חגיגה של מצוינות

שלב השיפוט השני בתחרות מצטייני המחשוב של אנשים ומחשבים הוכיח שבכל מגזרי המשק יש מאמץ להיות חדשניים ● מיהם הפרויקטים הזוכים? את זאת תגלו בטקס ההכתרה, שייערך ב-4 במרץ

התחרות השנה: הרבה יותר הצטיינות

היום (ג') נערך שלב השיפוט השני בתחרות מצטייני המחשוב IT Awards, לקראת טקס הכתרת הפרויקטים המצטיינים, שייערך ב-4 במרץ. זו השנה ה-14 ברציפות שתחרות זו מתקיימת, ומטרתה המרכזית היא לעודד את המצוינות ואת החדשנות בארגוני ה-IT.

מספר הפרויקטים המוגשים לתחרות נמצא בעקומת עלייה ובכל שנה נשברים שיאים חדשים. לתחרות הנוכחית הוגשו קרוב ל-300 פרויקטי מחשוב שבוצעו בארגונים שונים במשק, פרויקטים שהתוצאה הסופית שלהם היא תרומה ישירה לארגון – הן ברמת הליבה העסקית והן בהתייעלות ובחיסכון, מה שמביא לתוספת נאה לשורת הרווח. צוות של 30 שופטים בלתי תלויים – המורכב מיועצים, מנמ"רים ומנהלים אחרים לשעבר בהיי-טק – שפטו בשלב הראשון, הווירטואלי. הפרויקטים שקיבלו את הניקוד הגבוה ביותר באותו השלב זומנו לראיונות קצרים – שנערכו, כאמור, היום, ואפשרו מפגש בין מתמודדים מארגונים שונים, נטוורקינג ובקיצור – חגיגה אמיתית.

למעשה, החגיגה היום הייתה כפולה, עקב המיקום שלה: יום השיפוט נערך במשרדיה היפים של אוויה (Avaya) בחולון – אחת מחברות התקשורת הגדולות בעולם, שמתמחה בטלפוניה ובמוקדי טלפוניה לשוק הארגוני. את הסניף הישראלי מוביל רפי שקולניק, שמונה באחרונה לתפקיד מנהל הפעילות העסקית של אוויה בארץ. האירוח במשרדיה הוא חלק מאווירת שיתוף הפעולה והחברות שקיימת בענף, בהיקפים שאין דומים להם במגזרים אחרים במשק.

המגזרים המצטיינים

הפרויקטים שהשתתפו בתחרות – אלה שהגיעו לגמר וגם אלה שלא – משקפים את המגמה ההולכת וגוברת של קשר הדוק בין פעילות של ארגונים לבין הטכנולוגיה והמחשוב, והדבר בא לידי ביטוי בכל המגזרים במשק. כך, למשל, שופטי התחרות שמעו היום על פרויקטים בגופים פיננסיים כמו בנקים. המרוץ אל הדיגיטל והתחרות בין הבנקים עוברות דרך מחלקות המחשוב ומערכות המידע שלהם, שלא לומר מתרכזות בהן. בין היתר, הוצגו בפני השופטים פרויקטים שקשורים בשיפור חוויית הלקוח, על ידי פיתוח שירותים ואפליקציות, שמאפשרות לבצע יותר ויותר פעולות מול הבנקים מבלי לקום מהכורסה בבית או מהכיסא במשרד.

גם מגזרי הממשלה והרשויות המקומיות גילו השנה הצטיינות מיוחדת ומספר הפרויקטים שהוגשו לתחרות מהם גדל בעשרות אחוזים. הרשויות הציגו פרויקטים ראשונים שקשורים לעיר חכמה ומשרדי הממשלה המשיכו להציג פרויקטים שמשמעותם שיפור השירות לאזרח, לצד התייעלות תפעולית וארגונית.

צה"ל וזרועות הביטחון לא אכזבו, והציגו אף הם פרויקטים שתפקידם לשרת טוב יותר את אלה שמשרתים את המדינה בכל שנה.

עוד מגזרים שיש להם השנה ייצוג מכובד בתחרות הם הקמעונות, השירותים והתעשייה, וגם אצלם רוח החדשנות מנשבת.

אין חדשנות ללא הצטיינות

הרצון להצטיין ומגמת החדשנות משתלבים זה בזה, כי אין חדשנות ללא הצטיינות. תופעה ידועה בתחרות היא שארגונים מגישים מספר פרויקטים שונים, לעתים אף כאלה שמתחרים ביניהם. זהו סוג של תחרות בריאה ומניבה.

אלא שההצטיינות לא מתמקדת רק בפרויקטים, כי אם גם באנשים. ביום ה' הבא נעניק את אותות ההערכה למנמ"רים מצטיינים. אלה נבחרו על ידי ועדת איתור בראשות פרופ' גדי אריאב מאוניברסיטת תל אביב, שהיו חברים בה שופטים בלתי תלויים. המועמדים התבקשו לספר לחברי הוועדה כיצד ההצטיינות שלהם השפיעה על הארגון שבו הם עובדים, ברמת מנהיגות והובלת החדשנות שמתבקשת כיום בכל ארגון.

הקשר בין המנמ"רים המצטיינים לפרויקטים המצטיינים, המכנה המשותף ביניהם הוא אחד: מנמ"ר מצטיין הוא כזה שמוביל את הארגון שלו למצוינות, יודע להניע את עובדיו ומנהליו וגורם להם לבצע פרויקטים שיצטיינו בתחרות מצטייני המחשוב.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. פלורין קנטור

    לצוות אנשים ומחשבים היקר, שמחנו לארח אתכם! משרדינו פתוחים בפניכם בכל עת! בהצלחה לכל המתמודדים! אוויה תקשורת ישראל

אירועים קרובים