מיהם בעלי התפקידים המתוגמלים ביותר בהיי-טק?
באילו תחומים משתכרים את הסכומים הגבוהים ביותר בענף? מי מקבל יותר - סמנכ"ל שיווק או סמנכ"ל הנדסה? ומה המצב בארץ?
אין זה סוד שמגזר ההיי-טק, על גווניו השונים, נחשב לענף שמתגמל טוב יותר מאשר ענפים אחרים. כך זה ברחבי העולם וכך גם בארץ.
התגמול הטוב של עובדי ההיי-טק הוא חלק מהתחרות שיש כיום בין החברות על ההון האנושי, הטאלנטים שימציאו את הדבר הבא, שיצעידו את החברה צעד אחד קדימה מול מתחרותיה. כדי להשיג את היעד הזה, החברות נמצאות במרוץ מטורף של עלייה בשכר, באופציות ובפינוקים שהן נותנות לעובדים, כאשר השמיים הם הגבול.
סקר שכר שערכה הרשת החברתית-מקצועית לינקדאין (LinkedIn), ופורסם באתר של המגזין CIO, העלה שתפקידי ניהול בכירים הקשורים למכירות ולשיווק מהווים חצי מ-10 המשרות המתוגמלות ביותר בענף. את החלק השני של הרשימה תופסים מהנדסים ומנהלי פרויקטים – גם הם ברמות שכר נאות ביותר, הרבה מעל לממוצע בשוק.
עורכי הסקר מסבירים שאין משהו לא טבעי בכך שמקצועות המכירות הם המובילים. "כדי להיות סמנכ"ל מכירות אתה חייב להיות בעל ידע מסוים בטכנולוגיה, בתכנות וביתר הדברים מסביב", הם כותבים. "לעומת זאת, מהנדס תוכנה, מוכשר ככל שיהיה, לא חייב להיות בעל הכישורים הנדרשים לשיווק ומכירות".
מי מרוויח – וכמה?
הסקר, שנערך בחודש מרץ האחרון, התבסס על תשובות של גולשים. הנתונים משקפים שכר ממוצע שנתי ב-2016.
במקום הראשון נמצא סגן נשיא למכירות, עם רמות שכר של 300 אלף דולר בשנה. סמנכ"ל בכיר בהנדסה מקבל כ-250 אלף דולר בשנה וסמנכ"ל בכיר לניהול מוצרים משתכר קצת פחות: 240 אלף. התפקיד הרביעי ברשימה הוא מנהל מכירות אזורי של חברת היי-טק ממוצעת, שהולך הביתה עם 235 אלף דולר בשנה, כאשר מקבילו בשוק הארגוני זוכה לשכר שנתי של 215 אלף.
ביתר המקצועות, ההבדלים אינם דרמטיים: כך, מנהל מכירות בכיר, שנמצא במקום השמיני, משתכר 210 אלף דולר בממוצע שנתי, סגן נשיא למכירות מקבל 2,000 דולר פחות ממנו וסגן נשיא לפיתוח עסקי – התפקיד שסוגר את העשירייה הראשונה – השתכר ב-2016 סכום של 205 אלף דולר.
הסקר כלל עוד חמישה תפקידים בכירים. את המקומות ה-11 וה-12 תופסים, בהתאמה, מהנדס בכיר ומנהל שיווק בכיר – כל אחד מהם עם 202 אלף דולר בשנה, ואת המקומות ה-13-15 תופסים מנהל לקוחות בכיר לשוק הארגוני, מנהל צוות מהנדסים בכיר וסגן נשיא בכיר ברמת מטה, שהשתכרו, על פי הסקר של לינקדאין, בין 200 ל-196 אלף דולר.
מה אצלנו?
הישראלים אמנם לא משתכרים בממוצע באותן רמות שכר גבוהות, אבל גם אצלנו, בעלי התפקידים הבכירים בהיי-טק משתכרים מעל הממוצע במשק.
האתר אולג'ובס (AllJobs), לדוגמה, פרסם שהתפקידים הכי מתוגמלים בהיי-טק הישראלי הם סמנכ"ל פיתוח, סמנכ"ל פיתוח בביו-טכנולוגיה, ארכיטקט תוכנה וארכיטקט מערכות תוכנה. כולם מסיימים את החודש עם שכר של פלוס מינוס 34 אלף שקלים, עם הפרשים קלים ביניהם. לשם השוואה, טייס משתכר בממוצע את אותו הסכום. זה עדיין לא קרוב לבעלי התפקידים בארצות הברית, אבל אין במה להתבייש. מה שכן, יש בהחלט לאן לשאוף. ראוי לשמור את הנתונים האלה לקראת דיון השכר הבא שלכם עם הבוס.
תגובות
(0)