איך לבנות קריירה בעולם הטכנולוגי?
האם יש לנו כל מה שנדרש כדי להקים חברה בעצמנו? מה עלינו לעשות אם אנחנו רוצים לשנות קריירה, אבל אנחנו לא יודעים איך?
מה אנחנו אמורים לעשות עם החיים שלנו? איך אנחנו מוצאים את המטרה שלנו? האם כדאי לנו לרכוש השכלה אקדמית? איך אנחנו מוצאים עבודה הולמת כאשר אין לנו עדיין ניסיון? האם יש לנו כל מה שנדרש כדי להקים חברה בעצמנו? מה עלינו לעשות אם אנחנו רוצים לשנות קריירה, אבל אנחנו לא יודעים איך?
תשובות מעניינות ועצות טובות לשאלות החשובות הללו מצאתי בספר האלקטרוני של product hunt המאמין בלימוד מהצלחות, כשלים, וסיפורים על אחרים. בספר תמצאו ניסיון ולקחים של עשרות אנשים כיצד לבחור את נתיב הקריירה שלכם כאשר אתם מתחילים, איך לפרוץ לתעשייה חדשה, איך להתגבר על פחדים מקצועיים ואתגרים בבחירת מסלול ההכשרה וההשכלה הנכון עבור עצמכם, איך להיות יזמים מוצלחים ומנהיגים גדולים בבניית צוות העבודה שלכם.
אם אנחנו עדיין סטודנטים ורוצים להשתלב בתעשייה, או שאתם רוצים להחליף קריירות אחרי שהייתם כבר בשוק העבודה, קשה למצוא את העצה הנכונה, משום שדרך הקריירה של כל אחד שונה.
חלק מאתנו יבחר לפתח את הקריירות שלו בחברות גדולות; אחרים יבחרו לבנות את החברות שלהם בעצמם. חלק מאתנו יבחר להמשיך בלימודיו וירכוש השכלה גבוהה; אחרים יבחרו להתחיל מיד לעבוד לאחר השירות הצבאי. לרובנו, נתיב הקריירה ייראה חסר כיוון למשך זמן מה, עם הרבה פיתולים ופניות חדות בדרך.
מה עלינו לעשות עם החיים שלנו?
בשלב מסוים, כמעט כל אחד מאתנו שואל את השאלה מה עליו לעשות עם החיים שלו?
הספר ממליץ למצוא את הדבר שהכי מלהיב אותנו, לא לפחד לסגור פרק ולהתחיל פרק חדש אחר. בתחילת הקריירה מותר לנסות דברים שונים, לעקוב אחר הסקרנות האינטלקטואלית שלנו ולעשות משהו חדש בזמן שאנחנו עדיין צעירים.
אם נרצה או לא, אנחנו חייבים להיות מוכנים לקבל הרבה עצות לפיתוח הקריירה כמו: לכתוב את קורות החיים העתידיים שלך, לטפח את האינטואיציה שלנו, להכיר את נקודות החוזק שלנו, לדעת את נקודות החולשה שלנו ועוד.
קיים ויכוח גדול על חשיבות ההשכלה הגבוהה, במיוחד אם אתם רוצים להיות יזמים. בעוד יש הטוענים כי השכלה רחבה ומתאימה מהווה חלק קריטי של הקריירה וההצלחה, אחרים אומרים שאין חינוך טוב יותר מאשר לקפוץ למים לעולם היזמות ולהתנסות בעצמכם. כשמדובר בהשכלה, אין מסלול אחד מומלץ המתאים לכל אחד.
איך מוצאים מורה לדרך?
סטארט-אפ לעומת חברות גדולות – אם אתם שוקלים להצטרף לחברה גדולה או לבנות חברת סטארט-אפ חדשה מהיסוד, איך אתם יודעים מתי הוא הזמן המתאים? האם עדיף לפתח את הקריירה בחברת טכנולוגיה גדולה, או שאתם צריכים להתמודד מיידית בעולם היזמות?
אמנות הנטוורקינג – רובנו יודעים כי החיבור עם אנשים אחרים מוכשרים בתעשייה שלנו הוא אחד המפתחות להצלחה בקריירה. כדאי לקבל עצה נכונה איך לבנות קשרים משמעותיים.
למצוא מנטורים – יזמים מוצלחים ומנהלים מוצלחים נוטים להיות מדריכים גדולים. השאלה הגדולה היא: איך אתם מוצאים מורה לדרך? ואיך אתם מקיפים את עצמכם עם אנשים מנוסים שניתן ללמוד מהם.
לא משנה באיזה שלב אתם בתחום המקצועי – אם רק סיימתם ללמוד או מחפשים להתקדם אחרי שכבר רכשתם ניסיון, חשוב להבין איך למצוא את ההזדמנות הגדולה הבאה שלכם, שהיא לעתים קרובות אתגר לא קטן. הרבה אנשים נתקעים בשלב הזה. איך עושים את המעבר למשהו חדש בלי להתחיל הכל מחדש? איך אתם שמים את הרגל בדלת של תעשייה אחרת לגמרי? האם יש לכם מה שנדרש להצליח במשהו חדש לגמרי?
הלמידה מטעויות אחרים – חלק חיוני של המסע
כיצד להיות מצליחן – כסף הוא אמת מידה המשמשת לעתים קרובות להצלחה, אבל אתם צריכים להגדיר מהי הצלחה עבורכם. ממה אתם נהנים יותר ומה חשוב לכם בחיים (משפחה, תחביבים ועוד).
היה יזם – אם אתם יזמים (או שוקלים להיות כאלה בעתיד) אתם יכולים ללמוד מאלה שהיו שם בעבר. הלמידה שלכם מטעויות של אחרים היא חלק חיוני של המסע, אתם לא יכולים להרשות לעצמכם לחזור על כל הטעויות האפשריות בעצמכם. ההצלחות והכישלונות של אחרים משמשות כמדריך לנתיב היזמי שלכם.
לא משנה איזה נתיב הקריירה תבחרו, אתם בהכרח נדרשים להתמודד עם החלק שלכם באתגרים המקצועיים לאורך כל הדרך, להתגבר על הפחדים שלכם ולהצליח.
תגובות
(0)