יוזמת הבלוקצ'יין של סאפ מתרחבת ל-27 שותפים
מטרת היוזמה היא לשלב את הבלוקצי'יין אל תוך האינטרנט של הדברים, הייצור ובפתרונות שרשרת האספקה, על בסיס פלטפורמת הבלוקצ'יין של SAP Cloud
סאפ (SAP) הכריזה שלשום (ג') כי 27 לקוחות ושותפים, בעלי שווי שוק משותף של 819 מיליארד דולר, הצטרפו ליוזמת החדשנות המשותפת שלה בתחום הבלוקצ'יין. ההכרזה בוצעה באירוע SAP TechED , שנערך השבוע בברצלונה.
מטרת היוזמה היא לשלב את הבלוקצי'יין אל תוך האינטרנט של הדברים, הייצור ובפתרונות שרשרת האספקה, על בסיס פלטפורמת הבלוקצ'יין של SAP Cloud.
החברות המשתתפות בכנס הן בתחומים של מוצרי צריכה, טלקום, קמעונות, פארמה, לוגיסטיקה, חקלאות, היי-טק, חלל, תעופה וביטחון, מיכון תעשייתי, אנרגיה ותשתיות ושירותים ציבוריים. הטווח הנרחב הזה מהווה עדות לפוטנציאל הקיים באימוץ נרחב של הבלוקצ'יין.
"אנחנו רואים פוטנציאל גדול לטכנולוגיית הבלוקצ'יין בעסקי הטלקום", אמר הארטמוט מולר, סגן נשיא לפתרונות עסקיים בדויטשה טלקום IT. "שיתוף הפעולה שלנו עם סאפ יאיץ את הדיגיטציה שלנו".
נוסף על כך, הודיעה סאפ במסגרת הכנס כי תצטרף למאגד Alastria ולשותפות כחברה ב-BiTA (ר"ת Blockchain in Trucking), כדי להרחיב את אימוץ הבלוקצ'יין ללקוחות נוספים בטווח רחב של תעשיות ואזורים גיאוגרפיים. ההצטרפות ל-Alastria, שמחבר בין בנקים, ספקי טלקום, חברות אנרגיה, אוניברסיטאות, ארגוני עיר חכמה ומפתחים, תאפשר לסאפ לחזק את סביבת הבלוקצ'יין שהיא בונה באירופה. כחברה ב-BiTA, ארגון המקדם פיתוח של סטנדרטים והשכלה בתחום הבלוקצ'יין, סאפ תרחיב את נוכחותה בניהול תובלה ותחבורה.
חדשנות משותפת עם לקוחות ושותפים
סאפ חוברת לתהליך של חדשנות משותפת עם לקוחות ושותפים, כדי לבנות תרחישי שימוש לבלוקצ'יין שניתן יהיה ליישם בפתרונות שרשרת אספקה דיגיטלית הנבנים סביב יכולות האינטרנט של הדברים מבית מותג ליאונרדו שלה:
Asset Intelligence Network – רשת עסקית מבוססת ענן ורישום גלובלי, המהווה פלטפורמה דיגיטלית עבור יצרני OEM לשיתוף במידע על נכסים עם מפעילים וספקי שירותים. זאת, במטרה לשפר יעדי שירות ולהגביר את זמינות הנכסים. השותפות במיזם תבחן כיצד בלוקצ'יין מאפשר להגביר את רמת האמון בין שותפים עסקיים מרובים לצורך ניהול נכסים משותף, כגון ביצוע ביקורות או ניטור נכסים.
Distributed Manufacturing – פלטפורמה פרטית ומאובטחת, המאפשרת ללקוחות ליהנות מייצור מותאם אישית ומייצור משותף עם ספקים. לדוגמה, ספקים של שירותי דפוס תלת מימד, ספקי חומרים, OEM וחברות הסמכה טכנית. במסגרת המיזם תתבצע הערכה של יכולת הבלוקצ'יין לייעל את תהליך הייצור המשותף.
Transportation Management – אפליקציה לאמצעי ומגזרי התחבורה, שמהווה מקרה בוחן לשימוש בבלוקצ'יין במסגרת מסחר בינלאומי. מוכרים, קונים, בנקים ורשויות צריכים להיות מסוגלים לשתף, לסקור ולחתום על מסמכים אלקטרוניים, לעקוב אחר סטטוס התהליכים ולמסור בעלות על שטר מטען דיגיטלי. בנוסף, תבוצע הערכה של תהליך שחרור של קונטיינר מאובטח כדי להקטין הונאות וגניבה של מטענים.
Global Track and Trace – פתרון מבוסס ענן לאיחוד, מעקב מקצב לקצה, ניטור ודיווח על יעדים ותהליכים עסקיים בקרב רשתות של שרשרת אספקה. טכנולוגיית בלוקצ'יין תיבחן כדי ללמוד כיצד להפוך נתוני מעקב רגישים לחסינים ולעמידים בהתערבות חיצונית. באמצעות הטכנולוגיה ניתן לבצע עיקוב של מידע עד למקור ולבנות בסיס לתהליכי תשלום ויישוב סכסוכים אוטומטי.
Advanced Track and Trace for Pharmaceuticals – אפליקציה המאפשרת לחברים בשרשרת האספקה בפארמה לעמוד ברגולציה למניעת זיופי תרופות ולשפר את שיתוף הפעולה בין חברים בשרשרת האספקה באמצעות ה-Information Collaboration Hub for Life Science של סאפ. במסגרת אפליקציה זו, תיבחן היכולת של טכנולוגיית הבלוקצ'יין לענות על הדרישה של הרגולציה בארצות הברית לאימות של איסוף מוצרים.
ד"ר טניה רויקרט, נשיאת תחום שרשרת אספקה דיגיטלית ואינטרנט של הדברים בסאפ, אמרה כי "הלקוחות והשותפים שלנו משתוקקים לחבור אלינו כדי לאמץ את היכולות של הבלוקצ'יין, לבצע רישום מבוזר ולהגביר שקיפות ושיתוף פעולה. באותה מידה, אנחנו מצפים לתהליך חדשנות משותפת עם החברות המובילות בעולם, על מנת ליצור עתיד בו הבלוקצ'יין הוא חלק מהמארג של שרשרת האספקה הדיגיטלית".
הכותבת הינה שליחת אנשים ומחשבים לכנס.
תגובות
(0)