יבמ: המגמות לשוק האחסון 2016 – פלאש ואיחוד תשתיות
על פי הענק הכחול, השוק צפוי להאצה אשר תמומש בכמה מגמות טכנולוגיות: מעבר מתאי זיכרון דו-מימדיים לתאים המציעים מימד שלישי; עלייה בשימוש ב"אחסון קר"; מימוש החזון של מיזוג ושילוב טכנולוגיות; ושינוי במהות האחסון המקביל לשינוי באופי הנתונים
שנת 2015 התאפיינה בשינויים עמוקים בעולם האחסון: כמויות הנתונים הנוצרות יום אחר יום גדלות בקצב מהיר במיוחד, וגישה מהירה לנתונים האלה הופכת עניין חיוני. הדרישה היא לנייד נתונים, לאחסן אותם ולהבטיח התאוששת במהירויות גדולות ככל האפשר.
מומחי האחסון של יבמ (IBM) מזהים מגמה ברורה של אימוץ טכנולוגיות פלאש (Flash) במסגרת מרכזי אחסון נתונים: המעבר לאחסון מלא בפלאש, הוא תוצאה ישירה של עלויות בעלות כוללת (TCO) אטרקטיביות מאי-פעם, במונחים של דולר לכל ג'יגה-בייט.
עוד זיהו חוקרי האחסון של הענק הכחול מעבר של יותר ויותר ארגונים לסביבת אחסון אחודה אחת, המשרתת את מכלול היישומים הארגוניים – במקום הפעלת סביבת אחסון אחת לתשתיות שולחנות עבודה וירטואליים (VDI), אחרת לעיבוד תנועות מקוונות (OLTP), וכן הלאה.
שוק האחסון החיצוני, המסתכם כיום ב-35 מיליארד דולר בשנה, צפוי להאצה השנה, על פי יבמ. ההאצה תמומש בכמה מגמות טכנולוגיות: מעבר מתאי זיכרון דו-מימדיים לתאים המציעים מימד שלישי, עלייה בשימוש ב"אחסון קר", מימוש החזון של מיזוג ושילוב טכנולוגיות, ושינוי במהות האחסון המקביל לשינוי באופי הנתונים.
אנדי וולס, מנהל הטכנולוגיות של מערכות הפלאש ביבמ, אמר כי הוא צופה כי עד 2019 יהיה האחסון בפלאש למדיה הדומיננטית – על חשבון האחסון בדיסקים. פלאש, הסביר, מאפשר דחיסת נתונים ומניעת כפילות מיותרת של נתונים (דה-דופלקציה) באופן יעיל יותר. הוא זול יותר לניהול והחלפה – ודורש שטח קטן יותר במרכז עיבוד הנתונים. כבר כיום, זול יותר לספק קצבים מסוימים של ביצועי קלט-פלט באמצעות מערכות פלאש, בהשוואה למערכות דיסקים.
מעבר לתאי זיכרון תלת-מימדיים
וולס מסביר כי שבבי פלאש בטלפונים, טבלטים וכונני SSD הופכים מהירים יותר, זולים יותר ובעלי יכולות גבוהות יותר – ועדיין קיימת מגבלה לגבי כמות הנתונים אותם ניתן לדחוס על פני שטח נתון של סיליקון. ככל שאנו מתקרבים לגבולות הטכנולוגיה – יצטרכו יצרנים לעבור לתאי זיכרון תלת-מימדיים, 3D Stacking.
ביבמ צופים גם התעניינות ועיסוק מוגבר בתחום "האחסון הקר" – הטיפול בנתונים הסובלים זמני תגובה איטיים יותר מאלה האפשריים בעולם הפלאש, ובעזרת כלים דוגמת דיסקים זולים יותר או מערכות קלטות.
תוכנת Spectrum Scale אותה מפתחת יבמ, תאפשר ניהול משולב של שרתים ושל מערכות אחסון באותה קופסה או ארונית מסד. מיזוג-על כזה מציע תשתית משולבת הבנויה סביב ארכיטקטורת תוכנה המשלבת באופן הדוק בין יכולות עיבוד, אחסון, תקשורת ווירטואליזציה – על מנת ליצור מערכת אחת, ברמה הכלל-ארגונית.
בעוד חברות קטנות נעול בכיוון השימוש בתוכנה כשירות – SssS – ויישומי ענן, לרבות אחסון ענן, המאפשרים חיסכון בעלויות ועמידות טובה יותר בפני תקלות, יעדיפו רוב הארגונים הגדולים, על פי התחזית של יבמ, להישען על סביבה היברידית, שתמשיך לכלול נפחי אחסון משמעותיים בתוך הארגון, בדרך כלל בנתונים הנדרשים במערכות קריטיות, ומשיקולי ביצועים, הוראות רגולציה, או רצון להימנע מלהיות כבולים לספק ענן מסוים.
אחסון מוגדר תוכנה ואחסון בענן
אחסון מוגדר תוכנה, המאפשר ניהול יעיל של משאבי האחסון הארגוני, צפוי לצמוח השנה, באופן שיתמוך גם במערכות חיצוניות.
במקביל, צופים ביבמ כי היקף השימוש באחסון ענן יגיע ב-2016 לנפחים עצומים. ארגונים גדולים ובינוניים צפויים להישען על תשתיות דוגמת SoftLayer של הענק הכחול, על מנת לנהל באמצעותן את מכלול דרישות האחסון שלהם. האחסון מהווה מרכיב מרכזי של סביבת הענן, וניהולו היעיל מהווה תנאי הכרחי להבטחת ביצועים הולמים.
תגובות
(0)