"ההישג הגדול ביותר של ההיי-טק הישראלי – הגמישות"
"התעשייה ידעה להסב את כובד המשקל שלה מהביטחון לשווקים האזרחיים, להקדים את העולם ולרכוש מקום בשורה הראשונה בסקטורים הטכנולוגיים השונים", אמר יחיאל גפנר, מנמ"ר שירותי בריאות כללית
מהו ההישג הגדול ביותר של ההיי-טק הישראלי?
"ההישג הגדול של תעשיית ההיי-טק הישראלית לאורך השנים הוא הגמישות, בפרט בכך שהיא ידעה להסב את כובד המשקל של פעילותה משווקי הביטחון לשווקים האזרחיים.
כמו כן, לאורך השנים היא ידעה להקדים ולזהות מגמות עולמיות וצרכי שוק, ולרכוש מקום בשורה הראשונה של ההמצאות והייצור של טכנולוגיות חדשות בסקטורים המקצועיים החמים: התקשורת, תעשיית השבבים, הטכנולוגיות לשירות הרפואה, תשתיות התוכנה וניהול המידע, תוכנות היישום, עולם האינטרנט, אפליקציות המובייל וההגנה מאיומי הסייבר".
מיהי האישיות הבולטת ביותר בהיי-טק הישראלי?
"עוזיה גליל, מייסד אלרון ויו"ר החברה ובנותיה במהלך עשרות שנים. קבוצת אלרון וחברת אלביט מינפו את מעמדה של ישראל כמפתחת ומייצרת טכנולוגיות ופתרונות בתעשיית האלקטרוניקה, בדגש על שווקי הביטחון.
אין לשכוח גם את מעמדם של האחים יהודה וזהר זיסאפל כמי שהובילו את הרחבת ההשקעות הישראליות בהיי-טק גם לשווקים האזרחיים, באמצעות קבוצת רד-בינת.
שתי קבוצות אלה, בנוסף לפעילותן הישירה בענף, שימשו גם בית גידול למומחי היי-טק דומיננטיים, שהפיצו את רוח החדשנות, את היצירתיות ואת תרבות הסטארט-אפים".
מה כדאי לשפר בענף?
"קודם כל, אני רוצה לציין כאן את המדינה, שללא ספק תרמה להצלחת הענף באמצעות מהלכים מתמשכים של עידוד השקעות ומתן תמריצים.
יחד עם זאת, האתגר הלאומי הגדול הוא הכנת תשתית הידע הנדרשת לענף ההיי-טק. מערכת החינוך חייבת להיות מובילה בעולם בהקניית ערכי ידע ותרבות של מצוינות.
בצד פיתוח מקצועות המדעים והטכנולוגיה, אני דוגל בהשקעה במקצועות החברה והרוח. אני משוכנע שמובילות החברה הישראלית גם בעולמות שאינם טכנולוגיים מייצרת תשתית חשובה לפריחת חשיבה מקורית, יזמות, חדשנות וחברה בריאה ותומכת".
תגובות
(0)