רשות החדשנות יוצאת למכרזים להקמת מעבדות לחדשנות טכנולוגית
תאגידים ישראליים ובינלאומיים יוזמנו להציע הצעות להקמת חמש מעבדות ויזכו בהשתתפות בעלויות ההקמה של עד ארבעה מיליון שקלים, כמו גם בעלויות התפעול ● הרשות אף תממן סטארט-אפים שיבחרו לעבוד בהן
הרשות הלאומית לחדשנות תחל בסוף החודש בהליכי מכרז להקמת עד חמש מעבדות לחדשנות טכנולוגית, ותתמוך בהליכי ההקמה של כל מעבדה בסכום של עד ארבעה מיליון שקלים. כמו כן, הרשות תממן את החברות שיבחרו לעבוד במעבדות שיוקמו עד להוכחת היתכנות – בעלות של עד מיליון שקלים לפרויקט. הרשות אף תממן חלקית כל אחת מהמעבדות.
המכרזים הם חלק ממסלול שתשיק הרשות במפגש שיתקיים באיירפורט סיטי בסוף החודש, שבו היא תציג לתאגידים את תנאי המסלול ויתרונותיו. לאחר מכן היא תוציא קול קורא לתאגידים שמעוניינים להשתתף במכרזים.
קהלי היעד של המעבדות שיוקמו הם יזמים וסטארט-אפים בעלי רעיון טכנולוגי חדשני בתחומי הפעילות בהן מתמחות המעבדות, שמעוניינים לבצע הוכחת היתכנות ולגבש את הרעיון לכדי מוצר עסקי. את המעבדות מוזמנים להקים חברות רב לאומיות ותאגידים תעשייתיים מובילים בתחומם, שמעוניינים לאמץ באמצעותן חדשנות פתוחה ולתמוך בסטארט-אפים.
כחלק מהתוכנית, על התאגידים להנגיש עבור משתתפיה תשתיות טכנולוגיות ייחודיות בתחומי פעילותם שלא זמינות כיום בישראל. על התשתית לכלול, בין היתר, אמצעי ייצור או פיתוח מתקדמים, הבנת שוק וערוצי שיווק, וידע ומומחיות ייחודיים לגיבוש ובדיקת מוצרים הנדרשים לסטארט-אפים לשם הצלחתן. כמו כן, תינתן לסטארט-אפים תמיכה כספית בשיעור של 85% מהתקציב שאושר לו על ידי רשות החדשנות, עד למיליון שקלים, לתקופת פעילות של שנה.
התאגידים התעשייתיים והחברות הרב לאומיות יזכו לקבל השתתפות בהקמת התשתית הטכנולוגית של המעבדה: רשות החדשנות תממן 33% מסך עלויות המעבדה בהקמה והנגשה של תשתית טכנולוגית, עד תקרת מענק של ארבעה מיליון שקלים. יצוין כי אם תוקם המעבדה בפריפריה, המימון יהיה 50%. כמו כן, הרשות תשתתף במחצית מעלויות התפעול השוטף של המעבדה, ועד תקרת מענק של חצי מיליון שקלים לשנה לכל מעבדה. ברשות מדגישים כי לא תוטל על התאגידים החובה להשקיע בסטארט-אפים, מאחר ש-85% מתקציבם ימומן על ידה ועל כן, רוב הסיכון מוטל על המדינה. מעל לכל, אומרים ברשות, התוכנית כדאית לתאגידים מכיוון שהיא מבטיחה ודאות – תקופת זיכיון לשלוש שנים, עם אופציה להארכה לשלוש שנים נוספות.
"חדשנות פתוחה – תנאי להתפתחות החברה"
אבי חסון, המדען הראשי, אמר כי "חדשנות פתוחה מהווה תנאי הכרחי להתפתחות של חברה ולהתאמתה לעולם המתפתח. המסלול יסייע לתאגידים ישראליים שיפעילו מעבדה במסגרתה לגדול ולהתבסס בישראל, ולאלה הזרים תסייע להיחשף לסביבת החדשנות הייחודית של ישראל ולבסס נוכחות בארץ. בכך תחזק התוכנית ותקדם את התעשייה בישראל בפרט ואת הכלכלה שלנו בכלל".
אניה אלדן, ראש זירת הזנק ברשות החדשנות, ציינה ש-"מטרתו העיקרית של המסלול היא להוות פלטפורמה לשיתופי פעולה בין תאגידים תעשייתיים, בדגש על ייצור מתקדם, לבין סטארט-אפים במגוון תחומים, כגון רכב, רובוטיקה והדפסת תלת מימד. המסלול יסייע בבניית אקו-סיסטם בתחומים הללו, סביב המעבדות שיקומו, ועל ידי כך תתאפשר תמיכה במגוון פעולות שנדרשות מיזמים לצורך הוכחת היתכנות ראשונית של רעיון טכנולוגי חדש".
תגובות
(0)