בנקים בעולם מפתחים מטבע חדש בטכנולוגיית הבלוקצ'יין
הקבוצה הבינלאומית של מוסדות פיננסיים עובדת על מטבע וירטואלי בשם USC שצפוי לחסוך בין 65 ל-80 מיליארד דולרים בשנה בעלויות סליקה והסדרת העברות
סוויס בנק (Swiss bank), דויטשה בנק (Deutsche bank), בנק סנטנדר (Santander) הספרדי, ענק ההשקעות BNY Mellon ומפעילת השוק ICAP התאחדו לקבוצה בהנהגת בנק UBS כדי להשיק מטבע דיגיטלי חדש, אותו הם מכנים בשם USC ראשי תיבות של Utility Settlement Coin.
המטבע החדש ישמש על פי קבוצת הבנקים להסדרת סחר חליפין בנקאי באמצעות בלוקצ'יין, ועל ידי כך המנעות מסוחרים מתווכים. הטכנולוגיה, כך חוזים מומחים בתחום, עשויה לחסוך לתעשייה כסף רב. בנקים ומוסדות פיננסים אחרים מוציאים בכל שנה בין 65 ל-80 מיליארד דולרים על מנת להכשיר ולהסדיר טרנסאקציות. עוד יתרון שיהיה ל-USC הוא המהירות – כרגע העברות שונות יכולות לקחת ימים בזמן שהן עוברות במוסדות סליקה שונים. השימוש בבלוקצ'יין יכול להפוך את אישור הפעולות האלה למיידי.
עולם הפיננסים העולמי ניסה בשנים האחרונות להבין איך ניתן להשתמש בבלוקצ'יין בצורה שתהיה גם יעילה וגם בטוחה. בניגוד לביטקוין, אמרו ב-UBS, ה-USC הוא מטבע חדש שלא עוקף את הבנקים המרכזיים, והרעיון מאחוריו הוא שמאחורי כל מטבע וירטואלי יושב כסף בבנק המרכזי שווה ערך לדולר, ליש"ט או כל מטבע שבו מתבצעת העסקה. הכסף הוירטואלי מייצג כסף אמיתי בהעברה, והוצאה שלו תהיה זהה להוצאה של כסף בערך זהה בעולם האמיתי.
"מזומן הוא חלק מכל מסחר, כך שמטרת הפרויקט היא להפיק יתרונות מביזור הטכנולוגיה הזו עבור התעשייה בתחומי ניהול הסיכונים והסליקה, בין השאר", אמר רוברט סאמס, מייסד ומנכ"ל קלירמאטיקס (Clearmatics), חברת הטכנולוגיה שעומדת מאחורי המיזם יחד עם UBS.
הצעד הבא עבור הבנקים הוא להשיג תמיכה מצד הרגולטורים השונים, בכדי להביא להפצת הטכנולוגיה כמה שיותר בעתיד: "המטרה היא להפוך את הטכנולוגיה לחלק בסיסי מהשוק. מדובר במשהו שנבנה מזה זמן רב", סיכם סאמס.
עוד על הבלוקצ'יין, ניתן לקרוא כאן.
תגובות
(0)