מתחת לאף של כולם: אינטל משיקה את משפחת מעבדי Apollo Lake

מעבדים אלו מיועדים לקצה בו נמכרים המחשבים הזולים במיוחד של השוק, וזה אומר מעבדי Pentium ו-Celeron זולים באופן ישיר ומותאם

מרחיבה את ההשקעה בישראל. אינטל

קצת מתחת לראדאר, ובלי הכרזות מיוחדות, משיקה אינטל (Intel) גם את משפחת מעבדי Apollo Lake. מעבדים אלו, שלא כמו ה-Kaby Lake שזכו לפרסום חוצות מצד החברה, מיועדים לקצה בו נמכרים המחשבים הזולים במיוחד של השוק, וזה אומר מעבדי Pentium ו-Celeron זולים באופן ישיר ומותאם.

משפחת מעבדי ה-Apollo Lake היא דור ההמשך של מעבדי ה-Braswell וגם הם מיוצרים בתהליך ייצור של 14 ננו-מטר, ומבוססים על הליבות שיועדו בעבר למשפחת ה-Atom.

אינטל בינתיים שלחה לקו הייצור ההמוני שישה מעבדי Apollo Lake, שלושה למחשבים שולחניים ושלושה למחשבים ניידים. מעבדים אלו אינם תומכים בעבודה בריבוי נימים, ובעוד מעבדי ה-Pentium, בשני התחומים, מלווים בשבב הגרפי HD 505, מעבדי ה-Celeron מגיעים עם השבב הגרפי HD 500, כשההבדלים הם במהירות הליבה הגרפית – אבל מדובר בהפרשי מהירות שוליים למדי.

ה-Pentium J4205 הוא השולחני החזק מהשלושה עם ארבע ליבות במהירות 1.5 ג'יגה-הרץ ומהירות מרבית של 2.6 ג'יגה-הרץ. המחיר 161 דולר לאלף יחידות. גם ל-Celeron J3455 יש ארבע ליבות ומהירות בסיס של 1.5 ג'יגה-הרץ. עם זאת מהירות הטורבו עומדת על 2.3 ג'יגה-הרץ. המחיר 107 דולר. ל-Celeron השני, J3355, יש אמנם רק שתי ליבות, אבל הוא מהיר יותר עם 2 ג'יגה-הרץ מהירות בסיס ו-2.5 ג'יגה-הרץ מהירות טורבו. המחיר זהה. לשלושת המעבדים השולחניים מעטפת תרמית של 10 וואט.

המחירים של המעבדים לניידים – Pentium M4200, Celeron N3450 ו-N3350 – זהים לאלו של השולחניים בהתאמה, אבל מעטפת צריכת הכוח שלהם עומדת על שישה וואט בלבד. המהירות הבסיסית של שלושת המעבדים היא 1.1 ג'יגה-הרץ, אבל מהירויות הטורבו עומדת על 2.5 ג'יגה-הרץ, 2.2 ג'יגה-הרץ ו-2.4 ג'יגה-הרץ בהתאמה.

מחשבים ראשונים שמבוססים על המעבדים הללו אמורים לצוץ בשוק כבר בשבועות הקרובים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים