אין לכם מה לעשות ביום כיפור? תבנו עיר!
אם אתם אנשים של עשייה ופחות של מנוחה, והקוצים בישבן לא נותנים לכם רוגע - יש לנו פתרון נפלא בשבילכם ● My Little Town הוא בדיוק המשחק עבורכם ● אם אהבתם את 2048 - תאהבו גם את זה
אחת הדרכים הכי טובות להעביר יום שקט במיוחד כמו יום כיפור היא כמובן במשחק וידיאו, ובעידן הנוכחי כשאומרים משחק – מיישמים זאת כמובן בטלפון חכם. ומה טוב יותר ממשחק שקל מאוד ללמוד לשחק אותו, אך מצד שני מאוד קשה להתמחות בו?
My Little Town הוא בדיוק משחק מהסוג הזה. למרות שמו לא מדובר במשחק ניהול עיר. כלומר, כן תרצו שהעיר שלכם תהיה כמה שיותר גדולה וכמה שיותר מפותחת, ואפילו יפה, אבל גודל העיר הוא מוצר המשנה של המשחק עצמו – שהוא משחק מספרים. מעין גרסה מעט אחרת – ולדעת כותב שורות אלו גם מעט מתקדמת יותר – של המשחק הידוע בשם 2048, שגם הוא זכה ללא מעט תלבושות של בניית ערים.
כשהדימיון נגמר
הסיבה שהמשחק הזה מזכיר את 2048, מעבר לכך שהוא משחק מספרים, הוא שמדובר בלוח משבצות בו צריך להצמיד מספרים זה לזה כדי שהם יגדלו ויהפכו למספר יותר גדול. אבל כאן בערך נגמר הדמיון, ומתחילה המורכבות האישית של My Little Town, והיא רבה.
ראשית לא מדובר בלוח מרובע. אלא בלוח שבאופן אקראי נבנה אמנם ממשבצות, אבל גודלו ההתחלתי מצומצם וצורתו אינה מזכירה ריבוע, אלא כל ציור אוונגרדי שכנראה יעלה בראשכם באותו רגע. שנית, אם 2048 מבוסס על גידול על בסיס מכפלות של 2, כלומר הצמדה של משבצת 2 למשבצת 2 יוצרת משבצת 4, ומשבצת 4 שנדבקת למשבצת דומה לה יוצרת משבצת 8 – במקרה של המשחק הזה הגידול הוא מספרי רגיל: 1 ועוד 1 שווה 2, וכדומה. סך המספרים על המשבצות קובע את כמות התושבים של העיר, וככל שהמספר גדול יותר, מספר התושבים הרבה יותר גבוה מאשר המספר הקודם. אם תצרו משבצת של 11, לדוגמה, היא תהיה שווה 1,100,000 תושבים – וזה גם יסמן לכם שדי התקדמתם במשחק.
במשחק הזה ניתן להצמיד יותר ממשבצת משחק אחת. אם מחברים שתי משבצות של 3 התוצאה תהיה 4, אבל הצמדה של 3 משבצות 3 כבר תיצור משבצת 5, וכך עד 5 משבצות לכל היותר – ואם כבר 3 שימש כדוגמה, אז במקרה הקיצוני זה אומר יצירה של משבצת עם המספר 7 עליה.
וכן, כמו בהרבה מקרים, גם אם קצת קשה להסביר את המשחק בכתיבה, כשמתחילים לשחק העיקרון מובן מהר מאוד, והחוקים הבסיסיים הללו קלים להבנה.
עוד דבר שמייחד את המשחק הזה הוא שמתחת ללוח המשחק הראשי ממוקמות שתי תיבות בהן מוצגים שני כלי משחק שזמינים להכנסה ללוח. השחקן הוא זה שבוחר איזה מבין שני הכלים להכניס ללוח המשחק, וזאת על ידי גרירה למשבצת הרצויה.
למה אני משתמש כאן במילה כלי משחק? כי ככל שמתקדמים במשחק גדלה המורכבות של המשבצות שניתן להכניס, אבל שוב, באופן אקראי: כל רגע יכולה להופיע משבצת כפולה אנכית או אופקית, עם אותו מספר או מספר אחר בכל משבצת, או משבצות אלכסוניות, ועם הזמן גם כלי משחק שמורכבים משלושה מספרים במבנים שונים, וזה כמובן מגדיל מאוד את מורכבות המשחק.
יצירת פעולות שרשרת
הלוח עצמו צומח עם הזמן בהתאם לציוני דרך מסוימים שקשורים, כן בכל זאת, לגודל העיר. העיר עצמה מוצגת מעל לוח המשחק והיא משתנה ונבנית כל הזמן מחדש בהתאם למה שקורה על הלוח, וזה אלמנט גרפי נחמד שלא מפריע להתרכזות. במהלך המשחק אפשר גם לאסוף מטבעות מהלוח וכן מבונוסים שמופיעים כמטוס פרסומת במסך הראשי של המשחק, ובעזרתם לרכוש כל מיני קישוטים לעיר, וגם ערכות נושא שונות לתצורה שלהן.
והנה טיפ ראשון למשחק: אל תבנו את האסטרטגיה שלכם ללכידת המטבעות שמופיעות על הלוח, למרות שאסטרטגיה נכונה יכולה לגרום לאיסוף של מספר נאה של מטבעות, כי הכמות תלויה במספר הסופי שנוצר במשבצת בסוף המהלך.
למה הכוונה? אחד הדברים החשובים שצריך לשים להם לב במשחק, הוא אפשרות ליצירת פעולות שרשרת. פעולה מוצלחת יכולה לא רק לגרום להופעת מספר גבוה הרבה יותר, אלא גם לפינוי מקום על הלוח – ומקום על לוח המשחק זה דבר חשוב, כי כשהוא נגמר – נגמר המשחק.
עוד דבר שצריך להכיר הוא המשבצת האדומה משמאל לכלי המשחק הממתינים לכניסה ללוח. לחיצה על הכפתור, אם יש פעולות זמינות, מחליפה את צמד הכלים הממתינים, ובדרך כלל מגיעים מספרים הרבה יותר טובים לשימוש. זהו כלי חשוב לשימוש שהתזמון של השימוש בו יכול לשנות את תוצאת המשחק מקצה לקצה. בכל פעם שעוברים שלב, ובמקביל לצמיחת לוח המשחק, גם מקבלים פעולה נוספת.
בשורה התחתונה, למרות שהמשחק נראה תמים, הוא דורש מחשבה וחשיבה אסטרטגית. הגרסה בתשלום מעלימה את הפרסומות ומספקת פעולת החלפת מספרים נוספת בתחילת המשחק. בסך הכל, משחק מהנה ביותר, מושלם לשריפת זמן.
תגובות
(0)