כך מתכוננות חברות ה-IT לאולימפיאדה

מיהן חברות ההיי-טק הבולטות שמסייעות לתפעול המשחקים האולימפיים, שייפתחו מחר (ו') בריו דה-ז'ניירו? איזו חברה היא הספקית העיקרית של האולימפיאדה? ומהו הקשר הישראלי? ● ה-IT שמאחורי האולימפיאדה

ריו 2016 - יותר גבוה, יותר מהר, יותר היי-טקיסטי. צילום: BigStock

המשחקים האולימפיים בריו דה ז'ניירו יחלו באופן רשמי מחר (בין שישי לשבת, שעון ישראל) בטקס הפתיחה, שצפוי להיות מרשים במיוחד, ויש משחקים שכבר החלו – למשל טורניר הכדורגל. אלא שעבור הרבה מאוד אנשים וארגונים, התחרות החלה כבר לפני הרבה מאוד זמן. הכוונה היא לחברות השונות בתחומים השונים, כולל ההיי-טק, שעוזרות לוועדה המארגנת של המשחקים.

מדובר באתגר לא קטן, שכן האולימפיאדה נחשבת לתחרות הספורט השנייה בחשיבותה בעולם (אחרי המונדיאל) והראשונה בחשיבותה במונחים של כמות ספורטאים. אלא שבעוד שמונדיאל מתפרס על פני מספר ערים (כך, למשל, משחקי גביע העולם האחרון, ב-2014, התפרסו על פני כל ברזיל), הרי שרוב המשחקים האולימפיים מתנקזים הפעם לעיר אחת, מה שמעצים את האתגרים.

אולימפיאדה אחת – הרבה פרויקטים גדולים

חלק מאותם אתגרים קשור ל-IT. אפשר להתייחס למשחקים האולימפיים כאל ריבוי של פרויקטים גדולים, וכך בדיוק אעשה בכתבה הזו – אסקור חלק גדול מהחברות ומה הן עושות באספקט הזה.

אתחיל בספקית ה-IT העיקרית של המשחקים, אטוס (Atos). כדי להבין את העוצמה ואת הגודל של כל העסק הזה אספר שהחברה תעסיק במהלך המשחקים 4,500 עובדים מטעמה בברזיל ועוד 500 באירופה, כדי שה-IT במהלך השבועיים וחצי הקרובים יעבור בלי בעיה.

שייליש צ'אוהאן, מנהל אבטחת ה-IT של החברה, סיפר ש-60% מהפעילות שלה בתחום ה-IT עברה לענן, מה שאומר שבעוד שבאולימפיאדה הקודמת, שנערכה בלונדון ב-2012, היו 1,000 שרתים, הרי שבריו נמצאים 250 שרתים בלבד. הסקלאביליות, עניין קריטי לסוג כזה של אירוע, הופכת לגמישה הרבה יותר כשהתשתית עוברת מפיזית למבוססת ענן, וכמובן שגם הזיהום שכל האופרציה מייצרת קטן משמעותית.

חברה נוספת, מוכרת יותר, היא סיסקו (Cisco), שמתהדרת בטייטל "תומכת וספקית של שרתי רשת ואנטרפרייז עבור המשחקים האולימפיים". מדובר בהגדרה מחייבת וסיסקו ממלאת אותה עם התקנה של יותר מ-60 טונות של ציוד בכל רחבי ברזיל – כולם עבור בניית הרשת למשחקים. הכמות הזו כוללת את כל התשתיות של הרשת, כמו גם שירותים ותמיכה ב-37 המקומות (איצטדיונים/אולמות) שבהם ייערכו תחרויות וב-183 מקומות בהם לא יתקיימו תחרויות, ובכלל זה מרכזי מדיה, מתחמי אימונים, מתחמי מגורים וכו'… עוד קצת מספרים: סיסקו תספק 100 אלף פורטי רשת, 5,000 נקודות גישה ו-150 חומות אש – כולם נשענים על 400 שרתי UCS של החברה.

מבחינת מדיה, הרי ש-NBC, הרשת שתשדר את המשחקים בארצות הברית, תישען על ענן התשתית כשירות (IaaS) של מיקרוסופט (Microsoft), הלוא הוא Azure. הענקית מרדמונד תתמוך ב-NBC במהלך המשחקים, שבהם תייצר הרשת 4,500 שעות של תוכן.

הצד הישראלי

אם להמשיך עם המדיה, כדאי להזכיר את לייביו (LIveU) הישראלית, שעל לקוחותיה נמנות רשתות חדשות, סוכנויות ידיעות, תחנות מקומיות ורשתות שידור באינטרנט – כמעט מכל מדינה שמשתתפת באולימפיאדה. החברה, שמתמחה בהעברת שידורים על רשתות סלולר, תספק פתרונות שידור לגופי מדיה מכ-80 מדינות מרחבי העולם באמצעות יותר מ-300 יחידות שלה.

בין השמות הישראליים הנוספים שווה להזכיר את גיגיה (Gigya), שעוסקת בניהול חוויית המשתמש. במהלך המשחקים היא תהיה אחראית על שירותי ניהול ורישום המשתמשים לכל הפלטפורמות הדיגיטליות, ותאפשר להם לצרוך את התוכן שהם רוצים לפי בקשה (On Demand).

חברה נוספת תוצרת כחול לבן שנחלצת לטובת הקהל שיבוא למשחקים היא Moovit, שתסייע לאנשים, באמצעות האפליקציה שלה, לתכנן את הנסיעות במהלך המשחקים. מדובר בנושא שהיה קריטי כבר השבוע, לפני פתיחת המשחקים, עקב המרחב והנסיעות אותם נאלצים לעבור העיתונאים שכבר הגיעו לעיר, ודיווחו על כך.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים