שיא כל הזמנים: חצי מיליון אתרי פישינג ברבעון

יותר מ-466 אלף אתרי פישינג זוהו ברבעון השני של 2016 - גידול של 61% לעומת הרבעון הראשון של השנה

לישון עם הדגים. צילום: BigStock

שיא במספר מתקפות הפישינג ברבעון השני של שנת 2016: במהלך תקופה זו זוהו 466,065 אתרי פישינג, אתרי דמי המתחזים לאתרים מקוריים של חברות או ארגונים ומיועדים לגרום לגניבת פרטיהם האישיים של המשתמשים. מדובר בגידול של 61% בהשוואה לרבעון הראשון של השנה.

המחקר בוצע על ידי קבוצת APWG (ראשי תיבות של The Anti-Phishing Working Group), קואליציה של 1,800 סוכנויות ממשלתיות, ארגוני אכיפת חוק וחברות מסחריות, שמטרתה מניעת פשעי סייבר.

הנתון משקף מספר הגדול פי שלושה בהשוואה לרבעון הרביעי של שנת 2015. עוד עלה מהמחקר כי 43% מכלל מתקפות הפישינג כוונו נגד ארגוני קמעונאות; 16% נגד ארגוני פיננסים ובנקאות; 13% מהמתקפות היו נגד חברות המספקות שירותי תשלומים וסליקה מקוונת. ספקיות שירותי אינטרנט ומחשוב ענן היו יעדי המתקפות ב-12% מהמקרים.

על פי המחקר, 1% מכלל המתקפות היו נגד משרדים וארגונים ממשלתיים. כמו כן, יותר מ-400 מותגים בינלאומיים חווים מתקפות פישינג מדי חודש, בהיקף ללא שינוי ביחס לרבעונים הקודמים.

ובמקום הראשון בשיעור ההדבקה הגבוה ביותר

ממצאים נוספים מראים כי שיעור ההדבקה בווירוסים, תולעים או סוסים טרויאנים, המופצים באמצעות אימיילים, אתרים מתחזים, או אפליקציות פישינג – ומיועדים לגניבת סיסמאות ופרטים אישיים – נמצא בשיאו בסין, טייוואן, וטורקיה. שלוש המדינות בעלות שיעור ההדבקה הנמוך ביותר הן נורבגיה, פינלנד ושוודיה.

לימור גרוסמן, מומחית סייבר, ומנהלת השיווק והמכירות של Q-Log

לימור גרוסמן, מומחית סייבר, ומנהלת השיווק והמכירות של Q-Log

לדברי לימור גרוסמן, מומחית סייבר, ומנהלת השיווק והמכירות של Q-Log, מערכת ארגונית להדמיה של מתקפות פישינג והדרכת עובדים, "קבוצות ההאקרים זיהו את הגורם האנושי כנקודת התורפה של הארגונים, ובהתאם – הם מאמצים את המתודה של הפישינג – הן לתקיפה של העובדים והן של לקוחות הארגון. ניתן לראות זאת בכמות המתקפות השוברת שיאים מרבעון לרבעון, וגם בהיבטים של התחכום והמורכבות הגדלה של המתקפות".

לדברי גרוסמן, "אם בעבר פישינג נתפס כפישינג במייל, הרי שכיום כל אתר או אפליקציה שעובד מתקין למכשיר המובייל שלו, למחשב האישי או למחשב הנייד – עלולים להיות ככאלה שמאחוריהם כוונות זדון. אחת הדרכים החשובות להפחית את הסיכונים – ולנהל אותם בצורה מושכלת – היא על ידי הגדלת מודעותם של העובדים לטכניקות שבהן עובדים ההאקרים, ולהימנע מנפילה בפח".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים