"סביבות העבודה מבוססות רכיבים ולא אנשים: יש לחבר את ה-IT ל-IoT"

יובל לביא, סגן נשיא במגי'ק העולמית: "כדי לשמור את הארגון כצומח ורלוונטי, המחשוב המסורתי צריך להתחבר לסביבות מחשוב שאינן מבוססות על בני אנוש" ● "מדובר בשינוי תפיסתי וטכנולוגי: על המנמ''רים לשלב עולם ה-IT הישן - עם עולם הרכיבים והחיישנים החדש, שגדל במהירות"

יובל לביא, סגן נשיא לחדשנות וטכנולוגיה במגי'ק. צילום: קובי קנטור

"קצב הופעת המגמות הטכנולוגיות הולך וגובר, ואנחנו רואים יותר מנמ"רים ששומרים על ארגון מעודכן וצומח באמצעות אימוץ הטכנולוגיות החדשות כמנוף להצלחתו. כיום מתרחש מהלך של חשיבה מחודשת על ה-IT הארגוני, כשבמקום ההתמקדות בטכנולוגיה עצמה – המנמ"ר עובר להתמקד בשאלה: איך הטכנולוגיה יכולה לשפר את התהליכים העסקיים של הארגון כולו"? כך אמר יובל לביא, סגן נשיא לחדשנות וטכנולוגיה במגי'ק (Magic Software) העולמית.

בראיון לאנשים ומחשבים השבוע אמר לביא כי "על פי גרטנר (Gartner), עד 2020 יהיו כ-21 מיליארד 'דברים' מחוברים, ומדי יום יתווספו לרשת 5.5 מיליון 'דברים' חדשים. לכן, כולם מבינים שעדיף להקדים ולחבר את ה-IT המסורתי לעולם החדש, המורכב מסביבות שאינן מבוססות בני אנוש כבעבר, אלא יותר על רכיבים וחיישנים, כמו מגמת 'האינטרנט של הדברים".

"פרויקטי אינטרנט של הדברים מייצרים קשר ישיר בין הטכנולוגיה החדשה שהוטמעה לבין הצורך העסקי, וכך מביאים לתרומה מיידית של רווחיות לארגון", אמר לביא.

"מקינזי (McKinsey) מעריכה כי החיסכון בתעשיות ב-2025 יעמוד על 240 מיליארד דולר, ואף יותר – עקב התרחבות האינטרנט של הדברים. אולם, החיבור בין ה-IT המוכר ל-IoT נתפס כמורכב מאוד, שכן הוא מצריך מעבר למימד שונה לחלוטין, לעולם הגדל אקספוננציאלית, לצד קצב ההתפתחויות הטכנולוגיות וחדירת המחשוב ליותר פונקציות ארגוניות".

לדבריו, "במג'יק זיהינו את האתגר, ומצאנו דרך פשוטה לפתור את המורכבות באמצעות הוספה של שכבת IoT-Hub. שכבת ניהול זו 'רואה' ומכירה רק את נתוני הקלט שהרכיבים מספקים, מרכיבה מהם תמונה כוללת ומקיפה של התהליך, ואם נדרש, מתערבת בזמן אמת במקרה שהיא צופה תקלה, עומס, או אירועים אחרים. השכבה מאפשרת התממשקות יעילה של המערכות הארגוניות לרכיבים השונים, ומשם ממשיך הטיפול למערכות המסורתיות".

"חלק נוסף באתגר אינטגרציית האינטרנט של הדברים", הסביר לביא, "טמון בעובדה שמערכות המחשוב השונות מדברות ביניהן בשפה מורכבת, בעוד רכיבי האינטרנט של הדברים מדברים בשפה בינארית פשוטה. אנחנו פותרים את זה באמצעות מתאמים ומחברים שמובנים לתוך פתרון האינטגרציה שלנו, שמשמש כ'מתורגמן' המחבר בין כולם".

"מחשוב הענן עובר לשלב המעשים"

"אתגר נוסף הוא שמחשוב הענן עובר משלב הדיבורים וההכנות – לשלב המעשים והמימוש", אמר לביא. "מחשוב ענן כבר הפך להיות חלק מהיומיום של המנמ"רים. כיום, בכל ארגון יש ענן פרטי או ציבורי, וחלק מהארגונים צורכים עננים רבים, ועובדים בתצורה היברידית. סביבת ה-IT מרובת העננים מאפשרת לארגון למקסם את אספקת השירותים ללקוחותיו, כשכל שירות יושב על ענן נפרד. סביבה כזו הרבה יותר מורכבת מבחינת אינטגרציה, ניהול ותחזוקה".

"מגמת ריבוי העננים הובילה אותנו לפתח פתרון של פלטפורמת אינטגרציה כשירות (iPaaS)", ציין לביא. "פתרון האינטגרציה בענן שפיתחנו – Magic xpc, מבוסס ענן באופן מלא, ומאפשר לחבר ענן לענן, לייצר תהליכי עבודה מרובי עננים, ולספק מחשוב היברידי של ענן וסביבת עבודה מקומית".

"פלטפורמת האינטגרציה יכולה לשבת בענן והארגון יכול לקבל פתרון מלא בשני האופנים – בחצר הבית ברישוי המסורתי, או על גבי עננים של AWS של אמזון (Amazon), Azure של מיקרוסופט (Microsoft), והענן של גוגל (Google Cloud Platform)."

"להתחיל לפתח יישומים ארגוניים בלא קוד"

אנחנו במג'יק, ציין לביא, "רואים היום לקוחות מסורתיים, בעלי אפליקציות הפועלות שנים רבות – כנותני שירותים. הם נדרשים לענות על אתגרים סביב הפתרון האפליקטיבי שלהם, כמו עבודה בענן והתאמה ל-IT המתרחב והמגוון. בנוסף, הם גם נדרשים למענה בעולם הנייד, שנוכח מאוד בפעילות הארגון, וצובר תאוצה".

לכן, הסביר, "יצרנו בפתרון הפיתוח שלנו, Magic xpa, את האפשרות לפתח אפליקציות עסקיות עבור סביבות מובייל מגוונות, בסבב פיתוח אחד בלבד. בנוסף, אנו פועלים לשפר את פתרון הווב שלנו, באמצעות הוספת רכיבי פיתוח מבוססי HTML5 ואנגולר. אנגולר זו סביבת עבודה לפיתוח בעולם הווב, המשלבת HTML5 עם סביבות נוספות".

"אנו מספקים סביבת פיתוח יעילה ונטולת קוד, המתאפיינת במהירות ויציבות ברמות גבוהות, כך שמצד אחד הפלטפורמה קלילה, נוחה ומהירה לפיתוח – ומצד שני היכולות שלה חזקות".

"ארגונים נדרשים לנוע לעבר העולם החדש", סיכם לביא, "וכעת אנו מאפשרים למנמ"רים לעשות זאת בצורה קלה יותר, עם היכולת לנוע קדימה ולהתמודד עם האתגרים במסגרת עולם הפיתוח הקיים – אותו הם מכירים, לצד הליכה לעולם החדש והלא מוכר. זאת, תוך שמירה על ההשקעה ההיסטורית במערכות השונות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים