NewsTab: עם האצבע על הדופק
אולי נדמה לכם שכבר פגשתם את כל אפליקציות אספקת החדשות והתכנים שיש ● אך ייתכן שתרצו לבדוק עוד אחת לפני שאתם מוותרים מראש ● שימו עין
מערכת הבחירות האמריקנית הוכיחה שוב שהרשת המודרנית, קרי זו שמבוססת על קשרים חברתיים, חזקה בהיבטים רבים ואף מדויקת יותר ממה שיש לעיתונאות החדשות בדרכה המסורתית להציע.
אולי רשתות כמו פייסבוק (Facebook) וטוויטר (Twitter) אינן יכולות להיות הפתרון ברגע שמחפשים תחקירים מעמיקים וארוכים בכל נושא כמעט, אבל בכל מה שקשור לאירועי היומיום, בכל מה שקשור לבחינת רחשי לב, בכל מה שקשור לדברים שקוראים באותו רגע, הרשתות החברתיות מנצחות בגדול גם אם לעיתים הן לא ממש מספקות את הדיוק שאולי דורשים ממערכות חדשות מבוססות ו"אמיתיות".
בעולם כזה נראה כאילו שלתזרימי RSS אין ממש מקום ואין אפילו יכולת לחדש. פעם הם היו אולי המקור בהא הידיעה להשגת מידע. אז, וזה לא היה לפני הרבה שנים, כשאתרי האינטרנט והבלוגים עצמם היו המלכים שמספקים את המידע, ההתחברות אל האתרים באמצעות שימוש בתזרימי ה-RSS האמצעי הכי בטוח להיות עם האצבע על הדופק, ובכל נושא בעולם, ממשחקי מחשב, דרך דיווחים על מחקר רפואי ועד מה קרה לכוכב ההוליוודי הזה או האחר.
אבל למרות הצמצום בשימוש, תזרימי ה-RSS עדיין כאן ולא ייעלמו והם עדיין מקור מצוין למידע ולתוכן כי הם מספקים חומרים שגם כך אנשים בדרך כלל לא נדרשים אליהם ברגע הזה ממש, עכשיו ומיד.
צבעוני, מהוקצע ואלגנטי
וכשיש אפליקציה כמו NewsTab זה גם יכול להיות ממש מעניין כי מעבר לאספקת חדשות ותכנים על ידי שימוש בתזרימי RSS, זו אפליקציה שיודעת שגם ההיבט הוויזואלי חשוב. היא מציגה ממשק נאה למראה, צבעוני ומאוד מהוקצע ואלגנטי.
המעבר בין הדפים השונים של התוכן, שיכול להיות תוכן כללי או תוכן שמבוסס על שוק מסוים, מבוצע באמצעות גרירת אצבע קלה על איזור הכותרת או באמצעות לחיצה ארוכה ומעבר בין האייקונים שמייצגים את הדפים השונים, אפשרות שמתגלה כקצת מסורבלת אם יש הרבה דפים. אפשר גם לבחור בדף הבית להתמקד בתוכן מסוים באמצעות לחיצה ארוכה על שם הדף, כך שלא ניתן יהיה להעביר דפים וכדומה.
אפשר לעבור בין האייטמים השונים על ידי גלילה מעלה מטה, כשבהגדרות אפשר לבחור האם להציג את המידע בתצוגה בהירה או כהה, ואם מוצאים משהו מעניין אז נכנסים אליו בלחיצה כדי לקרוא את הכתבה כולה בלי לצאת מהאפליקציה. אז אפשר לבחור "לנעוץ" אותה לעמוד המועדפים, לבחור לשתף אותה באמצעים הרגילים ואף לבחור להציג אותה בדפדפן בתצוגה המקורית שלה. כמו כן ניתן לבחור בתצוגה מופשטת וקלה יותר לקריאה של הכתבה למי שמתקשה.
במסך הראשי של האפליקציה אפשר להוסיף תחומים חדשים או תזרימים חדשים וזאת על ידי בחירת האפשרות המתאימה בלחיצה על כפתור הפלוס בחלק העליון של המסך, ואז צצות כמה אפשרויות לבחירה כולל בחירת נושאים לפי האזור בו מפעילים את האפליקציה, וכן, כולל ישראל.
רזה וקל משקל מתמיד
למעשה, לפי מפתחי האפליקציה – ישראלים לצורך העניין – היא מספקת כיסוי לתזרימים מוכנים מ-130 אזורים ב-70 שפות, ואם זה לא מספיק אז אפשר גם לבחור תזרימים של פרסומים פופולריים, הודעות שמגיעות מ-Google Alerts לפי נושאים ו/או הגדרת חיפושים, ואפילו להעתיק לתוך האפליקציה כתובת של ערוץ RSS מעל אתר בעולם.
יש עוד אפשרויות שונות שמשפיעות על התצוגה. הזכרנו כבר את האפשרות לראות את התצוגה על רקע לבן או רקע כהה, והאפשרות השנייה היא האם להציג את התוכן בתצוגת כרטיסיות נעימה לעין או ברשימה רצה בה הטקסט המוצג קצר מאוד ויש תמונה קטנה שמלווה כל אייטם. במקרה כזה כמובן קל יותר לעבור במהירות על הסיפורים שמוצעים.
יש עוד הגדרות שונות, כמו כמה נפח להקצות לטובת שמירת תוכן לקריאה מקומית אם המכשיר אינו מחובר לאינטרנט, ובעיקר ההתייחסות היא לאייטמים שנועצים. יש אפשרות גם לשנות את המיקום בו נמצאים, לכאורה, אם בא למשתמש לדוגמה דווקא לקרוא תכנים שמתרכזים בנעשה בניקרגואה, ועוד.
כאמור, ה-RSS עוד חי. רזה וקל משקל מתמיד, אבל מצד שני התכנים בהם הוא מזין את המשתמשים גם מעט מקצועיים יותר, ועם NewsTab גם מוגשים היטב, מי שצריכת החדשות שלו אינה חייבת להיות רק של מה שקורה בדיוק בשנייה הזו, ימצא כאן פתרון מוצלח ונאה מאוד. מקווה עבור משתמשי ה-iOS שתהיה גרסה גם בשבילם בקרוב. לפי החברה זה אמור לקרות, כמו גם גרסה עבור Windows Mobile.
תגובות
(0)