בראשונה: שרים מהאיחוד האירופי השתתפו במשחקי מלחמה בסייבר

בתרחישים שהיו בהדמיה, האקרים חיבלו בפעילות הימית של האיחוד האירופי בים התיכון והשיקו קמפיין במדיה החברתית שנועד להכפיש את פעולות האיחוד האירופי ולעורר מחאות

איך יוצאים מהמשבר. צילום: alphaspirit/BigStock

שרי ההגנה מהאיחוד האירופי בחנו את יכולתם להגיב למתקפות של האקרים במשחק מלחמה שנערך בשבוע שעבר.

בתרחישים שהיו בהדמיה, האקרים חיבלו בפעילות הימית של האיחוד האירופי בים התיכון והשיקו קמפיין במדיה החברתית שנועד להכפיש את פעולות האיחוד האירופי ולעורר מחאות.

תרגילים במרחב הסייבר אינם עניין חדש באיחוד האירופי, אולם מה שהיה חדש בתרגיל שנערך ביום ה' האחרון, הוא להטיל את האחריות על שרי הביטחון לפעול במצב של הדמיה של אובדן זמני של יכולת פיקוד על כוחות הצבא שתחתיהם. בין שאר הדילמות להן הם נדרשו, היה עליהם להחליט האם הם יצהירו הצהרות פומביות או שישמרו על המצב בסוד. עוד היה עליהם להחליט האם התרחישים שעימם הם התמודדו הם אירוע, איום או מתקפה.

כל אחד משרי הביטחון ניסה להתמודד עם המשבר במהלך תרגיל שהתקיים בדלתיים סגורות, למשך שעה וחצי, בטאלין, בירת אסטוניה. ההדמיה נדמתה לאמיתית ככל הניתן, באמצעות יצירת קטעי וידיאו מדומים, שעדכנו את המצב – שהסלים.

אורסולה פון דר ליין, שרת ההגנה הגרמנית, אמרה כי משחק המלחמה, "המרגש ביותר", המחיש את הצורך של ממשלות האיחוד האירופי להיות מודעות יותר להשפעת המתקפות הקיברנטיות על תשתיות קריטיות במדינות האיחוד האירופי.

"קשה מאוד מאוד לזהות את היריב, המתקפות שקטות ובלתי נראות. היריב אינו זקוק לצבא – אלא רק למחשב עם חיבור לאינטרנט", אמרה.

מהומות וכן למתקפות הסייבר

"בשנה האחרונה ראינו עלייה של 60% במספר המתקפות הקיברנטיות נגד רשתות נאט"ו", אמר ג'נס סטולטנברג, מנכ"ל ברית נאט"ו. "שיתוף וחילופי מידע בזמן אמת עם האיחוד האירופי – הם המפתח לתגובה לכל מתקפות הסייבר". הוא נכח בתרגיל כמשקיף.

"היינו צריכים להעלות את המודעות (בנושא הסייבר) ברמה הפוליטית", אמר חורחה דומק, מנכ"ל סוכנות ההגנה האירופית, שעזר לארגן את התרגיל, יחד עם אסטוניה.

אסטוניה סבלה ממתקפות סייבר קשות, מסוג מתקפת מניעת שירות מבוזרת, DDoS, ב-2007, שפגעו באופן קשה באתרי אינטרנט של משרדי הממשלה, מפלגות, עיתונים ובנקים גדולים.

היא נחשבת למדינה המקוונת בעולם – ומספקת לאזרחיה 95% מהשירותים הממשלתיים באינטרנט. את המתקפות ערכו האקרים שפעלו בחסות רוסיה.

העילה למתקפות הייתה "חייל הברונזה", אנדרטה בעלת ערך סמלי חשוב לקהילת הרוסים שהיגרו לאסטוניה לאחר מלחמת העולם השנייה, שסימלה לא רק את הניצחון הסובייטי על גרמניה הנאצית במלחמה הפטריוטית הגדולה, אך גם את דרישותיהם לזכויות באסטוניה.

אסטונים רבים ראו בפסל הברונזה סמל לכיבוש הסובייטי ולדיכוי לפני ולאחר הכיבוש הנאצי. הממשלה החליטה אז על הזזת האנדרטה, פעולה שגרמה למהומות וכן למתקפות הסייבר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים