ארצות הברית: כתבי אישום נגד תשעה האקרים איראניים

על פי כתבי האישום, המתקפות הקיברנטיות החלו לכל המוקדם ב-2013, במסגרתן הן שאבו מידע בהיקף של יותר מ-31 טרה-בייט של נתונים אקדמיים וקניין רוחני מ-144 אוניברסיטאות בארה"ב ומ-176 אוניברסיטאות ב-21 מדינות אחרות

גם ההאקרים מסתגלים למגיפה. אילוסטרציה: BigStock

ארצות הברית הגישה בסוף השבוע כתבי אישום כנגד תשעה אזרחים איראנים וחברה איראנית, בגין ניסיונות פריצה למאות אוניברסיטאות ברחבי העולם, לעשרות חברות ולחלקים מממשל ארצות הברית, לרבות הרגולטור שלה לתחום האנרגיה.

על פי כתבי האישום, שהוגשו ביום ו' לבית המשפט המחוזי בניו-יורק, המתקפות הקיברנטיות החלו לכל המוקדם ב-2013. במסגרתן, הן שאבו מידע בהיקף של יותר מ-31 טרה-בייט של נתונים אקדמיים וקניין רוחני מ-144 אוניברסיטאות בארצות הברית ומ-176 אוניברסיטאות ב-21 מדינות אחרות, מסר משרד המשפטים האמריקני. קמפיין הסייבר תואר כאחד מהגדולים שנעשו בשליחות מדינה – שהוגש נגדם כתב אישום.

משרד האוצר האמריקני הטיל סנקציות על תשעת האנשים ועל מכון מאבנה (Mabna Institute), חברה שהתביעה בארצות הברית תיארה כמי שנועדה לסייע לארגוני מחקר איראניים לגנוב מידע. רוד רוזנשטיין, המשנה לתובע הכללי בארצות הברית, אמר כי אם תשעת האיראנים ייצאו מחוץ לגבולות ארצם, הם יוסגרו ביותר מ-100 מדינות בעולם.

"הרשויות יחקרו באגרסיביות ויעמידו לדין שחקנים עוינים, המנסים להניב רווח מאמריקה – באמצעות חדירה למערכות המחשוב וגניבת קניין רוחני", אמר רוזנשטיין במסיבת עיתונאים. "המקרה ישבש את פעולות הפריצה של הנאשמים וירתיע פשעים דומים".

"צעד שנעשה בלא סיבה מוצדקת"

תשעת ההאקרים לא הואשמו בהפעלה ישירה על ידי ממשלת איראן. במקום זאת, הם הואשמו בהתנהלות פלילית שפעלה בעיקר באמצעות מכון מאבנה, הפועל בחסות משמרות המהפכה ברפובליקה המוסלמית.

בהראם קאסמי, דובר משרד החוץ האיראני, גינה את המהלך ואמר כי (הגשת כתבי האישום והטלת הסנקציות) הם "צעד פרובוקטיבי, לא לגיטימי, שנעשה בלא סיבה מוצדקת כלשהי. זהו עוד סימן נוסף לעוינות של הממשל בארצות הברית כלפי האומה האיראנית".

לדברי ג'פרי ברמן, מהתביעה הכללית בארצות הברית, ניסיון התקיפה על הנציבות הפדרלית לאנרגיה, FERC, עוררה דאגה מיוחדת בממשל. זאת כי הגוף הזה מפקח על היבטים בינלאומיים ברגולציה של תחום האנרגיה, ובמסגרת זאת הוא מחזיק בפרטים על חלק "מהתשתית הכי רגישה במדינה".

לדבריו, ההאקרים תקפו באופן ממוקד חשבונות דואר אלקטרוני של יותר מ-100 אלף פרופסורים ברחבי העולם, מחציתם בארצות הברית, והצליחו לפרוץ לכ-8,000 מהם. הוא הוסיף כי ההאקרים תקפו גם את משרד העבודה של ארצות הברית, את האומות המאוחדות, וכן את מערכות ה-IT בהוואי ובאינדיאנה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים