"ישראל חשובה לנו – נגדיל את כוח האדם כאן ליותר מ-1,500 עובדים"
"המיזוג של EMC ו-דל יביא למיצוי הכישרונות פה; נמשיך לפעול ולהיות חלק מאומת הסטארט-אפ", אמר דל ● הוא דיבר בכנס של הסניף הישראלי על העתיד הטכנולוגי ועל המקום של החברה הממוזגת בו
"פגשתי אמש (ש') את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ודנו על האפשרויות הגלומות בישראל, היא אומת הסטארט-אפ. נגדיל את כוח האדם בישראל של דל (Dell) ושל EMC ליותר מ-1,500 עובדים", כך אמר מייקל דל, מייסד ומנכ"ל החברה הנושאת את שמו, שרכשה את EMC בעסקה שנחשבת לגדולה ביותר בענף ההיי-טק – תמורת כ-67 מיליארד דולר.
דל היה דובר המפתח בכנס שערך היום הסניף הישראלי של החברה, בהפקת אנשים ומחשבים, ב-LAGO בראשון לציון, תחת הכותרת Future Ready Tour 2016. השתתפו בו מאות מלקוחות החברה ושותפיה העסקיים, מנמ"רים ואנשי IT, ומובילים טכנולוגיים.
צילום ועריכת וידיאו: ליאור רובינשטיין
לדברי דל, "ישראל היא לא רק ארץ עם עבר, אלא היא גם כזו שבונה את העתיד, ויוצרת עתיד דיגיטלי, עם עוד משרות וחדשנות".
הוא ציין כי "המיזוג של EMC ו-דל יביא למיצוי הכישרונות פה. בנוסף, יש לנו קרן השקעות, שמשקיעה גם בישראל. כך, נמשיך לפעול ולהיות חלק מאומת הסטארט-אפ".
"אנחנו מחויבים ל-דל בישראל מאחר שאנחנו רוצים להיות שותפים לחדשנות שנוצרת בה. זה מקום שמצמיח ומגדל טכנולוגיות שמוסיפות חדשנות לארגונים", אמר דל.
"בתוך 15 שנים: שיפור טכנולוגי של פי 1,000"
בהמשך דיבר דל על המגמות הטכנולוגיות הבולטות בעולם בימים אלה. "הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מסחרר ובתוך 15 שנים יהיה שיפור מבוסס מחשוב בסדר גודל של 1,000 פעמים לעומת המצב הנוכחי. כיום, אם אנחנו רוצים לקודד את הגן האנושי, זה עולה עשרות דולרים, בתוך שנים ספורות זה יעלה דולר אחד בלבד. בתוך 15 שנים יהיה מחשוב עם כוח עיבוד יותר מזה הקיים במוח האנושי – והוא יעלה דולר", אמר.
"חווינו את מהפכת האינטרנט וכיום, ההמשך שלה הוא במהפכת האינטרנט של הדברים", הוסיף דל. "בסוף נגיע למצב של אינטרנט של הכול (IoE – ר"ת Internet Of Everything), והמהפכה הזו 'תחבק' את כל תחומי החיים, למשל את מגזרי הביטחון, התחבורה והתעשייה".
"בתוך שנים ספורות יהיו מיליארדי מכשירים מחוברים", ציין. "האתגר של ספקיות ה-IT יהיה לקחת את המידע וליצור שירותי ומוצרי מחשוב טובים יותר. עולם האינטרנט של הדברים נמצא רק בתחילת הדרך, זו המהפכה התעשייתית הבאה. תפקידה של דל יהיה לפתח טכנולוגיות שיעצימו את התהליכים בארגונים".
בהמשך הוא דיבר על עולם הדטה סנטרים ואמר כי "העולם הדיגיטלי החדש דורש בניית מרכיז מחשוב בצורה שונה. הם ייבנו על בסיס תשתית מבוססת ענן, עם תפיסת DevOps".
הוא פירט על תוצאות עסקת הרכישה ואמר כי "המיזוג של EMC עם דל ישלב בין שתי החברות ובין VMware, ויבנה מערך תשתיות מאובטח. דל ו-EMC דומות במידה רבה באופיין וביכולות שלהן. יחד, אנחנו מציעים פתרונות לכלל שכבות המחשוב, שרתים, וירטואליזציה, מחשוב אישי ואחסון, כאשר הכול כבר מוכן לקראת ה-IT של מחר. שילוב הפתרונות של EMC ו-דל יביא ליצירת הטוב מכל העולמות. שתי החברות יובילו ב-21 ריבועי קסם של גרטנר (Gartner)".
