גבר בריטי זוכה מאשמת אונס בזכות הודעות בפייסבוק

ההודעות, שנשלחו באמצעות הרשת החברתית הענקית, ושמשפחתו של האיש הצליחה למצוא, הוכיחו את חפותו והביאו לשחרורו מהכלא, אחרי שריצה עונש על מעשה אונס שלא ביצע, וכעבור מספר שנים שבהן היה כלוא לשווא

הפיד עשה היסטוריה. פייסבוק. אילוסטרציה: BigStock

דני קיי בן ה-26, תושב דרבי שבבריטניה, בילה יותר משנתיים מאחורי סורג ובריח, לאחר שהמשטרה הסתמכה על שיחה "ערוכה ומוטעת" בינו לבין מי שהאשימה אותו באונס. אבל גילויים חדשים בקשר להתכתבות בין הצדדים הביאו לשחרורו. השוטרים בודקים עכשיו היכן בדיוק טעו.

קיי, שנעצר בחשד לאונס בשנת 2012, הועמד לדין והורשע בסופו של דבר, אמר לתקשורת ביום א' כי הוא מקווה שהמערכת תגלה את האמת המלאה בסופו של עניין. קיי אמר כי "גם עכשיו, כשההרשעה בוטלה, אני עדיין לא מאמין שזה לקח שנים של כאב ומתח לסיוט הזה להסתיים. המחשבה המחרידה היא שאם מערכת המשטרה והמשפט יכלו להכשיל אותי כך, זה יכול לקרות לכל אחד".

הודעות בארכיון פייסבוק האירו את הקשר באור אחר

אפשר להעביר הרבה ביקורת על הרשת החברתית הדומיננטית בעולם, אבל לפעמים ניכרת גם השפעתה לטובה על מקרים מסוימים – התהפוכות בסיפורו הקפקאי של קיי חלו רק כאשר גיסתו, שרה מדיסון, בדקה את חשבון הפייסבוק (Facebook) שלו, הצליחה למצוא את השיחה המלאה בארכיון, וזו תמכה בגרסתו של קיי, מה שאפשר להוציא לפועל את ערעורו ואת שחרורו.

במהלך משפטו, שהתקיים בשנת 2013, קיבלו המושבעים את הרושם כי המסר של קיי למי שהייתה כביכול הקורבן שלו היה "מצטער", לכאורה על האונס. אבל ההודעות שנמחקו, ושהתגלו כעת, הוכיחו דווקא כי ההתנצלות התייחסה בכלל לשאלתה של האישה למה קיי התעלם ממנה. מסרים אחרים הוכיחו גם כי קיי גם לא שיקר בנוגע לגילו, כפי שהוצג בבית המשפט.

הזיכוי של קיי הגיע לאחר שלושה מקרי אונס בפרופיל גבוה שקרסו באותו שבוע בבריטניה, כולל שניים שבהם כשלו חוקרי המשטרה ולא חשפו טקסטים מכריעים שנשלחו על ידי הקורבנות, לכאורה.

הגיסה הצליחה היכן שהמשטרה כשלה

לדברי מדיסון, נדרשו לה דקות אחדות בכדי למצוא את השיחה בארכיון של פייסבוק, למרות אינה מומחית בתחום המדיה החברתית. היא סיפרה שהשוטרים המופתעים שאלו אותה: "איך ידעת כיצד למצוא את המסרים ואנחנו לא?"

הקשר בין קיי לבין מי שהאשימה אותו באונס החל במרץ 2012, כשההאשמות כנגדו הגיעו שישה חודשים מאוחר יותר. השופט שעסק בערעורו של קיי אמר כי "הגענו למסקנה שבמקרה של מילה של אחד כנגד אחר, חילופי הודעות בפייסבוק מספקות ראיות משכנעות מאוד, הן ביחס לאמיתות ולאמינות שלה (של האישה – ג"פ) והן ביחס לאמינות של החשבון (של קיי – ג"פ) והאמת שלו".

משטרת מחוז דרבי אמרה בתגובה כי "אנחנו נסקור את החקירה שלנו בכדי לברר אם ניתן להפיק לקחים מהמקרה".

קיי מצידו הדגיש ש"זה לא עניין קטן – אלה החיים שלי, וזה שהמשטרה לא עשתה את הבדיקות הבסיסיות האלה זה מחריד".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים