"הטכנולוגיה מאפשרת לחבר אזרחים יהודים וערבים, ולגשר על הפערים"

"המילה 'פריפריה' צריכה להיעלם - והדיגיטל הוא הדרך לכך", אמרה גילה גמליאל, השרה לשוויון חברתי והאחראית על ישראל דיגיטלית ● לדבריה, "העיר החכמה היא הפלטפורמה הנכונה לצמצום הפערים ולשוויון"

השרה היוצאת לשוויון חברתי, גילה גמליאל. צילום: ניב קנטור

"העיר החכמה היא הפלטפורמה הנכונה לצמצום הפערים בחברה הישראלית ולשוויון רב יותר. היא מאפשרת לחבר אזרחים ערבים ויהודים, ולגשר על הפערים", כך אמרה גילה גמליאל, השרה לשוויון חברתי והממונה על ישראל דיגיטלית.

לדבריה, "המילה 'פריפריה' צריכה להיעלם, לצאת מהלקסיקון, והדיגיטל הוא חלק מהדרך לכך. הממשלה מחויבת לא רק להביא את ישראל להיות הראשונה בעולם בהיבט הדיגיטלי, אלא גם לוודא שאנחנו לא משאירים אף אחד מאחור".

גמליאל דיברה בכנס IT מוניציפלי, שנערך תחת הכותרת עיר חכמה. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים היום (ג') באולם האירועים LAGO בראשון לציון, בהשתתפות מאות מקצוענים בתחום. את האירוע הנחו פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ויהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.

צילום ועריכת וידיאו: ליאור רובינשטיין

בדבריה ציינה גמליאל כי "כשרה לשוויון חברתי, שאמונה על ישראל דיגיטלית, ביחד עם הטיפול באזרחים ותיקים, צעירים ושוויון מגדרי ומגזרי, אני אומרת שהעיר החכמה היא הפלטפורמה הנכונה לצמצום הפערים בחברה הישראלית ולשוויון רב יותר".

"ישראל דיגיטלית היא תוכנית שתסייע ליישובים העירוניים, ש-90% מאוכלוסיית ישראל גרים בהם, לנהל את עצמם באמצעות הדיגיטציה. זו תוכנית שמהווה מפתח אסטרטגי לישראל כמדינה דמוקרטית וייחודית", אמרה.

"נהפוך את כל המדינה לדיגיטלית"

היא פירטה על פרויקט שהושק בשנה האחרונה, בשיתוף פעולה בין הממשלה, הרשויות המקומיות וסיסקו (Cisco), להפיכת הנגב המזרחי לאזור הדיגיטלי המלא הראשון בישראל – בתחומים השונים של חיי התושבים. "הפרויקט הזה הוא מימוש של חזון הפרחת הנגב ואני מחויבת אליו באופן אישי", הוסיפה. "הוא כולל 12 רשויות יהודיות וערביות, קטנות וגדולות, עם אוכלוסיה מכל המגזרים והמעמדות הסוציו-אקונומיים. הפרויקט הזה מאפשר שימוש בטכנולוגיה כדי לקדם את כלל המגזרים. מדהים לראות איך לומדים ביחד תלמידים מחורה, מדימונה ומירוחם. אני רוצה לראות אותם לומדים עם תלמידים מצפון תל אביב, מרמת גן ומשאר הארץ. מלבד הפן הטכנולוגי, יש לזה השלכות על החברה הישראלית".

"נהפוך את כל מדינת ישראל לדיגיטלית ובראש ובראשונה, נהפוך את אזור הנגב המזרחי לאזור של חדשנות טכנולוגית וצמיחה. נרחיב אותו בעתיד לנגב המערבי ולאזור הצפון", אמרה. היא הדגישה בהקשר זה את חשיבות הטכנולוגיה במגזר הערבי: "אנחנו מתמודדים עם פערים כלכליים גדולים מאוד, במיוחד ביישובים הערביים, שלא מקבלים שוויון הזדמנויות, כולל בתחומים הטכנולוגיים. אחד היעדים שלנו הוא להפוך ערים ערביות לחכמות".

גמליאל דיברה בהמשך על פרויקט "מובילים דיגיטליים לשלטון המקומי", שיתחיל בהמשך החודש הנוכחי. "הפרויקט מספק הכשרות למנהלים בכירים ולדרגי הביניים ברשויות המקומיות", אמרה.

תל אביב וחיפה כדוגמאות לערים חכמות

בהמשך היא ציינה רשויות שכבר נמצאות בתהליכים להפוך לערים חכמות, ביניהן תל אביב, שלפני שנתיים זכתה בפרס הראשון בתחרות הערים החכמות בכנס השנתי שעוסק בנושא ושמתקיים בברצלונה, "בזכות היותה אחת הערים החכמות בעולם. אולם, יש עוד ערים חכמות בישראל, ורק באחרונה הוספנו את היעד המרכזי של הממשלה – להפוך את חיפה לעיר חכמה ומוגנת סייבר".

היא ציינה את הפער הדיגיטלי, שהוא חלק מהפערים הכלכליים בין הרשויות והאזורים במדינה, ואמרה כי "זהו האתגר המשמעותי שלנו. יש ערים מתקדמות מבחינה טכנולוגית ומצד שני יש ערים שאין להן שירותים דיגיטליים בסיסיים, כגון אתר אינטרנט. אנחנו חייבים לוודא שהמעבר הדיגיטלי יצמצם את הפערים ולא יגדיל אותם, ולהגיע לכל אזרח. כחלק מזה, הערים החכמות יכולות לשנות את איכות החיים של אזרחי המדינה. על כן, הגדרנו את הפלטפורמות העיקריות שנכון שיהיו כיום לכל רשות בישראל ואנחנו פועלים להביא אותן לכל אחת מהן".

לסיכום אמרה גמליאל כי "מרחק גיאוגרפי הוא לא תירוץ לאי שוויון וישראל דיגיטלית מהווה הפלטפורמה הנכונה על מנת לבצע את הערים החכמות במדינה שלנו. יש היענות מאוד גדולה של הרשויות המקומיות ואנחנו צועדים לכיוון נכון – להפוך את כל הערים בישראל לנגישות יותר. אנחנו צריכים להוביל את השינוי המתבקש, ולחברות ולרשויות המקומיות יש חלק משמעותי בכך".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים