סא"ל צחי לוי, אוגדה 80: "האתגר התקשובי שלי הוא תא השטח הענק"
לדברי לוי, מפקד גדוד הקשר של עוצבת אדום, "בכל המרחב הזה עליי לתת מענה תקשובי; יש בגזרה שבאחריותי עשרות אתרי תקשוב, הפועלים בעולמות האיסוף, המודיעין, חיל הים וחיל האוויר"
"אנשיי ואני צריכים להיות בכל מקום, גם כשאנו לא באמת במקום. זאת, כי עליי לתת מענה ICT על תא שטח מאד גדול", כך אומר בראיון לאנשים ומחשבים סגן אלוף צחי לוי, מפקד גדוד הקשר של עוצבת אדום, אוגדה מרחבית 80 שבדרום.
אוגדה 80 פועלת תחת פיקוד הדרום בצה"ל. היא אחראית לשמירת הביטחון השוטף לאורך גבולה הדרומי של מדינת ישראל עם מצרים וירדן. מפקדת האוגדה, שהוקמה ב-1979, ממוקמת בקרבת העיר אילת.
"האוגדה אחראית לתא שטח גדול", אומר סא"ל לוי. "מעזה בצפון עד אילת בדרום, לאורך קו הגבול עם מצרים, מקציעות עד אילת ומאילת עד מצדה. מדובר ביותר מ-200 ק"מ לכל כיוון".
לשלוט על הרשת
"בכל המרחב הזה עליי לתת מענה תקשובי: יש בגזרה שבאחריותי עשרות אתרי תקשוב, הפועלים בעולמות האיסוף, המודיעין, חיל הים וחיל האוויר. הגדוד נותן מענה להכל, הן בהיבט הקשר והן לסייע לכוחות במקרה של פיגוע. המענה נעשה באמצעות ה-ICT, המשמש כגשר לעובדה שהגזרה מאוד רחבה, נסיעה לאורכה נמשכת כשלוש שעות".
חלק מהמענה, הסביר מג"ד הקשר, "הוא באמצעות מערכות ניטור ובקרה מתקדמות, בהן אני או אנשיי לא נמצאים פיזית – חלק ניכר מהאתרים לא מאוישים, והמענה ניתן באמצעות חוזי ומצלמות. בלחיצת כפתור אני יודע מה קורה בכל אתר ואתר. כך אני יכול לשלוט על הרשת".
"עלינו לוודא כי מערכות השו"ב (שליטה ובקרה) כשירות ורלוונטיות. מדובר באתגר לא פשוט, עם טכנולוגיות מורכבות מאד, שונות מהאוגדות האחרות – וזאת בשל גודל הגזרה. זה דורש ממני ומאנשיי לייצר פתרונות".
נטייה להירדם
כך, הסביר סא"ל לוי, "למוצרים שלנו יש נטייה 'להירדם' – צריך להעיר את המערכת שלא תירדם. מדובר במערכת שצריך לשלוח את הנתונים שלה בזמן אמת, ולפעמים אחד מהרכיבים נרדם, אז אנו מייצרים לוגים שמדמים אירוע".
עוד בהיבטי השו"ב, ציין סא"ל לוי, "אנו עובדים באוגדה עם משואה 20, המערכת נותנת מענה להיבטי הבט"ש (ביטחון שוטף). הכנסנו כל מיני אלמנטים ניידים: לכל מ"פ יש אפליקציות על הטאבלט ובאמצעותו הוא יכול לשלוח הודעות ולקבל דיווחים על מיקום, כאשר כל התקשורת נעשית בתווך מוצפן".
האתגר, הסביר, "הוא השילוב שבין מערכת משואה הפשוטה שבדרג הטקטי, לבין משואה מתקדמת הנמצאת בחמ"לים ובמפקדת האוגדה". עוד נמצאת בשימוש האוגדה טירת האגם – מערכת שליטה ובקרה לפיקוד ולמטכ"ל.
"האתגר הגיאוגרפי משפיע על הכוחות בגזרה", הסביר מג"ד הקשר האוגדתי, "יש לנו מערכת רדיו RoIP, נטמיע באוגדה את מערכת צי"ד בשנה הבאה. בגלל שהאוגדה מרחבית, המערכות שלנו מחוברות למערכות של מגן דוד אדום, המשטרה ופיקוד העורף".
האתגר שלי, סיכם סא"ל לוי, "הוא שאם יש אירוע מבצעי בגזרה, עליי לתת למ"פ בשטח יכולות טכנולוגיות מתקדמות – עד הגעת המפקד הבכיר. המענה התקשובי יינתן בשלוש רמות: יכולות לוויניות – אני נותן לו תא קשר לקשר את המערכות ללוויין, היכן שאין כיסוי קשר מסורתי; שליטה מרחוק על החיישנים והמצלמות; ו-RoIP. בשנה הבאה נשדרג את היכולות שלנו בשלושה תחומים אלה, כדי להיות עוד יותר רלוונטיים בגזרה מורכבת".
תגובות
(0)