"אנחנו מצויים במצב בו 35 מ-40 ההחלטות הגדולות שקשורות למיזוג כבר התקבלו. נקבל גם את שאר ההחלטות ובתוך זמן לא רב נציע 10-15 מוצרים חדשים וטכנולוגיות משותפות. אנחנו מתקדמים יפה באיחוד בין שתי החברות", אמר.
"נמשיך עם ה-PC – לא נפנה לסמארטפונים"
דל הבטיח ש-"לא נזניח את עסקי ה-PC שלנו. הם ליבתיים עבורנו ואנחנו מגדילים את נתח השוק שלנו בתחום. נכון שחלק מהמשתמשים כבר לא עובדים עם PC בגלל הסמארטפון, אבל הרוב עובדים גם וגם. זה שיש לי אופניים לא אומר שלא אסע במכונית או במטוס. המחשב האישי ימשיך להיות פה, מה שנראה הוא פיזור של רכיבים".
הוא ציין כי החברה לא תפנה לתחום הטלפונים החכמים, למעט תחום ניהול הרכיבים ואבטחת המידע בעולם הנייד, המבוסס על רכישתה של VMware את AirWatch.
כמו כן, דיבר דל על מחשוב המחר ואמר כי זה "יכלול ענן, דטה סנטר מוגדר תוכנה (SDDC), תשתיות משולבות, Big Data, ניידות ואבטחת מידע. כל ה-IT יהיה יעיל יותר, כאשר הענן יהווה הבסיס ויהיה דגש עמוק על אבטחת מידע, כיוון שהכול פגיע למתקפות סייבר".
"היות החברה פרטית נותן לנו ראייה ארוכת טווח"
בפברואר 2013 החליטה הנהלת דל למכור אותה למייסד והמנכ"ל, מייקל דל, ולקרן ההשקעות הפרטית סילבר לייק (Silver Lake), תמורת 24.4 מיליארד דולר – ולהפוך אותה לחברה פרטית. מאז הבהיר דל כי אין לו רצון שהחברה תפעל כציבורית. היום הוא אמר ש-"היות החברה פרטית נותן לנו יכולת של ראייה ארוכת טווח, אין לנו צורך להביט כל הזמן רק על הרבעון הקרוב. ההתבוננות של חברות בורסאיות על 90 הימים הבאים היא פעמים רבות מלכודת לרבות מהן".
לשאלת פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, "איזו חברת אבטחה תרכוש והאם היא תהיה ישראלית", השיב דל כי "נשלב את יכולות SecureWorks של דל עם אלה של RSA, חטיבת האבטחה של EMC. אבטחת מידע תקבל אצלנו עדיפות, כי האתגרים בתחום הולכים וגדלים". הוא אמר כי בכוונתו לרכוש חברה אבטחה, אולם לא ציין איזו.
לסיכום אמר דל: "נבנה חברה שפונה לעתיד, למהפכה התעשייתית הבאה. אנחנו עומדים בפני אין סוף הזדמנויות שצופן לנו העתיד. מה שקרה בעשורים האחרונים מדהים, חלקו בשל התפתחות ה-IT: העוני הצטמצם והמחשוב הביא לדמוקרטיזציה בעולם. ה-IT ירפא את הסרטן וייצור מקומות עבודה חדשים. מרגש לחיות ולפעול בכאלה זמנים".
אתם לא רואים שהמלך הוא עירום ? הם מזיזים את השפתיים נכון שם ב-דל, אבל לא עושים כלום בעניון! נהפוך הוא - זו חברה של ברזלים טובים, הם מוכרים ערימות של מחשבים ומסכים דרך הפצה לשוק הלקוחות הקטנים. עולם מוגדר תוכנה ? פרוייקטים ? ענן ציבורי ? היברידי ? פרטי ? מישהו מכיר פרויקט אחד רציני שהם עשו בישראל ? בעולם ? הרי כדי לממן את רכישת חברת הברזלים EMC הם מכרו את פרו סיסטם בארה"ב שרכשו בדיוק למטרה של ביצוע פרויקטים, מנסים למכור עכשיו את כל חברות התוכנה שרכשו ושעוד אפשר למכור (את קווסט רכשו ב 2 מיליארד, פיטרו כמעט את כולם!). מה הפסטיבל הזה לכבוד בגדי המלך החדשים ? וואלה לא ברור!!