איך הופכים את מערכת הבריאות למערכת של בריאים?
האם תוכל המהפכה הדיגיטלית להפוך את המערכת לכזו אשר אוספת מידע קליני וגנטי בכדי לזהות סיכונים ולהביא את הטיפול המירבי, וכן לשים את המטופל במרכז כדי שיהיה שותף פעיל בשמירה על בריאותו?
מערכת הבריאות של ההווה היא מערכת לטיפול בחולים. המטופל מגיע לרופא, מתאר את מכאוביו, מקבל הנחיות, מציית, הולך לבדיקות, לוקח טופס 17, וכל שאר הדברים המוכרים לנו.
האם תוכל המהפכה הדיגיטלית להוביל מהפכה בעולם הבריאות, ולהפוך את המערכת למערכת של בריאים, אשר אוספת מידע קליני וגנטי בכדי לזהות סיכונים ולהביא את הטיפול המירבי, וכן לשים את המטופל במרכז ולהפוך אותו לשותף פעיל בשמירה על בריאותו?
במשרד הבריאות מאמינים שכן. המשרד רואה בשילובן של טכנולוגיות המידע והתקשורת ובקידומן במערכת הבריאות את האפשרות לקדם מהלכים פורצי דרך, ולהפוך את הבריאות הדיגיטלית למחוללת המהפכה.
מהפכת הבריאות הדיגיטלית שמוביל המשרד מקדמת את מערכת הבריאות על ידי מינוף מיטבי של טכנולוגיות המידע והתקשורת לשיפור הבריאות לכלל אוכלוסיית ישראל.
המהפכה הדיגיטלית מעמידה לרשות הגורמים המטפלים תמונה קלינית וגנטית מלאה, המאפשרת להתמקד במניעה וזיהוי מוקדם פרואקטיבי, והופכת את המטופל לשותף פעיל בתהליך השמירה על בריאותו.
כגוף מחולל טרנספורמציה זו, מתרכז המשרד במספר כיוונים אסטרטגיים:
● רתימת ושיתוף ארגוני הבריאות במהפכה – באמצעות רגולציה תומכת ומאפשרת ותמרוץ מהלכי טרנספורמציה דיגיטלית.
● הקמת תשתיות לאומיות המאפשרות ומעודדות את המהפיכות.
● הובלת המהלכים באחריות ציבורית, תוך שמירה על האינטרסים של הציבור, והבטחת נגישות, שיוויוניות, ופרטיות.
שירה לב עמי, מנמ"ר אגף בריאות דיגיטלית ומחשוב במשרד הבריאות, תהיה אחת מדוברי המפתח בכנס הפסגה הדיגיטלית של אנשים ומחשבים.
רוצים לשמוע עוד על המהפיכה הדיגיטלית בבריאות ומה ניתן ללמוד ממנה למימוש טרנספורמציות דיגיטליות בתחומים אחרים? הירשמו עכשיו.
תגובות
(0)