מנהל תחום ה-AI של גוגל עובר לאפל בכדי לשפר את סירי

ג'ון גיאננדריאה יפרוש מתפקידיו הבכירים בגוגל ויעבור לשורות המתחרה מקופרטינו, שם יעמוד בראש מחלקת למידת המכונה של אפל וכן יוביל את תחום אסטרטגיית הבינה המלאכותית

Siri. קיצורי הדרך אליה מסכנים משתמשים?

אפל (Apple) עומדת לאמץ לחיקה החם את ראש מחלקות החיפוש והאינטליגנציה המלאכותית (IA) של גוגל (Google), ג'ון גיאננדריאה, במאמץ לתת חיזוק משמעותי למאמציה לשיפור פעילותה בנושא הבינה המלאכותית.

גיאננדריאה יצטרף לשורות אפל יום אחד לאחר שיסיים את תפקידו הקודם בגוגל, שם כיהן עד כה כמומחה לתחום למידת המכונה כבר מאז 2010, וכן לקח חלק מרכזי בפיתוח מנוע החיפוש הדומיננטי של החברה.

מי שיחליף את גיאננדריאה כראש תחום ה-AI בגוגל הוא ג'ף דין, אחד מעובדי החברה הראשונים ומוותיקי העוסקים במחקרי הבינה המלאכותית בחברה ממאונטין וויו. דין ייסד את Google Brain, האגף שעומד מאחורי רבות מהטכנולוגיות הבסיסיות שמפעילות את כל מה שקשור לזיהוי חכם של תמונות ב-Google Translate.

משתרכת מאחורי יריבותיה בתחום העוזרים הקוליים

בתפקידו החדש ינהל גיאננדריאה את מדורי למידת המכונה ואסטרטגיית הבינה המלאכותית של אפל, וידווח ישירות למנכ"לה, טים קוק. שכירת שירותיו אמורה להוות ניצחון גדול בעבור אפל, אשר מזה זמן רב נתפשת כמי שמשתרכת מאחורי יריבותיה, גוגל, פייסבוק (Facebook) ואמזון (Amazon) כשמדובר ב-AI.

מה שידרוש כנראה את מיטב כישוריו של גיאננדריאה היא סירי (Siri) – העוזרת הקולית החכמה של אפל. השירותים המקבלים של המתחרות – אלקסה (Alexa) של אמזון והעוזר הקולי של גוגל, ה-Google Home – עשו בשנים האחרונות צעדים ניכרים בכל הנוגע בזיהוי קולי ובשכלול מנגנון התגובה לבקשות מידע ופעולות שמקבלים העוזרים מהבעלים שלהם. אלא שעל אף שסירי הייתה חלוצה בתחום ושותפה להגדרת הקונספט העומד מאחורי המושג עוזר חכם (AI-Assistant), היא נשארה מאחור במונחים של יכולת תפעולית.

הפיגור המורגש בהתפתחותה של סירי נובע בחלקו מהמחוסר היחסי של אפל בכוח פיתוח ראוי במחלקת ה-AI שלה, במיוחד כאשר משווים את צוות זה של אפל למאות החוקרים לקידום התחום שפועלים במחלקות המקבילות בעבור גוגל ופייסבוק.

אפשר שלעיכובים בפיתוח אחראי גם שהדגש ששמה אפל על פרטיות ואבטחה של נתוני המשתמש – גישה שטים קוק התגאה בה במיוחד לאחרונה, עקב פרסום פרשית קיימברידג' אליטיקה (Cambridge Analytica), שבה הסתבכו מארק צוקרברג וענקית הרשתות החברתיות שלו. אפל נאלצה לעבוד על אלגוריתמים של AI ללא איסוף נתונים בקנה מידה גדול, התנהלות שבהחלט עלול לשים מעצור בפיתוח המערכת.

לאור הגידול בביקוש ובפופולריות של הרמקולים הביתיים, וההסתגלות של הציבור לשיחות עם עוזרים קוליים מבוססי AI וחסרי גוף, אפל תרצה כנראה להדביק את הקצב של היריבות שלה ולשפר משמעותית את היכולות של סירי.

אפל אמרה כי היא רוצה להיות מסוגלת להכשיר את הרשתות העצביות שמאחורי מאמציה בתחום הבינה המלאכותית מבלי להתפשר על העמדה האתית שלה בנוגע לפרטיות המשתמש, וזו תהיה ככל הנראה המשימה הלא פשוטה של גיאננדריאה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים