-2011, כשקנתה את אנוביט (Anobit) תמורת 390 מיליון דולר. על בסיס עסקה זו היא הקימה פעילות מו"פ ראשונה בישראל, במרכז הפיתוח שלה בהרצליה. בהמשך חנכה אפל מרכז פיתוח נוסף בחיפה ולאחריו היא חנכה מרכז שלישי, ברעננה, שמעסיק עובדים לשעבר של טקסס אינסטרומנטס (Texas Instruments).

באפריל השנה אפל קנתה חברה שלישית בישראל: הפעם היא רכשה את LinX מקיסריה, שעוסקת במצלמות סלולריות. סכום הרכישה לא פורסם, אולם על פי ההערכות הוא עמד על בין 20 ל-25 מיליון דולר. המצלמה שפיתחה LinX קטנה ממצלמות מובייל רגילות ועדיין, מסוגלת להפיק תמונות באיכות גבוהה. במקום חיישן בודד, היא כוללת מספר חיישני תמונה, מה שמאפשר להגדיל את הרגישות לאור ולצלם תמונות תלת מימדיות, כמו גם לצמצם טשטושים בתמונות שצולמו תוך כדי תנועה.

אפל והגיוון התעסוקתי

לפני כשנה אפל פרסמה דו"ח על הגיוון התעסוקתי בה, ממנו עולה כי בדומה לשאר חברות ההיי-טק בעמק הסיליקון, רובם המכריע של עובדיה הם גברים ולבנים. בעקבות הדו"ח הודה טים קוק כי עדיין נותרה לחברה מלאכה רבה בתחום של הגיוון התעסוקתי.

מהדו"ח אליו התייחס המנכ"ל עלה כי שיעורם של השחורים וההיספאנים מתוך כלל כוח האדם של אפל מגיע ל-18% – פי שלושה מאשר במרבית חברות ההיי-טק האחרות. 9% מעובדי אפל לא ציינו את השיוך האתני שלהם. הנתונים של אפל מחולקים לשלוש קבוצות: הנהלה, עובדי טכנולוגיה ועובדים בתחומים שאינם טכנולוגיים. בקבוצה של עובדי הטכנולוגיה, 80% הם גברים.

באיגרת המנכ"ל הנלווית לדוח הגיוון התעסוקתי של אפל, ציין קוק כי החברה מחויבת לגלות "חדשנות בקידום הגיוון התעסוקתי". קוק הוסיף כי "כמנכ"ל, אינני מרוצה מהנתונים בדוח. הנושא אינו חדש עבורנו, ומזה זמן אנו משקיעים מאמצים רבים כדי לשפר את המצב".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. גילון מיכאל

    אמנם המידע המיותר לחלוטין, על מוצאו הערבי של מר ג'וני סרוג'י , צורם את הכתבה, אבל - שוב בוגר טכניון מגיע לאופקים רחוקים מאד . מוצאו הטכניוני הוא המידע החשוב . כולנו מאחלים לו המון הצלחה. מקווה שיהיה לו את הזמן להגיע לכנסי בוגרים של המוסד , ועוד יותר , להרצות מול נוער שוחר טכנולוגיה בבתי הספר התיכונים , אפילו רק בחיפה על אופקים טכנולוגיים . קידומו של מר סרוג'י מעורר השראה . מיכאל גילון

אירועים קרובים