בין אם Cats או Kats – מנכ"ל טליט פוטר

עוזי כץ פוטר בשל פרשת הונאה בה היה מעורב לכאורה בשנות ה-90', שבעקבותיה נס מארצות הברית - ולא דיווח עליה להנהלת טליט ולבורסת לונדון

עוזי כץ, לשעבר מנכ"ל טליט

עוזי כץ, מנכ"ל טליט (Telit Communications) הישראלית, פוטר מתפקידו לאלתר.

לפני ימים אחדים יצאה החברה בהודעה חריגה לבורסת לונדון, שם היא נסחרת, לפיה "ישנן ספקולציות בדבר כתבי אישום היסטוריים אשר הוגשו נגד מנכ"ל החברה, עוזי כץ, בדבר עניינים שלא קשורים אליה ואשר אירעו זמן רב בטרם הוקמה".

החברה הודיעה אז כי הנהלת טליט מינתה עורכי דין לבדיקת הפרשה וכי עד אז, הנהלת החברה מינתה את יוסי פייט נשיא טליט ומנהל הכספים שלה, לתפקיד מנכ"ל זמני. כץ "ביקש לצאת לחופשה בלא תשלום והנהלת החברה קיבלה את הבקשה".

אתמול הודיעה החברה לבורסת לונדון כי כץ, שהושעה –  עזב את תפקידיו כמנכ"ל החברה וחבר בדירקטוריון שלה, ולמעשה, הוא פוטר.

זעם רב ומוצדק

גורמים בחברה אמרו שלא לייחוס לעיתונות הבריטית, כי "בטליט שרר זעם רב ומוצדק" על כך ש-"כץ הסתיר את עברו, שינה את שמו באופן מגוחך, ולא דיווח על פרשיית ההונאה בה היה מעורב – לא לחברה ולא לבורסת לונדון". טליט הפסידה יותר ממחצית משווייה בשל הפרסום מהשבוע שעבר. כץ עובד בחברה מיום הקמתה. מאז 2009 ועד היום הוא הרוויח מיליונים רבים של ליש"ט.

"יש צידוק סביר לכעס שבקרב חברי הנהלת טליט", מסרה החברה בהודעתה, "שהאירוע ההיסטורי בו היה כץ מעורב, מעולם לא נחשף על ידו בפניהם בישיבות ההנהלה המרובות בעבר, והם גילו אותו דרך צד שלישי".

החברה ציינה כי הם פנו לצורך הבדיקה על עברו של כץ לפירמת עורכי הדין CMS, וזו מצאה עדויות לכך שאכן כץ נתבע בעברו בארצות הברית, וכי הדבר הוסתר מהחברה.

כץ ואשתו, רות, מתגוררים בוילה יפייפיה בשטחו של מבצר מהמאה ה-12, בפרברי רומא שבאיטליה. על פי העיתונות הכלכלית בארצות הברית, כתב אישום הוגש במחוז בוסטון, מסצ'וסטס ב-1992 נגד השניים בגין הונאה.

בטרם החל משפטם של השניים, כך דווח, הם ברחו מארצות הברית. בכתב האישום נטען כי ב-1991 בני הזוג כץ ואדם נוסף, פעלו בדרכי מירמה והשיגו כסף ורכוש בדרכי הונאה. מדובר ברכישת דירה במחירה האמיתי, השגת משכנתא ברמייה ובמכירת הדירה במחיר גבוה משוויה האמיתי.

"אם תרצה להחביא ספר, המקום הטוב ביותר לעשות זאת – הוא בספריה"

במסמכים המשפטיים עוזי כץ מאויית כ-Uzi Katz, ולעומת זאת, בדיווחים של טליט שמו של כץ מאוית כ-"Oozi Cats". אף שכתב האישום נגד כץ נמחק בשנת 2006, האישום נגדו לא צוין במסמכים אותם הגישה טליט לבורסת לונדון AIM בשנת 2005.

טליט נוסדה בשנת 2000, והיא עסקה בתחילה ביבוא מכשירי סלולר מדרום־קוריאה. כיום היא פועלת בעולם התקשורת של מכונה למכונה, M2M (ר"ת Machine to Machine) ומספקת יכולות לקישוריות בין רכיבים שונים, לרבות התקנים של אינטרנט של הדברים.

בין לקוחותיה נמצאת טסלה (Tesla Motors). כץ היה ממייסדי אוטו דיפו ב-1995 ושימש כמנכ"ל שלה במשך ארבע שנים. הוא החל את דרכו בטליט כמנכ"ל שכיר וב-2007 הפך לבעל השליטה בה. בין השנים 2010-2013 רכשה טליט חמש חברות בעשרות מיליוני דולרים במצטבר, ביניהן ב-2011 את פעילות חטיבת M2M של מוטורולה (Motorola) ישראל ביותר מ-20 מיליון דולרים.

אחד הבלוגרים באתר ShareProphets ערך תחקיר כדי לבחון האם המדובר באותו עוזי כץ. הוא צילם צילומי מסך של אתרי אינטרנט שהוקמו בשנת 2015 על ידי אנשים בשם זה, המציגים עצמם כמתגוררים בבוסטון.

הוא גילה נתון מפתיע: יחסית לשכיחות של השמות "עוזי" ו"כץ", מתוך כלל 274 אלף היהודים במסצ'וסטס, יש יותר מדי ישויות "עוזי כץ-ים באינטרנט: איש נדל"ן, עיתונאי, פרופסור לספרות אנגלית, ספורטאי, מהנדס בנין אזרחי, מעצב גרפי, רקדן ועוד, כיד הדימיון הטובה.

הבלוגר ציטט את הסופר ארתור קונאן דויל, מחבר שרלוק הולמס, שאמר: "אם תרצה להחביא ספר, המקום הטוב ביותר לעשות זאת – הוא בספריה".

החשדות נגד כץ נחשפו בשבוע שעבר על ידי הבלוג הפיננסי, כמו גם בעיתון האיטלקי Il Fatto Quotidiano. לפיהם כץ וכץ – בשני האיותים השונים באנגלית – חולקים תאריך יום הולדת זהה וכי לשניהם יש אשה בעלת שם פרטי זהה, רות.

באחרונה הוסרו שמו ותמונתו של כץ מהאתר של טליט.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים