יו"ר ועדת המדע: "חוק ממשל זמין יעבור – למרות ההתנגדויות"

"ההצעה תעלה לקריאות שנייה ושלישית במושב החורף – ותעבור", אמר יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה בראיון לסיכום פעילותה במושב הקיץ של הכנסת, שהסתיים לא מכבר

ח"כ אורי מקלב, יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה. צילום: מתוך ויקיפדיה

"הצעת חוק ממשל זמין, שהגישו מספר ח"כים ושקוראת לחייב משרדי ממשלה וגופים ציבוריים לפרסם את כתובות המייל של הפקידים שנותנים שירות לאזרח, תעלה לקריאות שנייה ושלישית במושב החורף של הכנסת – ותעבור", כך אמר ח"כ אורי מקלב, יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה.

מדובר בחוק חוצה מפלגות: הוא פרי יוזמה של הח"כים דוד ביטן (הליכוד), שולי מועלם (הבית היהודי), מרב מיכאלי (המחנה הציוני), רועי פולקמן (כולנו) וח"כ מקלב (יהדות התורה) עצמו. בדיון שנערך בחודש שעבר, ערב סיום מושב הקיץ, הושמעו הסתייגויות והתנגדויות רבות מצד נציגי הממשלה וגופים ציבוריים. אולם, ח"כ מקלב אמר בראיון לאנשים ומחשבים לסיכום דיוני הוועדה במושב הקיץ כי הוא נחוש בדעתו להעביר את החוק כבר במושב הקרוב.

"שמענו את כל ההתנגדויות בדיונים שהיו בוועדה. הופתעתי מעוצמת ההתנגדות, אולם אנחנו נחושים בדעתנו להעביר את החוק. המטרה היא שיהיה ניתן להגיע לפקידי הציבור ועובדי הממשלה באופן נגיש ולא באמצעות מחלקות לפניות הציבור, שהן המחסום הגדול ביותר בפני האזרח", ציין.

ח"כ מקלב אמר כי "למרות הפעילות הרבה שעושה הממשלה בכל מה שקשור לממשל זמין, יישום הכלים להנגשת השירותים לכלל האזרחים עדיין לוקה בחסר". הוא ציין כדוגמה את משרד הבריאות, "שעושה עבודה יפה להנגשת שירותים ושיפור השירות לאלה שנזקקים לשירותיו", ואת משרד המדע והטכנולוגיה. "יש לנו שיתוף פעולה מצוין עם השר אופיר אקוניס, שמקדם מאוד את נושאי המדע והטכנולוגיה ותורם לשיפור תדמיתה של ישראל בעולם", אמר ח"כ מקלב.

הוא אף דיבר על הביקור בישראל של ראש ממשלת הודו, שבמהלכו נחתמו מספר הסכמים לשיתוף פעולה בין שתי המדינות, בהם בתחומי המדע והטכנולוגיה. "הביקור של ראש ממשלת הודו בישראל היה מאוד חשוב לא רק ברמה המדינית", אמר. "הוא משדר מסר למדינות רבות בעולם בדבר מעמדה הטכנולוגי המוביל של ישראל. בחודשים האחרונים אירחנו משלחות רבות מחו"ל שבאו ללמוד על הטכנולוגיה וההיי-טק הישראליים – וזה לא מובן מאליו בכלל, כי אנחנו מדינה קטנה בכל קריטריון שהוא".

מקלב ציין כי "חל שיפור במעמדה של ועדת המדע והטכנולוגיה, והיא הפכה מוועדה שקיימה דיונים עקרוניים ותיאורטיים לכזו שעוסקת בנושאים השוטפים שעל סדר היום, בדומה לוועדות חשובות אחרות בכנסת". ככלל, לדבריו, "יש עלייה משמעותית בחשיבות של הטכנולוגיה בפרלמנטים הגדולים בעולם. בחלק מהם, החשיבות של ועדות אלה עולה על החשיבות של הוועדות שעוסקות בביטחון ובענייני חוץ. בישראל זה עדיין לא קורה, אבל ללא ספק, המשקל של דיוני הוועדה השתפר לאין שיעור בשנים האחרונות".

הנושאים המרכזיים שבהם דנה הוועדה

במושב הנוכחי עסקה הוועדה בנושאים בוערים, שאחד מהם הוא התחבורה השיתופית. "קיימנו מספר דיונים סוערים בנושא טעון זה. יש פה דעות שונות ואינטרסים של גורמים שונים, אבל אני בטוח שנמצא את הדרך ליישם את הרעיון הזה, שהוא חשוב ביותר", אמר.

נושא אחר, שעלה כמה פעמים על סדר היום של הוועדה, הוא האקדמיה. "דנו בזוויות שונות של הנושא, הן בהקשר של הכשרת כוח אדם והן בטיפול ובסיוע למדענים לחזור לישראל, ובכוונתו לעקוב ולקדם את הנושא הזה גם במושב הבא של הכנסת", אמר.

עוד נושא שבלט בדיוני הוועדה הוא הרשתות החברתיות. "בפעם הראשונה, נציגים של פייסבוק (Facebook) היו בדיון אצלנו בוועדה. אני יודע שהם עושים מאמצים לטפל בנושא השיימינג וההסתה, וזה לא מעט בזכות הטיפול שלנו בנושא. גם כאן נמשיך לעקוב".

לסיום הוא ציין את תחום הסייבר ודיון שנערך בוועדה לא מכבר ועסק בהטיית בחירות באמצעות סייבר. בהקשר זה, ציין ח"כ מקלב שהוא תומך במעבר של הבחירות לכנסת לבחירות ממוחשבות מלאות, "אבל לצערי הרב, הגורמים האחראיים מתנגדים. הם עדיין חוששים וזה חבל, כי ראינו כיצד התנהלו בעבר הפריימריז בעבודה ובליכוד (הכוונה אינה לפריימריז האחרונים בעבודה, אלא לפעמים שבהן התגלו תקלות מחשוב – י"ק), וזה מוכיח שהגיע הזמן שנעבור לבחירות ממוחשבות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים