המסע הישראלי של TCS

בסיור הלימודי בהודו, ביקרו המנמ"רים באחד ממרכזי הפיתוח של דלהי, שם פגשו את ונקאט סריניבסן, מנהל תחום ליבה בנקאית, TCS ● הוא לא הסתיר את התלהבותו מהפרויקט בישראל ומהישראלים בכלל

ונקאט סריניבסן, מנהל תחום ליבה בנקאית, TCS

כיום ישראל תופסת מקום של כבוד בפעילות של TCS, והפרויקט בבנק יהב מסומן כפרויקט דגל פורץ דרך.

בסיור הלימודי בהודו, ביקרו המנמ"רים באחד ממרכזי הפיתוח של דלהי, שם פגשו את ונקאט סריניבסן, מנהל תחום ליבה בנקאית, TCS. הוא לא הסתיר את התלהבותו מהפרויקט בישראל ומהישראלים בכלל.

"המנדט שלנו הוא לייצר עבור הבנק פלטפורמה בנקאית מושלמת", אמר סריניבסן. "האתגרים שעמדו בפנינו הם החלפת מערכות מורשת שפותחו לפני 30 שנה, השואבות תקציבי תחזוקת IT הולכים וגדלים. כמו כן השקיעה החברה במענה לרגולציה בכל התהליכים הבנקאיים, והתאמה מלאה של כל השירותים הבנקאיים". לדבריו, המערכת של יהב מתממשקת ל-30 מערכות מידע, מבצעת הגירה של 800 בסיסי נתונים, מתממשקת ל-13 ספקי חומרה ו-33 ספקי תוכנה ומערכות קריטיות.

"המוטו שלנו הוא העצמת ערך המוצר ללקוח, הגדלה מיידית של המכירות והחזר השקעה ברור", אמר סריניבסן. לדבריו, הניסיון הרב של TCS  בעולם מוכיח כי הפתרון שהחברה מציעה לכל המוסדות הפיננסיים עונה על הצרכים שלהם.

לא פחות מ-750 שנות אדם, במשך 20 שנה

"18% מהטרנזקציות הבנקאיות בעולם עוברות דרך המערכות שלנו", אמר סריניבסן. "יש לנו 350 לקוחות המשתמשים באחד או יותר ממוצרי התוכנה שלנו (BaNCS), ביניהם הבנקים הגדולים בעולם". עוד אמר כי "פיתוח החבילה הבנקאית שלנו מבוסס על לא פחות מ-750 שנות אדם, במשך 20 שנה. יש לנו נוכחות ב-80 שווקים שונים, ובשנה האחרונה בלבד עלו לאוויר עם המערכת שלנו 32 ארגונים פיננסים. קצב הגידול שלנו מהיר מאוד, בהתאם לשוק".

הפיתוח של החבילה נעשה בין היתר במעבדות אינטגרציה של TCS בבנגלור. "שם מייצרים את הפלטפורמה הסטנדרטית שמתאימה לכל הבנקים, עם ראייה חזקה מאוד לעתיד", אמר סריניבסן. "חלק משמעותי מההשקעה בתקופה האחרונה הנה סביב ההיצע שלנו. אנו מבינים שזה העתיד ולשם אנו מכוונים".

TCS הנה חלק מהתאגיד ההודי TATA, בעל נוכחות בינלאומית מרשימה ביותר, כאשר 70% מהכנסות TATA מגיעות מחוץ להודו, והיא שולטת בשורה של תחומים: טלקום, אנרגיה, רכב, תעופה, ביטחון, ועוד. 66% מהחברות הבנות של TATA הן ציבוריות. החברה נוסדה לפני 47 שנים, והיא נחשבת לאחת מארבע חברות ה-IT הגלובליות הגדולות בעולם עם מחזור מכירות של מעל 16 מיליארד בשנה. החברה מעסיקה מעל 335 אלף עובדים ב-55 מדינות, כולל ישראל. קצב הצמיחה שלה הוא מטורף – 22.4% מאז שנת 1998, המוסבר על ידי שביעות רצון הלקוחות, שהוא יוצא דופן בכל קנה מידה – 98% לקוחות חוזרים. שווי השוק של TCS הינו הגבוה ביותר בבורסה בהודו ונושק ל-80 מיליארד דולר.

ההודים מפתחים גם בעברית

איל מוסקל, מנהל פעילות TCS בישראל, שדיבר אף הוא במפגש אמר כי "בפרויקט החלפת מערכות הליבה של יהב שמבוצע במקביל במספר מרכזי פיתוח מתמחים, אנשי הפרויקט נחלקים בין מרכזי הפיתוח בהודו לבין מרכז הפיתוח בישראל".

כך עומדים לרשות בנק יהב למעלה מ-500 מומחים, מתוכם 150 עובדים בישראל, והיתר במרכזי הפיתוח של החברה ברחבי הודו, בין היתר בדלהי, שם התארח פורום המנמרים.

"80% מהעבודה בשלב זה מתבצעת במרכזי הפיתוח שלנו בהודו", אומר מוסקל ומוסיף כי "לאחר העלייה לאוויר, הפרופורציות יתחלפו ו-80% מכוח האדם יהיה ישראלי", הוא מדגיש. "זו הסיבה לגיוס המאסיבי של עובדים ישראלים בו אנו מצויים כעת. רמת המומחיות המתפתחת הינה מן הגבוהות ביותר ועל פי תקני הפיתוח המחמירים ביותר כדוגמת CMMI 5 בכל מרכזי הפיתוח של TCS ברחבי העולם כולל בישראל" הוא מסביר.

לשאלה האם המפתחים ההודים למדו עברית? אומר מוסקל בחיוך, "תתפלא. המפתחים שלנו שיושבים בהודו כותבים מסכי אפליקציה גם בעברית, למרות שאינם דוברי השפה. יש להם תכונות אדפטציה מדהימות – אנו מופתעים לטובה בכל פעם מחדש מן המהירות בה אנשי הפרויקט מציפים ערך גם בישראל" אומר מוסקל. "במקביל גם אנחנו, הישראלים של TCS, צברנו ידע וניסיון רב והתאמנו עצמנו למתודולוגיות הגלובליות של החברה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים