"הרוב המכריע של החברות הישראליות מעדיף דטה סנטר מקומי"
"השימוש בשירותי ענן מחד והביקוש לשירותי דטה סנטר מאידך, נמצאים בגידול מואץ - והם מלבים זה את זה", כך אמר משה לסמן, מנכ"ל ומייסד גלובל דטה סנטר
"הרוב המכריע של החברות הישראליות מעדיף דטה סנטר מקומי שמאפשר להן לארח את הנתונים בישראל, לקבל מענה מקצה לקצה מצוות מקומי דובר עברית ולא פחות חשוב מכך – לקבל מאיתנו שירותים מנוהלים, כשאינטגרטורים שמשתמשים במתקן שלנו מארחים אצלנו את תשתיות מחשוב הענן של לקוחות הקצה שלהם", כך אמר משה לסמן, מנכ"ל ומייסד גלובל דטה סנטר בכנס DATA CENTER.
הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך השבוע ( יום ג') באולם האירועים LAGO בראשון לציון, בהשתתפות מאות מקצוענים בתחום. את הכנס הנחו מני רוזנר, ארכיטקט מתקני מחשוב, מ.ש.ר. הנדסה, ויהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה, ולסמן ניצל את הבמה כדי לבדוק חלק מהשאלות והקושיות שמתמודדים עמן כיום בתפר שנע בין דה סנטרים מסורתיים לבין שימוש נרחב יותר בענן.
לא מדובר בטכנולוגיות מתחרות
"כל ביט של נתונים, גם אם הוא מתארח בענן, צריך בסופו של דבר להיות מאוחסן באתר פיזי דוגמת דטה סנטר. בסופו של דבר אנחנו מספקים את התשתית לענן. למרות שייתכן ויש כאלה שחושבים כך, לא ממש מדובר בטכנולוגיות מתחרות. למעשה שני התהליכים, השימוש בשירותי ענן מחד והביקוש לשירותי דטה סנטר נמצאים בגידול מואץ, והם מלבים זה את זה", הוא טען.
שטח הדטה סנטר של החברה, שהמתקן שלה ממוקם בהרצליה פיתוח, עומד על כ-2,250 מ"ר עם פוטנציאל להכפלת שטחו הכולל. היא מספקת שירותים דוגמת אירוח ליחידות מחשב תפעוליות, המשכיות עסקית מלאה והתאוששות מאסון, זאת לצד שירותי גיבוי באתר וגיבוי מרחוק, שירותי מחשוב ענן, שירותי בקרה ותפעול לפי דרישה.
"בין החברות שמתארחות אצלנו ניתן למצוא את מטריקס, שמארחת בגלובל דטה סנטר תשתיות ענן של נטפים, Cloudem מקבוצת א.מ.ת מחשוב, ו-DNA-IT, שמציעה בין היתר במתקן שלנו שירות לשמירת נתונים מאובטחים באתר מרוחק", סיפר לסמן.
נוגעים בכל ההתקנים והרכיבים
עופר ליאור, מנהל פיתוח עסקי בחטיבת התוכנה לניהול חדרי מחשב של אינטל (Intel), הציג את Intel DCM, כלי שהחברה מפתחת מזה מספר שנים שמטרתו לעזור לייעל את השימוש בחדרי מחשבים בכלל, ובדטה סנטרים בפרט.
"אנחנו באינטל שמחים שאנחנו נוגעים בכל הרכיבים שמותקנים בחדרי המחשב, ואנחנו, בכובע שלנו כחברת IT, מסתכלים כיצד ההתקנים פועלים במסגרת הזו".
אנו מאמינים שמנהלי חדרי מחשב זקוקים ליכולת לראות כמה שיותר נתונים בזמן אמת, מכמה שיותר מערכות", הוא אמר.
"באינטל עובדים גם 10,000 מפתחי תוכנה כך שאנחנו גם אחת ממפתחות התוכנה הגדולות בעולם, והמטרה שלנו במקרה הזה היא לאפשר את השימוש בכל היכולות של מוצרי החומרה שלנו. בדיוק בשביל זה יצרנו את Intel DCM".
ליאור הסביר שהמטרה בסופו של דבר היא לאפשר למנהלי חדרי המחשוב לבצע את העבודה שלהם באופן יעיל עם כמה שפחות התערבות מצדם. לשם כך מושכת התוכנה נתונים בזמן אמת בשלושה וקטורים: צריכת החשמל של ההתקנים בחדר, הטמפרטורה שלהם, ובדיקה רציפה של התקינות שלהם.
"ייצרנו שכבה אחת של תווכה שיודעת לדבר עם ההתקנים של כל אחת מהשותפים העסקיים הגדולים והקטנים שלנו, ולמשוך את כל הנתונים לכלי אחד שמאפשר לעשות להם אנליזה".
"מהם הערכים העיקריים שאפשר להשיג מהתקנה כזו? ניהול חשמל באופן יעיל עד רמת ההתקן בכל תרחיש, ובכל רגע נתון, תוך ביצוע השוואות שונות. גם ניתן לבנות מפות תרמיות של החדר ברזולוציה מאוד גבוהה, תוך ניצול העובדה שההתקנים מכילים חיישני טמפרטורה, כשאנחנו יכולים לנצל זאת לציור מפה בזמן אמת וגם בצורה היסטורית", סיפר ליאור.
הוא הסביר שאחד הדברים החשובים שמספק הכלי הוא אפשרות לקבל תובנות שונות שמובילות להחלטות מיודעות.
"יש אלגוריתם חכם שלומד את הפרופיל של כל התקן, ארון ואפילו שורה, וכך אפשר לזהות בעיות תרמיות ואחרות לפני שזה מאוחר מדי והן משפיעות על ה-SLA. ההחלטה מה לעשות עם המידע הזה כבר שייכת למנהל החדר, אבל המידע שם", הוא סיכם.
תגובות
(0)