תוכן שיווקי
בעקבות אירוע - Server-less

הדור הבא של ארכיטקטורת הפיתוח בענן: ה-Server-less מבית מיקרוסופט – חלק ב'

אדיר רון, מנהל תחום Open Source במיקרוסופט, מסכם את אירוע Server-less במסגרת חודש Back2School של CloudZone, חטיבת הענן של מטריקס

24/09/2017 14:28
אדיר רון, מנהל תחום קוד פתוח במיקרוסופט ישראל. צילום: יח"צ

מה הייחודיות בפתרון של Microsoft Azure ובגישה של מיקרוסופט (Microsoft) לעולם ה-Server-less?
"הפתרון של מיקרוסופט מנסה לגשת לעולם ה-Server-less מתוך חשיבה כוללת והבנה כי לא מדובר רק בפתרונות טכנולוגיים, אלא במהפכה שלמה שמתרחשת גם בסביבות וכלי הפיתוח שמותאמים מאוד לפיתוח צד שרת".

"בצד הענן של Azure, השקנו את Azure Functions, תשתית פונקציות מקיפה על פי כל עקרונות ה-Server-less אשר תומכת במגוון רחב של שפות קוד פתוח. התשתית מאפשרת ביצוע Binding וטריגרים לאירועים בצורה פשוטה ומסוגלת לבצע סקייל מיידי בהתאם לאותו מודל אירועים ודרישות ההפעלה של הפונקציה, וכל זאת בצורה מנוהלת מקצה לקצה על ידי מיקרוסופט".

"במקביל, השקנו גם שירות בשם Logic Apps שמאפשר למדל באופן ויזואלי באמצעות Design את הקשר ותהליכי העבודה בין הפונקציות השונות כדי לתאר תהליך עסקי ולחבר בין הפונקציות, במקרים רבים אף ללא קוד. מדובר בשירות ייחודי בשוק המשמש כממשק לניהול פונקציות".

"מלבד הפונקציות שנכתבות בסביבת ה-Azure, הוא גם מכיל חיבור לאירועים ופונקציות באמצעות למעלה מ-100 Connectors שיודעים להאזין לאירועים ולהפעיל פונקציות גם בשירותים אחרים, דוגמת אירועים ברשתות חברתיות פופולריות שנרצה להגיב אליהם בזמן אמת".

"במקביל לעבודה על הענן, אנו משקיעים גם בכלי הפיתוח כדי לנסות לשמר כמה שיותר את חוויית הפיתוח הקיימת בארגון למרות השינוי המשמעותי שקורה מאחורי הקלעים. זאת על ידי כך שלמפתח אין יותר נגישות או נקודת ייחוס לשרת. לדוגמה ב-Visual Studio Code, כלי הפיתוח הפתוח והחינמי שלנו לעולמות הקוד הפתוח שזמין במגוון רחב של מערכות הפעלה ושפות פיתוח, השקענו רבות בחשיבה על פיתוח Server-less".

"בשנה האחרונה, הרחבנו משמעותית את התמיכה ב-Functions מצד ה-IDE ובעיקר אנו מאפשרים פתרונות יצירתיים לתהליכים כמו פיתוח מקומי, אמולציה של הרצת פונקציה וביצוע, Debugging למרות שאין שרת שניתן להרים מקומית כמו בתהליכי פיתוח אחרים".

"למרות שהטכנולוגיה עובדת אחרת לגמרי, השארנו בדיוק את אותן יכולות, אותה ניראות ואותם תהליכים כדי לגרום למפתחים ותיקים לעשות את הקפיצה ל-Server-less מבלי לעבור תהליך למידה משמעותי בתהליך הפיתוח שלם".

"חשוב כמובן להדגיש, שמכיוון של-Microsoft Azure, הוא ענן פתוח ו-Functions הינה טכנולוגיה המבוססת על קוד פתוח, כמובן שאנו מאפשרים לכל שאר סביבות הפיתוח להתחבר ולפתח פונקציות באופן מלא ולא מחייבים אף מפתח להשתמש דווקא ב-Visual Studio Code. זו לגמרי בחירה אישית של המפתח ולנו, מצד כלי הפיתוח, נשאר רק לוודא שאם המפתח בחר ב-VS Code הפתוח והחינמי שלנו, ניתן לו את הפתרון הטוב ביותר".

לסיכום, כיצד אתם רואים את העתיד ב-Server-less?
"מיקרוסופט מאמינה מאוד ב-Server-less ומשקיעה באופן מסיבי ב-R&D של הפתרון. אנחנו ספק הענן הראשון שפורס בימים אלה את פתרונות ה-Azure Functions על כל 40 הדטה-סנטרים שלנו ברחבי העולם לטובת סקייל ונגישות גלובלית מקסימלית".

"כדי לסבר את האוזן, מדובר בכמות דטה סנטרים רבה יותר מהמתחרים שלנו, אפילו אם מחברים אותם ביחד. בנוסף, Azure Function ייצא בהמשך השנה גם כחלק מ-Azure Stack, פתרון ה-On Premise שלנו שמגיע בתור Appliance עם יצרניות החומרה המובילות בשוק ומאפשר שימוש ב-Azure בתצורה מנותקת או היברידית".

"ארגונים יוכלו לבחור לכל פונקציה אם היא תורשה לרוץ בענן פרטי או ענן ציבורי ואף לבצע ייצוא לענן הציבורי על פי דרישה בצורה אוטומטית או בלחיצת כפתור. ההשקעות האדירות הללו של מיקרוסופט מתבססות על קצב האימוץ חסר התקדים של טכנולוגיות ה-Server-less בעולם".

"שוק ה-Server-less גלגל בשנה שעברה 1.2 מיליארד דולר כאשר 37% מהלקוחות מדווחים שכבר התחילו להתנסות בפיתוח פונקציות בעולמות המובייל, Web והאינטרנט של הדברים, שנחשבים קלאסיים למודל אירועים. אני מאמין שזו רק ההתחלה ושבעוד כמה שנים, נציין את Server-less כאחת המהפכות הגדולות ביותר שהתרחשו בעקבות המעבר לענן, אם לא הגדולה שבהן".

לצפייה באירוע הבא של Back2School של CloudZone בשיתוף עם מיקרוסופט על פתרון HDIngisht שפותח במיוחד עבור מיקרוסופט ע"י Hortonworks, לחץ כאן.

אירועים קרובים