יום העצמאות הטכנולוגי של המגזר העסקי

המעבר לענן מאפשר למנהלים בארגונים לצאת לעצמאות טכנולוגית, ניהולית ועסקית ● כעת זו ההזדמנות להפנים כי חוקי המשחק השתנו, וכדאי להצטרף לקטר השינוי של העצמאות והחדשנות

אורית קנטורוביץ', מנהלת חטיבת פתרונות Cloud ERP ופיננסים,אורקל ישראל. צילום: יח"צ

לצד יום העצמאות הלאומי, רבים מאיתנו מציינים לעיתים בחייהם גם חגיגת עצמאות פרטית. זה יכול להיות ברמה האישית, זה קורה גם ברמה העסקית. בארגונים רבים, מתרחשות חגיגות עצמאות כאלה בקצב הולך וגובר, על רקע כלכלת הענן.

המעבר ממערכות on premise (שרתים באתר החברה) למערכות בענן, ובראשן מערכת ERP בענן, הוא בחזקת יום העצמאות הטכנולוגי עבור ארגונים רבים.

בעוד שהראשון דורש תשתית מורכבת, השקעות גדולות בחומרה ובתחזוקה, ועבודה מול מגוון רחב של ספקים, הענן מגיע ופותר את כל המורכבות הזו ומציעה גמישות תפעולית, פשטות ומהירות יישום, ומייתר על ידי כך את התלות של מחלקת ה-IT בספקים השונים.

ואם כבר מדברים על עצמאות, אין כמו מערכות ERP בענן כדי להמחיש את השינוי. ERP היא אחת מהאפליקציות הארגוניות המרכזיות בארגון, זו שמשמשת לניהול הכספים, הרכש, שרשרת האספקה ופונקציות חיוניות נוספות שהן בליבת העסקים של כל ארגון.

בשל מורכבות זו, וכיוון שלקח זמן עד שמנהלים התחילו להאמין שמערכות בענן לא פחות בטוחות מה-ERP בתשתית הארגונית שלהם, ERP היא מהיישומים האחרונים שעברו לענן.

לייצר מנועי צמיחה חדשים לארגון

משיחות שלי עם מנהלי כספים (CFOs) שכבר עשו את הצעד ואימצו ERP בענן, הם אכן מרגישים תחושת עצמאות חדשה. אם עד היום נדרש ה-CFO לאשר תקציבים ולהתרכז במספרים בלבד, הרי שעכשיו הוא פונקציה שמקבלת החלטות אסטרטגיות.

המערכות המתקדמות מאפשרות לו להקטין את התלות ביכולותיהם של גורמים אחרים בארגון על מנת להפיק מידע ולקבל נתונים ולראות את התמונה הגדולה. כל שהוא צריך לעשות זה ללחוץ על כפתור ולקבל את כל הדו"חות והמידע הנדרשים לו על מנת לראות את התמונה הרחבה או בחתכים שונים, לקבל החלטות וגם לייצר מנועי צמיחה חדשים לארגון. גם תהליכי הדיווחים השונים, לרשויות המס, לבורסה וכדומה, הופך מעבודה סיזיפית וארוכה לתהליך יעיל וקצר בהרבה יחסית.

את העצמאות מרגישים גם עובדים אחרים המשתמשים במערכת, כיוון ש-ERP בענן מכילה מגוון טכנולוגיות מתקדמות, בהן מובייל, BI מתקדם, רשתות חברתיות פנים ארגוניות, ועוד. העובד יכול לעבוד מכל מקום ובכל זמן, בלי להיות מחובר לשולחן ולמחשב שלו, מה שמשפיע על ה-time to value שמתקצר באופן משמעותי.

ולבסוף, גם תפקידו של המנמ"ר, מנהל מערכות המידע (CIO) עובר מהפך. ה-CIO כבר לא נדרש להוציא משאבים רבים על אנשים שיתחזקו את המערכת או יעסקו בהתאמתה לחדשנות. הוא לא צריך לתמוך ולתת שירות בכל בקשה קטנה או גדולה של ה-CFO, שהפך לעצמאי בעצמו. אלו, לצד השחרור מהצורך בתחזוקה נוספת, מאפשרים לו להפנות את מרצו לאזורים חדשים של פעילות, ובעיקר להתפנות לפרויקטים חדשים, קרי: לחדשנות.

עצמאות = חדשנות

בנוסף לעצמאות טכנולוגית, השימוש במערכות ERP בענן מאפשר גם עצמאות ככלי לחדשנות. אם בעבר השקה של גרסאות חדשות (major release) נעשתה פעם בחמש שנים בערך ודרשה פרויקט משמעותי לביצוע המעבר, היום הקצב חסר תקדים.

השימוש בענן מאפשר להוציא עשרות גרסאות, חידושים, שינויים ועדכונים, המספקים לארגון עולם ומלואו של אפשרויות. רוצים קצת מספרים? בבקשה: כל גרסה מציעה מעל 500 פונקציות המייצרות אינסוף יכולות, ובנוסף – מאפשרת לכל לקוח להגדיר את הקצב שבו הוא בוחר לעשות זאת.

כך, הארגון נמצא כל הזמן במצב של חידוש וחדשנות. אם תרצו, מדובר בגירוי טכנולוגי מתמשך ובכניסת פיצ'רים חדשים ויכולות חדשות על בסיס יומיומי כמעט. כל זאת ללא צורך בפרויקט שידרוג משמעותי עתיר משאבים וכסף.

זוהי בשורה חשובה גם עבור חברות סטארט-אפ וגם לארגונים גדולים. סטארט-אפים משקיעים את רוב כספם בפיתוח רעיונות ומוצרים, והענן מאפשר להם לפתח את הרעיון והמוצר ולנהל את העסק בצורה שוטפת ומהירה, במקום להשתעבד לתשתיות ולברזלים יקרים.

יום העצמאות ה-69 של ישראל הוא הזדמנות להפנים כי חוקי המשחק השתנו, וכי כדאי להצטרף לקטר השינוי של עצמאות והחדשנות באמצעות הענן העסקי.

הכותבת הינה מנהלת חטיבת פתרונות Cloud ERP ופיננסים באורקל (Oracle) ישראל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים