משרד המדע ו-Ecoocean השיקו את הרובוטית התת-ימית החדשה של ישראל
בעבר לרותי היה כל גל נושא מזכרת, אבל כיום היא הרבה פחות סנטימנטלית ● כי "רותי" היא רובוטית שמהווה פריצת דרך טכנולוגית ושתפקידה לאסוף חומרי מחקר ממצולות הים
טקס השקת הרובוטית התת-ימית החדשה של ישראל, רותי, התקיים בסוף השבוע על סיפונה של ספינת מחקר באילת, בנוכחות שר המדע אופיר אקוניס, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, ראש עיריית אילת מאיר יצחק הלוי, ראש המכון הבין-אוניברסיטאי אמציה גנין, נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' מנחם בן ששון ומנכ"ל עמותת Ecoocean, אריק רוזנבלום.
שר המדע הטכנולוגיה והחלל אמר בנאומו באירוע כי "רותי הרובוטית היא מדענית ישראלית פורצת דרך. המחקר שלה יגלה ממצאים חדשים ובלעדיים ממעמקי הים התיכון והים האדום. משרד המדע בראשותי יגביר בשנים הקרובות את התמיכה במיזמי רובוטיקה ובחקר הים. בעיקר לכאלה שמעורבים בהם בני נוער, הדור הבא של מדעני ישראל".
רותי – רובוט ROV המצויד במערכת צילום מתקדמת, זרוע לדגום והצבת ניסויים ומערכת ניווט משוכללת, עם כבל אופטי שמאפשר להגיע לעומק של עד 1,000 מטרים מתחת לפני הים, ושעלותה עומדת על 1.6 מיליון שקל – נרכשה מצרפת על-ידי עמותת Ecoocean והמכון הבין-אוניברסיטאי ובתמיכת משרד המדע. תפקידה של רותי יהיה לאסוף מקרקעית הים חומרים החיוניים למחקר רפואי, ושהגישה אליהם עד הייתה עד כה מוגבלת, וזאת מבלי לפגוע בריף.
הפוטנציאל המחקרי ביצורי הים הלא-ידועים הוא רב. חוקרים כבר גילו בין היתר ספוגים ויצורים ימיים בעלי פוטנציאל לטיפול בסרטן ולשימוש כחומרי גלם לתרופות נגד איידס; חלקי אלמוגים שיכולים לשמש כשתלים אורתופדיים ובניתוחים קוסמטיים; ועוד. שימוש בחומרים שנמצאים באופן טבעי בים יכול להפחית עלויות של מוצרים, וכן להפחית משמעותית את השימוש בכימיקלים ובחומרי גלם שגורמים נזק סביבתי. מציאת האלמוגים נחשבת כ"פטנט" בתעשיית הקוסמטיקה והתרופות.
רוזנבלום אמר בהשקה כי "הים הוא המשאב הכלכלי והעתידני החשוב ביותר שיש למדינת ישראל, ואנו מקווים כי משרד המדע ימשיך לאמץ אותו. בזכות המחקר המתחדש בים, אנחנו הישראלים יכולים להיות הראשונים שימצאו את מה שבני האדם חיפשו תמיד. ואם אנחנו לא רוצים שבעלי אינטרסים ישלטו במרחב הימי, ישראל מחויבת לחקור את העולם שמתחת לים ולהשתמש במשאביו באופן שאינו פוגע בסביבה".
תגובות
(0)